کد : 2219 ۲۵آذر ۱۴۰۳ ساعت 11:51
مطالبه گری،

کلاچای ، رحیم اباد - جاده مرگ و بسیار پر تردد

پایگاه خبری، رسمی گیلان ۲۴: سرپرست فرمانداری که فردی بومی است طی همین یک ماه که به این سمت منصوب شده است ، نشان داده مصمم به خدمت و کارهای ماندگار در شهرستان رودسر است. www.gilan۲۴.ir
کلاچای ، رحیم اباد - جاده مرگ و بسیار پر تردد
امیر مرادی از کارکنان وزارت کشور، اهل رودسر؛ پیش از این در سمت های مختلف از جمله معاونت مدیرکل پشتیبانی و تشریفات وزارت کشور، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان گیلان ، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان ، مشاور معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و مدیر اجرایی ستاد اربعین کشور، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گیلان و مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان مشغول به فعالیت بود
تحرکات این مدت کوتاه سرپرست فرمانداری رودسر " فرماندار" بعکس فرماندارهای قبلی حداقل در دو دهه گذشته نشان می دهد که این مدیر با تجربه مصمم است تا آثار ماندگاری از خود در شهرستان به یادگار بگذارد کا باقیات الصالحات او باشد. انشاء الله
دکتر مرادی در جای از جغرافیای گیلان قرار گرفته است که بسیار عقب مانده و در حوزه عمران و توسعه در همه بخش ها نیازمند جدیت، تلاش، همدلی ، اخلاق مداری و کار برای مردم به صورت شبانه روزی است.
عدم توسعه حوزه های اقتصادی و صنعتی " صنعت چای ، گل و گیاه، فندق، مرکبات  به دلیل برند سازی و صادرات محصولات" ، سرمایه گذاری ها در بخش های گردشگری و توریست، توجه به بخش های فرهنگی و هنری، ساخت و تقویت زیر ساخت ها، بخش بسیار مهم بهداشت و درمان، سد سازی و راههای شهری و روستایی  و دهها مورد دیگر در مناطق جلگه ای و کوهستان از کارهایی است که این مدیر با تجربه باید با همفکری نخبگان، صاحب نظران و افراد دلسوز و پشتیبانی های استانی و بودجه های ملی  به انجام برساند و نویسنده اعتقاد دارد که با این شروع خوب باید منتظر روزهای بهتری برای مردم منطقه بود
 
یکی از امور مهم در شهرستان رودسر ، توجه ویزه به زیر ساخت است و بخش های کلاچای و رحیم آباد ، دو ناحیه ی بسیار زیبا محصور در جنگل های فوق العاده سرسبز، رودها، ساحل دریا و مزارع بسیار گسترده شهرستان رودسر در منتهی الیه شرق گیلان " است.
رودسر دارای بخش های چابکسر - واجارگاه - رحیم آباد و کلاچای و چندین دهستان است که امکان ارتقاء به بخش شدن را دارند..
 

جاده کلاچای به رحیم آباد همچنان " جاده مرگ " مانده است!

بخش کلاچای هم اکنون بیش از 50 هزار جمعیت و بخش رحیم آباد بیش از  30 هزار نفر جمعیت براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن دارند و فاصله این دو بخش مشهور و پر استعداد از منظر نیروی انسانی ، منابع طبیعی ، معادن، زمینه های توسعه شهری و روستایی  10 کیلومتر است دهها روستای بزرگ و کچک را در خود جا داده اند.

بخش رحیم آباد اولین تولید کننده فندق با کیفیت کشورو دومین تولید کننده گیاه دارویی گل گاوزبان و دو هر بخش دارای محصولات مهمی چون برنج، چای ، مرکبات، کیوی، سبزی، صیفی، گیاهان دارویی، پرورش گل و گیاه و میوه های بومی هستند.

برنج این نواحی به اظهار کارشناس های کشاورزی به علت کیفیت خاک و آب بی شک بهترین برنج تولیدی در سراسر کشور است .

 

جاده ای که به هیچ وجه شایسته این منطقه نیست ....

