شاهد و مثال زنده برای این ادعا - کشور ترکیه است که نه تنها تحت تحریم آمریکا نیست و از آمریکایی کمکهای قابل توجهی بهره مند است ، بلکه هم اکنون افزون بر 10 هزار شرکت آمریکایی در خاک این کشور حضور و فعالیت فعالیت دارند
ترکیه از اول ژانویه 1995 میلادی و در زمان تاسیس " دبلیو تی او" به عضویت این سازمان در آمد و عضو شورای مرکزی " اف آی تی اف" است و عضو ناتو هم هست و اگر کشوری به ترکیه حمله کند، آمریکا موظف است از ترکیه دفاع و حمایت کند و اکنون نیز دو پایگاه آمریکایی " ازمیر و انجرلیک" در این کشور مستقر هستند
دبلیو تی او - یک سازمان بینالمللی که قوانین جهانی تجارت را تنظیم و اختلافات بین اعضا را حل و فصل میکند. اعضای سازمان تجارت جهانی کشورهایی هستند که موافقتنامههای (حدود ۳۰ موافقتنامه) این سازمان را امضا کردهاند.
از سوی دیگر ترکیه طی دو دهه گذشته مقصد اول سرمایه گذاریهای کلان کشورهای اروپایی بوده و میزان سرمایه گذاری در این کشور 30 برابر رشد داشت ولی چرا اقتصادش سی برابر رشد نکرد و تورم به صفر نرسید، برای آنکه اقتصاد ترکیه دلاری و دلار در این خاک حاکم است.
اگر قرار بود، آشتی با آمریکا و جذب سرمایه گذاریهای خارجی از اروپا و آمریکا اقتصاد کشوری را نجات دهد، چرا در حال حاضر تورم در ترکیه بیش از 50 درصد افزایش داشته و رو به رشد است و مردم ترکیه این تورم را زجر آور دانسته و ناچار به تحمل آن هستند.؟
اگرقرار است تحریم ها کشوری را زمین بزند ، روسیه باید تا کنون صد ها بار به زمین می خورد، پس مساله و مشکل ما تحریم نیست.
چرا روسیه با وجود تحریم های گسترده حتی بیش از ایران - اقتصادش رشد کرد و اکنون ششمین اقتصاد جهان است - همه این ها برای آن است که مساله " تحریم ها نیست بلکه مساله این است که " دلار را در کشور حاکم نبوده و حکمرانی نمی کند.!
جمله طلایی " - دلار نباید در یک کشور و در یک خاک حاکم شود " "
چهل سال است که در سرزمین ما به امید اصلاح نرخ ارز به خصوص دلار این نرخ از هفت هزار تومان به 40 و 60 و 110 و 170 و 300 و 800 و 1226 و 2500 و 4200 و ... 28500 افزایش یافته و این روند ادامه دارد و ارزش پول ملی با خاک یکسان شده است .
، به زبان شفاف و ساده در حوزه اقتصاد اگر افزایش نرخ دلار و ارز خارجی یازده بار در هر کشوری تکرار شود ، معلوم می شود کارشناس اقتصاد و آگاه به امور اقتصادی داخلی و جهانی نیستیم و به سرزمین و مردم خیانت کرده ایم
به تازگی در فضای مجازی مطالبی منسوب به عبدالناصر همتی وزیر برکنار شده اقتصاد و دارایی منتشر شد که گفته است، در دوره وزارتش عده ای در اطراف ما به اشکال مختلف برای بالا بردن نرخ ارز فشار می آوردند و معتقد بودند باید برای نجات کشور نرخ دلار همچنان افزایش یابد!.
واقعیت این است که حل مشکل ما در درون کشور است – در شیوه انتصاب و حتی انتخاب مدیران ، عدم کفایت ها است.
مشکل ما این است که مسئولان و کارشناس های اقتصاد، اقتصاد دان ها و استادان دانشگاه حتی در سطح دانشگاه تهران و شریف و نظایر آن در این حوزه کمترین اطلاعات و دانش را دارند.
