به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، دکتر هادی حق شناس با تاکید بر ضرورت تامین آب کشاورزی مناسب در راستای توسعه کشاورزی در استان های شمالی، تصریح کرد:میانگین بارش باران در استان گیلان ۴ برابر میانگین کشوری است اما به دلیل طولانی شدن زمان احداث ۴ سد مهم در استان، نمی توانیم از این منابع آبی جهت توسعه کشاورزی استان به درستی استفاده کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان بر لزوم توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه به تکمیل پروژه های تصفیه خانه فاضلاب در استان تاکید کرد و افزود: متاسفانه میزان پیشرفت فیزیکی تصفیه خانه های فاضلاب در استان گیلان و سایر استان های شمالی بسیار پایین تر از میانگین پیشرفت فیزیکی تصفیه خانه ها در کشور است که رفع این معضل، نیازمند تخصیص منابع و اعتبارات مناسب جهت تکمیل این پروژه ها است.
حق شناس معضل پسماند در استان گیلان را یکی دیگر از مسائلی دانست که نیاز به توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه دارد و افزود: در استان گیلان روزانه بیش از ۲هزار و ۵۰۰ تن زباله تولید می شود که با توجه به بالا بودن آب های سطحی در گیلان و عدم امکان دفن آن، در ۷ پهنه در نقاط مختلف استان از جمله در سراوان کوهی از زباله تشکیل شده است و شیرابه های آن منجر به آلودگی آب های زیر زمینی می شود.
وی کم شدن عمق تالاب انزلی به دلیل ورود فاضلاب های انسانی و صنعتی را از دیگر معضلات زیست محیطی استان بر شمرد و افزود: تخصیص اعتبار مناسب و به موقع می تواند از بروز بحران زیست محیطی در گیلان جلوگیری کند.
استاندار با اشاره به اهمیت راهبردی راه ارتباطی شمال جنوب برای کشور، اظهار داشت: تکمیل زیرساخت های ارتباطی استان از دیگر پروژه های حیاتی برای استان و کشور است که باید به عنوان اولویت در دستور کار سازمان برنامه و بودجه قرار بگیرد.
وی بر ضرورت توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه جهت جبران عقب ماندگی ها و پیشگیری از وقوع بحران های زیست محیطی در استان های شمالی تاکید کرد.
حق شناس با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه به عنوان مغز متفکر کشور جهت تشخیص اولویت های عمرانی محسوب می شود، افزود: اگر پرسیده شود کدام استان ها زمین مطلوب برای تامین امنیت غذایی کشور را دارند، یقینا ۳ استان شمالی با دارا بودن زمین های منحصر بفرد، جزء دارایی ارزشمند ایران عزیز هستند.
وی با اشاره به تامین بخش اساسی از برنج و گندم کشور در استان های گیلان، مازندران و گلستان، گفت: استان های شمالی علاوه بر تولید برنج و گندم با تولید سایر محصولات باغی ومرکبات، زیتون و چای یقینا یکی از حلقه های محوری، تامین امنیت غذایی کشور محسوب می شوند.