این جاده حدود 10  کیلومتری که هر سال شاهد چندین و چند  تصادف مرگبار در مسیر و حتی در مراکز آبادی هایی مانند بی بالان است، در پل روستای گزافرود پایین و  منطقه کندسر بیبالان در دو سه سال اخیر اصلاحاتی انجام شد و بقیه جاده حتی برای اسفالت، تعریض، روشنایی در شب و اصلاح پیچ های تند و خطرناک  در تمام چهل سال گذشته به همان وضعیت خطرناک سالهای قبل " از ابتدای انقلاب تاکنون"  ناهموار و  به حال خود رها شده است. معلوم هم نیست که فرماندار و بخشداران شهرستان رودسر حتی در سالهای پیش از تحریم های علیه ایران و مشکلات اعتباری در این منطقه چه کار و خدمتی می کردند. به شخصه فرمانداری را می شناسم که کمتر از دوسال در مرکز شهرستان جلوس کرد و به غیر از شرکت در جشنوارها و چشیدن مزه غذاهای هیچ خدمتی را ثبت نکرد.!؟

نویسنده ی بومی این منطقه به خاطر دارد، ابتدای پیروزی انقلاب از طرف وزارت راه و شهرسازی کارشناسان و مسئولانی  آمدند و در مساجد روستاهای دو طرف جاده جلساتی مفصل و مشروح با مردم گذاشتند و اعلام شد : دولت بنا دارد این جاده مهم و بسیار پر رفت و آمد را عریض ، بازسازی و کامل کند.

در طول 10 کیلومتر در دو سوی جاده هر طرف هشت تا ده متر مزارع شالیزاری مردم منطقه بدون آنکه هماهنگی قبلی انجام  شود ، پولی پرداخت شود و با عنوان این که برای ملک شما  در آینده بهتر خواهد بود ، زمین های اطراف جاده در اختیار گرفته شد  و تا کنون به همان صورت مخروبه باقی مانده است.

این مطالب به حداقل سه استاندار قبلی گیلان به صورت حضوری اعلام شد ، اما هیچ نتیجه بخش نبود و حتی استاندار قبل که بارها در این مسیر تردد داشت و شرایط را ملاحظه کرد ، اما ............!!؟؟

آقای فرماندار ، اکنون نه تنها دو سوی این جاده  بازسازی نشده  بلکه حاشیه آن"  در علف هرز باقی مانده" و به  همان مقدار جاده ی مثلا آسفالته موجود هم که دو خودرو به زحمت در این مسیر ناهموار امکان تردد دارند - رسیدگی نمی شود، جاده ی کم عرضی که شب ها بسیار خطرناک و فاجعه آفرین است و می توان وحشتناک ترین فیلم های سینمایی را در همین مسیر تولید کرد!.

جاده برای رسیدن از کلاچای به رحیم آباد از روستاهای گزافرود بالا و پایین، مرکز دهستان بی بالان، کندسر بالا و پایین ،سلاکجان، شهرک قدس، دوگل سرا، گلدشت و اشکلک عبور می کند و لذا به توجه بی حد و اندازه ای نیاز دارد و تعلل در این خصوص جایز نیست حتی اگر به صورت مرحله ای بازسازی و بهسازی شود.

 کلام آخر اینکه –  آقای فرماندار بومی و پر انرژی ، مردم این منطقه بزرگ  و پر جمعیت ، گردشگران و به خصوص مدیران شهرستان و روستاییان از شما انتظار زیادی دارند. این جاده بین شهری یک ضرورت و با جان و هستی آدم ها سروکار دارد.

در باره این پروژه مهم و دیگر حوزه های شهرستان به تدریج خواهم نوشت و به زودی رسانه های منطقه ای را تجمیع و در کنار شما از مدیران استانی و کشور مطالبه گری خواهیم کرد.

این حق مردم منطقه است که برای رفت و آمد سالم و آرام روزانه در محل نگران تصادفات و احیانا از دست دادن جان خود و فرزندان شان نباشند.

