به گزارش گروه رسانه ای ایران به نقل از ایرنا، هادی حق شناس در جریان این بازدید اظهار کرد: تبیین صحیح و واقعی مسایل از سوی رسانهها و ایجاد حساسیت در مقیاس استانی و ملی در رفع مشکلات نقش مهمی دارد.
وی با بیان اینکه شرط محبوبیت مسئولان دغدغه آنان نسبت به مسائل و مشکلات مردم و تلاش و حل و فصل آنهاست، اضافه کرد: تمامی مسئولان از گذشته تا امروز به دنبال افزایش سطح رفاه ایرانیان، رفع مشکل مسکن، حذف حاشیه نشینی و آسیبهای اجتماعی بوده و هستند؛ اما سئوال این است که چرا این مسایل حل نشده است؟
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به مشکلات و چالش های زیست محیطی عدیده استان عنوان کرد: نمیتوان گفت که محیط زیست شمال ایران بسیار مهم است اما طرحهای آب و فاضلاب، تصفیه خانه و شبکه آب شرب استان اجرا نشود و یا اگر هم شده متوسط پیشرفت فیزیکی آنها زیر ۳۰ درصد است در حالی که میانگین کشوری ۲ برابر این رقم می باشد.
وی با بیان اینکه گیلان به لحاظ اهمیت مسائل زیست محیطی و چالش های این حوزه جزو چهار یا پنج استان نخست کشور است، اظهار کرد: ریشه کره زمین یعنی جنگل های هیرکانی که به فسیل زنده شهرهاند در سه استان گیلان، گلستان و مازندران است؛ جنگلهایی با قدمت میلیونها سال در حکم ریه تنفسی ایران هستند.
حق شناس با اشاره به متوسط حدود یک هزار میلیمتر بارندگی استان در همین سالهایی که خشکسالی در این خطه خودی نشان داده است، عنوان کرد: با همه اینها هماینک بارشهای استان نزدیک به چهار برابر میانگین کشوری است، اضافه کرد: اما آب حاصل از این بارندگی ها که منابع ارزشمندی از آب شیرین است با فاضلاب و آبهای آلوده، راهی تالاب انزلی و دریا میشود که خود چالش بزرگی برای استان شده است.
وی با طرح این مباحث و تاکید مضاعف بر اهمیت ویژه محیط زیست گیلان تصریح کرد: با این وجود چالش های زیست محیطی این خطه مساله ملی نیست در حالی که نه تنها مردم گیلان بلکه سایر استان های اطراف و نقاط کشور همچنین میلیون ها مسافر و گردشگری که سالانه به استان سفر می کنند هم از این شرایط متاثر می شوند.
نماینده عالی دولت در گیلان افزود: طی سالهای ۸۳ و ۸۴ تصفیهخانه های فاضلاب رشت و انزلی بهرهبرداری شد اما بخشی از آن بهره برداری شد و فقط ۳۰ درصد فاضلاب این ۲ شهر تصفیه میشود و ۷۰ درصد مستقیم به تالاب میرود.
نماینده عالی دولت در گیلان بیان کرد: در مورد سایر موضوعات استان هم چالش هایی از این دست وجود دارد چنانکه در حوزه کشاورزی و تولید محصولاتی مثل برنج، چای، مرکبات و زیتون هم با وجود رنج بسیار کشاورزان و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بسیار حوزه تولید عموما درآمد بسیار اندکی نصیب کشاورز می شود.
وی تصریح کرد: از اینرو رسانه ها نقش مهمی در تبیین این مسایل و بسترسازی برای رفع مشکلات دارند و وظیفه ایرنا در این حوزه سنگین تر است و باید در فضای رسانه ای جهت دهی کند و تاکنون هم در این عرصه عملکرد خوبی داشته است.
حق شناس با اشاره به درآمد پایین کشاورزان گیلان و با بیان اینکه درآمد مردم استان هفت دهم میانگین درآمدی ایران است، اظهار کرد: کشاورزان با وضعیت درآمدی پایین مجبور به فروش زمین های خود هستند، زمین هایی که تبدیل به ویلا می شوند زیرا شالیکار و کشاورز از محل کشت و کار نمی تواند معیشت خود و خانواده اش را تامین کند، ناچار به فروش زمین می شود اما اگر نرخ تولید و محصول نهایی کشاورز واقعی شود نیازی به فروش زمین های کشاورزی ندارند.
استاندار گیلان در این جریان حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز استان ضمن بازدید از بخش های مختلف و فرآیند تولید تا انتشار در نشستی صمیمانه فرصتی را با خبرنگاران و رئیس ایرنا در استان به گفت و گو نشست و از تلاش های این رسانه به عنوان باسابقه ترین و اصلی ترین رسانه کشور در تبیین مسائل استان قدردانی کرد.