به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، این تولید کنندگان در نشستی با حضور مدیر عامل تعاون روستایی استان گیلان، فرماندار و مسئولان حوزه تولید کشاورزی مرکز استان و شهرستان صومعه سرا در مرکز این شهرک عنوان کردند: در باره سه مشکل اساسی شهرک با مسئولان شهرستان و استان از سال قبل گفت و گوهایی شده و قولهای هم داده شد ،اما هنوز قولها اجرایی نشده است.
یکی از مسئولان صومعه سرا گفت: موضوع لوله کشی انتقال آب شرب به شهرک در حال انجام است و امیدواریم دو مطالبه مهم دیگر تولید کنندگان هم به سامان برسد.
فرماندار صومعه سرا هم در این نشست عنوان کرد: برای اجرای این امور باید از سوی تولید کنندگان نماینده ای انتخاب و با سازمان برنامه و بودجه و جهاد کشاورزی جلسات منظم برگزاری و ردیف بودجه ای مصوب شد.
مهندس اسفدیار جوشن افزود: با داشتن ردیف بودجه و اعلام آن به شهرستان ، بعنوان مسئولان منطقه خواستار تامین بودجه و اجرای کامل مطالبات خواهیم شد.
شهرک گلخانه ای کیشستان دارای 220 تولید کننده گل و گیاه است که هر شرکت تولیدی 4 تا 4500 مترمربع زمین در اختیار دارند و 200 نفر از اعضای این شهرک عضو تعاونی هستند.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی استان گیلان در این نشست اظهار کرد: تعاون روستایی استان دارای 320 شرکت تعاونی است که خیلی از آنها پیش از این فعال نبودند و طی یکی ، دو سال گذشته توانستیم 65 تعاونی به خصوص تعاونی های تولیدی زنان و باغداران را فعال کنیم .
وی تصریح کرد: وظایف تعاونیهای تولید و توزیع درست نهادهای است و در حال حاضر در تولید و توزیع بذر فعالیت های خوبی داریم.حتی در بخش آبرسانی تعاونی ها فعال شده اند.
متاسفانه در دوره های گذشته به دلیل برخی عملکرد ها اعتماد کشاورزان از مسئولان و دستگاههای مرتبط سلب شده بود و در دو سال اخیر تلاش کردیم و این اعتماد تا حد زیادی بازگشت و فضایی ایجاد شد و تولید کنندگان بخش تعاونی مجدد رجوع کردیم.
کیوان حسن پور لسکوکلایه این را هم بیان کرد که ، یکی از کارهای خوب ما در تعاونیها برای امنیت غذایی و زنجیره ارزش ، احداث گلخانه ها از جمله در منطقه کیشستان است و بنا داریم در این محل یک نمایشگاه دائمی گل و گیاه و اقامتگاه های بومگردی ایجاد کنیم.
وی با اشاره به آمادگی تعاونی ها برای افزایش 30 درصد گلخانه ها گفت: به جای محصولات تراریخته که ناشناخته است و نمی توان بر روی آن مانور داد، باید توجه همه بر روی محصولات گلخانه ای قابل کنترل ا باشد و همه ی زیر ساخت های برای این توسعه وجود دارد.
آبه گفته وی ، هم اکنون برای دانشجویان بعنوان دستیار فن آوری – دانشجویان سالهای اخر شرکتی تاسیس شده که جوان وارد عرصه تولید شودن و در شهرک سفید رود ماشاء الله زمین است و می تواند گلخانه هایی دیگر احداث شود که در امنیت غذایی نیز برای گیلان و دیگر استان ها تاثیر بگذارد.
مدیر تعاون روستایی گیلان اظهار کرد: در زنجیره ارزش ، دامدادان با مشکل خوراک دام مواجه اند و یک شرکت خوراک دام و یک شرکت تولید ماست و پنیر و پنیز پیتزار زنجیره ارزش نیاز این حوزه است . هم چنین در بخش درجه بندی و بسته بندی برنج هم اقدام هایی شده است و آمدیم برنج هاشمی با کیفیت را آماده کرده ایم تا برنج هاشمی مرغوب و خالص به دست مصرف کنندگان برسد ،ضمن آنکه در خارج از کشور هم مشتری داریم و البته که این محصول مهم باید بیشتر معرفی بشود.
وی هم چنین بر بسته بندی های مناسب و " سرتینگ یا درجه بندی کیفی " محصولاتی مانند کیوی و برنج در سراسر استان تاکید کرد و افزود: باید به موازات تولید به عرضه هم توجه خاصی داریم.
به گفته این مسئول ، هم اکنون برنج با 98 درصد خالص با کیفیت برنج گیلان صادر می شود و دیگر برنج های مخلوط به نام گیلان به بازار عرضه نخواهد شد.
در تدارک برپایی جشنواره ای است با همکاری جهاد کشاورزی و میراث هستیم و این جشنواره ها در سطح کشور دارای اهمیت است و باید تبلیغات گسترده ای شود و اینجا را بعنوان یک نمایشگاه دائمی تبدیل و اقامتگاه دائمی احداث کنیم.
یک تولید کننده در پایان این نشست گرامی داشت هفته تعاون گفت: آب موجود در شهرک شور است و در حال حاضر از طریق پمپاژ از فاصله ی 6 کیلومتری آب از رودخانه پسیخانه به شهرک منتقل می شود که دشواری ها خاص و هزینه هایی دارد
اختصاصی گروه رسانه ای ایران " گرا" " ( گفتمان سازی - روشنگری - امید آفرینی)
.