آنچه در چند برنامه قبلی از جمله در موضوع دو محصول بسیار راهبردی گیلان و ایران یعنی چای و برنج موشکافی شد و تولید کنندگان ، مسئولان اتحادیه و سندیکاها و " کشاورزان " واکنش های خاص خود را ارایه کردند، شیوه پاسخگو بودن شرکت کنندگان در این برنامه است.
امشب و هم اکنون که این برنامه از سیمای مرکز گیلان پخش می شود ، آقای خسرو آرنگ فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه مهمان پاسخ است تا به مسائل حوزه مدیریتی خود و مطالبه گری های افکار عمومی پاسخ بدهد.
فرماندار استانه اشرفیه در همان ابتدای برنامه در خصوص پل دست ساز و محلی الزهرا " س" ساخته شده بر روی سفید رود که سابقه ای 25 ساله دارد و توسط روستاییان احداث شد و معضل نداشتن روشنایی و پیاده رو دو سوی جاده " محور" استانه اشرفیه به لشت نشاء که هر دو مسیر " به دلیل ارتباط داشتن با مسیر بندر انزلی پر تردد هستند، بدون بهانه جویی و فرا فکنی خیلی راحت گفت: به علت آنکه مشکلات بودجه ای داریم و امسال هم امکان تامین اعتبار برای انجام این دو مهم نیست و کاری نمی توانیم انجام دهیم
با این پاسخ شفاف ، مجری و مخاطب و پاسخ دهنده خیال شان راحت شد که علت عدم ساخت یک پل مناسب یا ایجاد پیاده راه و نداشتن روشنایی دراین دو محور چیست و انتظاری هم در افکار عمومی ایجاد نشد..
وی تصریح کرد: برای سال آینده بسته به شرایط کشور و استان گیلان و میزان اعتبارات انشاء الله بودجه متناسبی در نظر گرفته می شود.
" پاسخ را دقت کنید ) سال آینده بسته به شرایط کشور اعتبارات استانی باید ببینیم چه می توان کرد و به عبارتی در این پاسخ هم ایجاد انتظاری نشد
در برنامه قبلی مسئولان شهرستانی و یا دست اندر کاران صنعت چای و محصول بسیار مهم برنج به زمین و زمان می تاختند و می بافتند - ما همه تلاش را کرده ایم و مشکل به جای دیگر و افراد دیگر ارتباط دارد .!!؟
.
دکتر نجفی نماینده مردم استانه اشرفیه هم که دست بر قضا از آن معدود نماینگان دارای اطلاعات و فعال در صحنه است، در این برنامه توضیح داد، میزان اعتبارات کشوری و استانی برای این همه پروژه های قدیمی و جدید کفایت نمی کند.
وی تصریح کرد: به عنوان نمونه برای ساخت پل ورودی منطقه کیسم 300 میلیارد تومان بر آورد شده است در حالی که همه بودجه آستانه در سالجاری 70 میلیارد تومان است.
نجفی یاد آور شد: برای این نوع از پروژه ها مانند پل الزهرا و پیاده رو جاده آستانه و لشت نشاء و پل کیسم باید از اعتبارات ملی استفاده شود و دستگاههای اجرایی در استان باید این موارد را دنبال کنند و معنا مدیریت هم همین است..
وی گفت : پل الزهرا را در سال 1403 در بودجه سالانه قرار گرفته و مدیر کل راهداری باید نسبت به پیگیری تامین بودجه اقدام لازم را انجام دهد.
چهار بانده کردن جاده آستانه تا سه راه خمام پیمانکار در نظر گرفته شده است و از خمام چهار بانده کردن این مسیر آغاز شده است.
به زبانی ساده و همه فهم – فرماندار و نماینده مردم استانه اشرفیه در این برنامه اعلام کردند – پروژه های با اعتبارات محدود را می توان در استان و اعتبارات استانی انجام داد اما برای پروژه هایی که 30 و 40 تا 300 و 400 میلیارد تومان بودجه نیاز است باید از اعتبار ملی استفاده شود.
دکتر نجفی گفت: در این خصوص هم به کمک مسئولان شهرستان استانه و مدیران استانی این مهم دنبال می شود و امیدواریم با بهبود شرایط بودجه ای کشور با اولویت بندی این موارد به انجام برسند.
از همه مدیران دولتی و نهادها در خواست می شود ، مانند مسئولان استانه اشرفیه با حضور در برنامه پاسخ خیلی و با قدرت اعلام کنند که در مورد اجرای یک طرح یا پروژه های چه مشکلاتی دارند و راهکار آن چیست و از هر گونه فرافکنی جدا خودداری کنند.
آنچه مسلم است ، یکی از مهم ترین مشکلات همه شهرها، بخش ها و روستاهای استان گیلان معضل بزرگ نبود راه های مناسب در شهر و روستا حتی راه های اصلی بین شهری ، زباله یا پسماند که یک بحران برای گیلان محسوب می شود ، مشکلات بهداشت و درمان و نداشتن مراکز درمانی مناسب در اغلب مناطق استان ، نبود شبکه برق مناسب ، آلودگیهای رودها و آبندان ها و معضلات محیط زیستی و .... است.
ضروری است مدیران این حوزه های بیش از پیش از طریق رسانه ها با مردم گفت و شنود داشته باشند و آنچه هست ، شفاف سازی کنند.
م، محمدپور - نویسنده، مدرس علوم ارتباطات و روابط عمومی
مدیر رسانه های گیلان 24 و چند رسانه ای " واکنش خبر"
گروه رسانه ای ایران " گرا" – 7 آذر ماه 1403