کد : 2242 ۳۰آذر ۱۴۰۳ ساعت 16:08
یادداشت روز،

حلقه مدیران صومعه سرایی – انتظارات مضاعف شد

استان گیلان از معدود استان هایی به شمار می رود که ثبات مدیریت هرگز در این استان مفهوم درستی پیدا نکرده است و مقصود ازاین عبارت ماندگاری مادام العمر مسئولان دراستان نیست.www.gilan۲۴.ir
حلقه مدیران صومعه سرایی – انتظارات مضاعف شد

علم مدیریت اعتقاد دارد، برای آنکه در یک مجموعه و سازمانی تحولات و پیشرفتی رخ دهد نباید مدیریت در آن سازمان دائمی باشد و به همین علت  در جهان امروز انتخاب روسای جمهور و نمایندگان مجالس و پارلمان های شهری و شرکت های بزرگ عظیم چهار تا هشت سال در نظر گرفته می شود.

اینکه در یک واحد تولیدی بزرگ صاحب آن مجموعه سالها مدیریت کند هم سیاست درستی نیست بلکه او باید فقط صاحب امتیازات و منافع  حاصله باشد و برای به روز رسانی، تطبیق  و تطابق با فناوری ها و دانش روز هم چنین تغییرات و تحولات محیطی  و جهانی مدیرانی کارآزموده را به خدمت بگیرد.

 شرکت های بزرگ چنین سیاستی را انجام می دهند.

در این یادداشت  در باره استان گیلان باید اعتراف کرد ، این استان در تمام چهل سال گذشته در قوای سه گانه یک آزمایشگاه برای مدیرانی بود که علی الظاهر باید جهش پیدا می کردند و در حوزه اجرایی هر استاندارو فرماندار و مدیر کلی که آمد و متاسفانه گروهی از آنها هم سفارشی فلان نماینده و وزیر و روحانی و غیره بودند، پس از یک تا دوسال مدیریت اغلب به سوی مسئولیت های  بالاتر یا مناطق وسیع تر جغرافیایی پرواز کردند.

اینکه مدیران بومی یا غیر بومی در گیلان رشد و ارتقاء پیدا کنند بسیار پسندیده و مورد اقبال است ولی تاریخچه مدیریتی گیلان نشان می دهد- بسیاری از مدیران آمدند و در گیلان آموختند و پیش از آنکه آموخته ها را در استان به فعل در آورند در استان دیگری یا  بیشترشان در پایتخت استقرار پیدا کردند.!!

شما که هم اکنون این یادداشت را مطالعه می کنید – حداقل درذهن تان می توانید 10 نفر از مدیران را به همین سبک و سیاق نام ببرید ولی  نویسنده بنا ندارد چنین کاری کند، زیرا هدف از تقدیم  این محتوا مطلب دیگری است.

معدود مدیران خوبی هم در گیلان داریم که برای چهار یا هشت سال در استان مسئولیت داشته و منشاء خدمات خوبی بوده اند و از جمله می توان به مدیرانی اشاره کرد که در ایجاد برخی زیر ساخت ها  نقش تعیین کننده ای داشتند.

اکنون در گیلان سرسبز، زیبا، پر استعداد با ظرفیت های فراوان اما بسیار محروم ،  به علت عدم ثبات مدیریت و بی انگیزگی و ترک فعل ها و عدم حضور مستمر در حوزه ماموریت و سفارشی بودن و نظایر آن و صد البته عقب نگه داشته شده با مردمانی که شرایط اقتصادی بسیار بدی دارند ( که ناشی از همین شرایط است و بس.) و براساس آمارهای رسمی کشور در زمینه وابستگی خانواده ها به کمیته امداد امام  از نظر میزان محرومیه ها چهارمین استان کشور است که شاید کسی باور نکند – وارد یک مرحله ی جدیدی شده است و باید از این پتانسیل به موقع و  با دقت بهره گیری کند  وآن هم حلقه صومعه سرایی ها در استان است.!

 

درزمان حاضر آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه  در استان و امام جمعه رشت، دکتر هادی حق شناس استاندار با انرژی گیلان – مهندس جبار کوچکی نژادنماینده پر کار حوزه انتخابیه رشت و خمام -  به  تازگی دکتر طاعتی مقدم مدیر عامل منطقه آزاد انزلی و تعدادی از مدیران کل و فرماندهان استان  و سایر مسئولان اهل صومعه سرا هستند.

گرچه دیدگاه های  سیاسی این بزرگان با هم تفاوت هایی دارد که این خود زمینه رشد بیشتر را فراهم می سازد ، ولی به سبب نزدیکی موقعیت جغرافیایی  زادگاهشان می توانند با هم اندیشی و همراهی برای جبران عقب ماندگیهای استان گیلان به صورت مساوی و عادلانه تلاشی مضاعف داشته باشند و کارنامه ای درخشان برای خود و نام صومعه سرا بر جای بگذارند.

این مدیران حتی با وجود اختلاف نظرها در اجرای برنامه ها و تحولات بایستی با نشست های منظم و بهره مندی از دیدگاههای کارشناس های خبره هر حوزه تنها دغدغه شان توسعه گیلان و رفاه حال مردمان خوبی باشد که در همه عرصه ها وصحنه ها ازجمله درپیروزی انقلاب و هشت سال دفاع مقدس با تقدیم هشت هزار شهید افتخار آفرینی های بسیاری را به ثبت رساندند.

نویسنده با سابقه ی بیش ازچهل سال فعالیت های رسانه ای در بسیاری از رسانه های کشور و در دستگاه قضایی و وزارت نفت و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور به این دوستان و دیگر مدیران توصیه موکد دارم – این فرصت طلایی را از دست ندهید و از همین فردا شنبه اول زمستان  سال 1403 اموری را پایه گذاری کنید که بعد از چهار سال مردم سراسر گیلان به شماها احسنت بگویند.

حلقه صومعه سرایی " نامگذاری از طرف نویسنده" با توجه به  دینداری، دانش ، سلامت و تجربیات این توان را دارند تا  با قرار گیری در کنار هم تحولات و توسعه گیلان را با نظر داشت به ظرفیت ها  و بهره گیری درست و مقابله با هر نوع فساد و تخلف  و اعتماد بخشی به افکار عمومی رقم بزنند و برای هر عمل و اقدامی مردم را آنگونه که امام "ره" بارها تاکید کردند- محرم بدانند و مسائل را به راحتی با مردم در میان بگذارند.

امید دارم ازاین ایده و پیشنهاد نویسنده خشنود شوید و با نیت خیر و قلبی روشن به قوت و اتکای نور الهی ، هم عهد و هم قول و همفکر برای گیلان عزیز کاری کنید که بسیار به خدمات تان نیازمند است.

یا علی مدد – جمعه 30 آذر ماه سال 1403

مجید محمدپور – نویسند، کارشناس ارشد رسانه و استاد علوم ارتباطات

گروه رسانه ای ایران – " گرا"  ( گفتمان سازی، روشنگری و امید آفرینی)

 


 

 

پایگاه خبری، رسمی گیلان 24 + گرا
نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
روزهای بسیار سرد در پیش است و همه مردم با صرفه جویی و مصرفه بهینه با هم همدلی کنند. شبکه خبری، رسمی گیلان 24 www.gilan24.ir