به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، صالح محمدی گفت: از سال ۱۴۰۱ تاکنون سطح زیر کشت انواع گیاهان دارویی در گیلان از هزار و ۲۸۲ هکتار، با افزایش ۵۰ درصدی به بیش از ۲ هزار و ۱۶۰ هکتار رسیده است.
وی افزود: همچنین میزان تولید این گیاهان در گیلان از ۵ هزار و ۱۳۰ تن در سال ۱۴۰۱، به بیش از ۱۰ هزار تن در سال جدید رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه گل گاوزبان، گل محمدی، زعفران، آپونتیا، اسطوخودوس، انواع نعناع و به لیمو بیشترین گیاهای دارویی کشت شده در استان است، گفت: این گیاهان به طور معمول در زمینهای بالادست، مناطق جلگهای و کوهپایهای گیلان کاشته میشوند.
صالح محمدی از ۱۱ هزار و ۷۰۰ بهرهبردار در بخش تولید گیاهان دارویی در گیلان خبر داد و افزود: با وجود کشت این گیاهان در همه شهرستانها، بیشترین گیاهان دارویی گیلان، در شهرستانهای رودسر، املش، آستارا، سیاهکل، تالش، رودبار و رضوانشهر کشت و تولید میشوند.
وی اضافه کرد: با همکاری مراکز تحقیقاتی، شناسایی و پرورش انواع گیاهان دارویی مقاوم و با کیفیت و پرورش آنها در گلخانهها نیز امکان پذیر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برنامهریزی برای کاشت دیگر گیاهان دارویی در استان مانند زنجبیل و زردچوبه و آلوئه ورا خبر داد و گفت: تامین بذر، ادوات کشت، تجهیزات فرآوری، با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، از جمله برنامههای این سازمان برای افزایش تولید گیاهان دارویی در گیلان است
از سوی دیگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از جوجه ریزی بیش از ۱۴ میلیون قطعه ای در استان طی سال جاری خبر داد و گفت: حدود ۲۰ درصد این جوجه ها از نژاد سویه آرین هستند.
وی با اشاره به وضعیت جوجه ریزی در واحدهای نیمچه گوشتی استان گیلان، اظهار کرد: شاهد جوجه ریزی ۱۴ میلیون و ۲۹۳ هزار و ۸۸۷ قطعه ای واحدهای نیمچه گوشتی استان گیلان با توان تولید بیش از ۲۳ هزار تن گوشت سفید و همچنین رشد ۹ درصدی آن نسبت به تعهد استانی در ماه فروردین هستیم.
وی افزود: حدود ۴۴ درصد از جوجه های پرورش یافته در واحدهای نیمچه گوشتی استان از واحدهای مادر داخل استان تامین شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به عملکرد مثبت واحدهای مادری تولیدکننده جوجه یک روزه در سال ۱۴۰۳، تصریح کرد: در فروردین امسال نیز ۲۴ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۲۴۷ قطعه جوجه در استان تولید شده است که بیش از ۹۹ درصد آن در کارخانجات داخل استان تبدیل به جوجه شده است.
محمدی اضافه کرد: ۲۴ درصد از جوجه واحدهای مادری استان به عنوان نهاده اولیه در واحدهای نیمچه گوشتی استان گیلان استفاده شد و مابقی به جهت تامین نیاز واحدهای گوشتی سایر استان ها مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت تولید جوجه سویه آرین و سهم ۲۰ درصدی بازار از مرغ تولیدی این سویه، گفت: از مجموع جوجهریزی انجام شده در ماه فروردین، دو میلیون و ۸۶۹ هزار و ۲۰۷ قطعه معادل ۲۰ درصد از آن سهم نژاد سویه آرین به عنوان سویه داخلی بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: در تولید جوجه نیز ۶ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۱۹۸ قطعه از کل جوجه تولیدی فروردین سال جاری معادل ۲۵ درصد از آن، جوجه سویه آرین بوده است..