آقای فرماندار امید وارم در جلسات مشترک با جوانان  تحصیلکرده دارای ایده های خوب ، مدیران استانی بومی منطقه مانند دکتر آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی  و ...نخبگان و بزرگان مناطق مختلف در شهرستان با نگاه خوداتکایی به بخشی از مشکلات شهرستان سر و سامان داده شود. انشاء الله

 

 

******

 

نگاهی به زیبایی های فوق العاده رحیم آباد :

رحیم آباد یکی از مناطق بسیار زیبای استان گیلان است که طبیعتی بکر و بی نظیر دارد و.

یکی از بخش‌های شهرستان رودسر است.

 این منطقه طبیعتی بسیار زیبا با جاذبه‌های گردشگری فوق العاده  دارای استعداد های فراوان تولیدی در بخش کشاورزی و دارای جایگاه اول و دوم کشور است و بخش اشکورات که منطقه‌ای بسیار زیبا برای جذب گردشگران محسوب می‌شود، در بخش رحیم آباد واقع شده است.  

 

ساکنین رحیم‌آباد، گیلک هستند و به زبان گیلکی و لهجه بیه پیش صحبت می‌کنند.  

عمده محصولات رحیم آباد عبارتند از: برنج، چای، فندق، گیاهان دارویی، عسل، گندم، جو، حبوبات، محصولات جالیزی و میوه‌های بومی که بخشی از محصولات در بازارهای هفتگی و محلی " دو شنبه بازار" رحیم اباد بدون واسطه از تولید  به مصرف عرصه می شود..

 

 

قلعه طول لات:

قلعه طول لات (قلعه گردن یا تول لات)   یکی از آثار باستانی رحیم‌آباد در پایین دست پلرود است و در بالا  است که برای ساخت قلعه طول لات از سنگ و گچ استفاده شده

 این قلعه بعد از گذشتن از اشکورات در روستای زیاز و بعد از ورود به محدود سد خاکی پلرود را پیدا می‌کنید. این قلعه یکی از قدیمی‌ترین قلعه‌های استان گیلان محسوب می‌شود که تاریخ دقیقی از زمان ساخت آن در دست نیست.

سد خاکی پلرود که از دو دهه قبل مطالعات و ساخت آن  با وجود هشت تا 10 فرماندار در شهرستان رودسر گذشته است ، همچنان در انتظار بودجه ملی است تا 15 درصد باقیمانده سد به اتمام برسد. پلرود قادر است آب شرب و کشاورزی بخش زیادی از شهرستان رودسر را تامین کند.

چند سال قبل از سوی مسئولان بخش رحیم آباد ، این منطقه برای تبدیل شدن به شهرستان به وزارت کشور تقاضا داد اما به علت عدم دارا بودن شرایط و امتیازهای لازم تاکنون با این در خواست موافقت نشده است.

 

کوه عروس و داماد:

 

کوه عروس و داماد در روستای زیاز قرار گرفته است که یکی از عجایب اشکورات محسوب می‌شود. در بالاترین نقطه این کوه دو مجسمه سنگی به شکل عروس و داماد قرار دارد. افسانه‌ای محلی می‌گوید ، در قدیم دختر و پسری بدون اجازه والدین زندگی خود را شروع کردند ولی عاق والدین مبتلا و به سنگ تبدیل شدند..  

 

آبشار میلاش:

 آبشار میلاش یکی از زیباترین آبشارهای گیلان است که در روستای میلاش و منطقه اشکورات رودسرواقع است و  برای دیدن این آبشار زیبا باید حدود ۲۰ دقیقه پیاده روی کنید. هنگام پیاده‌روی از کنار باغ های فندق و دشت‌های گل گاو زبان عبور می‌کنید که منظره ای بسیار تماشایی به خصوص در فصل بهار دارد.

 

مجید محمدپور - نویسنده، روزنامه نگار و استاد علوم ارتباطات

مدیر مسئول پایگاه خبری، رسمی گیلان 24

 و چند رسانه ای واکنش خبر - گروه رسانه ای ایران " گرا"

 

پایگاه خبری، رسمی گیلان ۲۴
نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
روزهای بسیار سرد در پیش است و همه مردم با صرفه جویی و مصرفه بهینه با هم همدلی کنند. شبکه خبری، رسمی گیلان 24 www.gilan24.ir