این کارشناس ها و مدیران حوزه اقتصاد و دست های پشت صحنه به جای تعهد و دلسوزی برای حفظ منافع ملی و رفاه مردم در همه ی این سال ها به فکر ثروت افسانه ای خود و گاه چراغ سبز نشان دادن به آنسوی مرزها بوده و هست.!؟
نویسنده بعنوان یک مدرس دانشگاه در حوزه ارتباطات اعتقاد دارد، همین امروز اگر همه دارایی های افراد پشت صحنه و صاحبان نفوذ ، معدود صادر و وارد کنندگان لاکچری " سطح بالا ، مدیران بخش های اقتصادی " سیستم بانکی، صنعت خودرو، شرکت های بزرگ دولتی ، اقا زاده ها معاملات و مناسبات اقتصادی و تجاری با خارج از کشور را از افراد ناصالح بازپس گیری گرفته و به دست افراد صالح تحت نظارت رهبری ، م قرار گیرد- مشکلات کشور در کمتر از شش ماه تا حدی زیادی حل و فصل می شود
از سوی دیگر - در شرایط کنونی دعوای آمریکا با ایران ، مساله هسته ای نیست بلکه آمریکا نگران هژمونی خود در خاورمیانه است و ترامپ دیگر از برجام حرف نمی زند بلکه از برنامه موشکی ایران سخن می گوید که دکترین دفاعی کشور و بسیار مورد نیاز است.
واشنگتن اعلام می کند ، شما برنامه موشکی و پهپادی خود را حذف کنید ، با شما کاری نداریم و روابط برقرار خواهد شد ، در حالی که این امر نشدنی است .
مساله این است که موشک ها و پهبادهای پیشرفته انبوه و قدرتمند ایران در خاورمیانه هژمونی آمریکا را خدشه دار ساخته و برای اولین بار در تاریخ تاسیس نامشروع اسرائیل، یک کشور از فاصله بیش از دو هزار کیلومتر به تل آویو حمله کرد که این خود آمریکا و اسرائیل رابه شدت نگران کرده است .
دعوای آمریکا با ایران نوع حکومت و حقوق بشر نیست ، بلکه برنامه موشکی و قدرت ایران است که این قدرت در تاریخ معاصر بی سابقه است و چنانچه همین امروز ایران اسلامی با خواسته های غیر منطقی آمریکایی ها و شخص ترامپ موافقت کند، آنها دیگر دنبال حقوق بشر و امثال آن نیستند و این موضوع دستمایه ایی برای واشنگتن و کشورهای اروپایی هم پیمان آمریکاست.
همه این مسائلی که مطرح شد ، بدان معنا نیست که ایران اهل مذاکره نیست بلکه حتی از زبان رهبر معظم انقلاب بارها اعلام شده است که اگر گفت و گو شرافتمندانه و متقابل باشد ، همیشه آماده مذاکره و حل مسائل فی مابین هستیم ، اما واقعیت ، شان و جایگاه کشوری مانند ایران این است که ، مذاکرات باید تحت شرایط برابر و حفظ قدرت دفاعی ایران انجام شود و ایران هرگز به دنبال سلاح هسته ای نیست مگر آنکه شما کشور ما را مجبور به این کار کنید چون حاکمیت و مردم ایران به حفظ امنیت شان نیاز دارند و به آن فوق العاده اهمیت می دهند..
جمله طلایی دوم – ( خاک ایران اسلامی باید از حاکمیت دلار حذف شود و قدرت دفاعی کشور با انواع موشک های دور برد و قوی بالستیک و دیگر سلاح ها فوق پیشرفته هر چه بیشتر تقویت شود).
نظر شما چیست ؟ - برای ما بنویسید
م، محمدپور - نویسنده، روزنامه نگار و مدرس دانشگاه
تحصیلات" ارتباطات ، مدیریت ، بازرگانی"