کد : 2164 ۱۳آذر ۱۴۰۳ ساعت 12:01
دکتر سید حسین رضویان – رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت

رشت تنها شهری که کمیسیون توسعه پایدار دارد

توسعه در جهان امروز تعریف خاص خود را دارد و مقوله ای فراگیر و همه جانبه است و نمی شود رشت توسعه داشته باشد و در سایر نقاط استان گیلان چنین نباشد، چرا که رشت هم در گیلان و در کشور جزئی از کل است.
رشت تنها شهری که کمیسیون توسعه پایدار دارد

رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت در مصاحبه ای اختصاصی با گروه رسانه ای ایران  " گرا" ، عنوان کرد: به عقیده من- برای اینکه در مسیر توسعه قرار بگیریم، خوب است از الگوهای  شایسته و مناسب کشورهای توسعه  یافته  دنیا بهره گیری شود  و شورای شهر رشت در این راستا وظایف و مسئولیت های خاص خود را دارد.

دکتر سید حسین رضویان افزود:  به طور طبیعی شورا  - شهردار را  انتخاب ، بودجه را بررسی،  تصویب و نظارت می کند و  با نهاد مدیریت شهری برای احیای منافع شهر در دیپلماسی شهر و  در راستای تعامل با سایر دستگاهها یک پل واسطه ای میان جامعه و بدند حاکمیتی و قدرت  است.

وی تصریح کرد: اگر فهم درستی از مفهوم توسعه در کلیت شورا  و شهر داشته باشیم ،می توان با تصویب آیین نامه  و سیاست گذاری ها و شناخت دقیق از روادید شهری و آنچه در شهر رخ می دهد " شهر به معنای یک ارگان" به امر توسعه بپردازد.

شورای شهر سیاست گذاری درست، اتخاذ قوانین و آئین نامه های دقیقی را در دستور کار قرار داده و با بکارگیری فردی توانمند و شایسته با نظارت در مسیر توسعه قرار میدهد.

 

امروز رشت تنها شهری در ایران است که دارای کمیسیون توسعه پایدار دارد.

عضو شورای اسلامی کلانشهر رشت متذکر شد:  رشت تنها شهری در کشور است که دارای کمیسیون توسعه پایدار می باشد و این مهم براساس پیشنهاد من و پذیرش همکاران شورایی تصویب شد و این شورا نسبت به امر توسعه حساسیت لازم دارد اما اینکه این حساسیت ذهنی لازم به نتایج ملموس رسیده است یا خیر، بعنوان یک شهروند با تمام تلاش های مدیریت شهری اعتقاد دارم ، جای کارهای زیادی داریم به خصوص آنکه  نیاز به یک تغییر اندیشه و دیدگاه در اذهان تصمیم گیران و تصمیم سازان  داریم .

 

 راه برون رفت از توسعه نیافتگی شهر رشت چیست؟

 

رئیس کمیسیون توسعه پایدار شهر رشت در باره عقب ماندگی و راه برون رفت از توسعه نیافتگی  شهر اظهار کرد: برخی وظایف درونی شهری به طور ذاتی و طبیعی  و براساس قوانین کشور به همکاری و همدلی و همراهی سایر دستگاههای خدمات رسانی دولتی وابسته است، اما نیاز است یک قدرت بالادستی مثل نماینده عالی در استان درصحنه حضور داشته باشد که  امروز به حمدالله جناب دکتر حق شناس استاندار گیلان این عزم را برای انجام این مهم دارند .

به گفته وی ، بی شک نبود قانون جامع شهری در عرصه توسعه یافتگی  مشکل ایجاد می کند، البته برخی مسائل و مشکلات قانونی داریم که شایسته است نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشکالات قانونی را رفع و در پاره ای موارد ضروری قانون مربوطه  و مورد نیاز را  در مجلس وضع کنند.

وی در این گفت و گوی صمیمانه در باره آلاینده های شهری به خصوص دو رودخانه آلوده " زرجوب و گوهر رود" بیان کرد: طبق قانون توزیع آب بر عهده وزارت نیرو و در استان ها بعهده شرکت های آب منطقه ای است ، اما وقتی همین آب وارد حریم

شهری می شود دستگاههای دیگر مانند شهرداری ، آب و فاضلاب، محیط زیست ، اگر زمین منابع طبیعی باشد ، سازمان منابع طبیعی و راه و شهرسازی و...هم نقش دارند و باید این نقش های به خوبی ایفا شود.

به اظهار این عضو شورای شهر شت ، در دنیا رودخانه هایی به طول  200 و 300  کیلومتر و گاه بیشتر با عمق ابی که کشتی رو هستند، وجود دارد ، در حالی که زرجوب و گوهر رود در دل شهر رشت هرکدام 17 کیلومتر طول دارند و در همین طول اندک 100 مدخل آلوده کننده به این مجاری واریز می شوند و بارها فریاد زده ایم  در حالی که قانون الزام می کند، این مداخل آلاینده نباید وارد ابهای پاک و زلال شوند که به خودی خود  جرم است.

قانون می گوید: شهرکهای صنعتی ، بیمارستان ها ، فاصلاب انسانی، کارواش ها، فرش شویی ها و ....  نباید فاضلاب خود را در داخل رودخانه ها و دیگر مجاری آبی بیرون و داخل شهر بریزند.

می گویند: به وظایف قانونی  خود عمل کرده، اعاده حقوقی  و اعلام جرم کنید – گرچه برای دستگاههای مسئول ملاحظاتی هست اما این دستگاهها حداقل در شهر رشت به وظایف شان عمل نکردند.

 

 نقش افکارعمومی  و رسانه ها  در ارتباط با " آلاینده های شهر رشت چیست ؟

عضو شورای شهر رشت اعلام کرد: توسعه از جامعه آغاز و به جامعه ختم می شود و در حال حاضر  مردم  از بیان خواسته هایشان خسته شده اند – مردم گاه جلوتر از بدنه اجرایی هستند و  واقعیت این است که اگر کسی  منابع آلوده کننده را به این دو رودخانه سرازیر می کند، مگر غیر از خودمان بعنوان شهروند و دستگاه مدیریتی دولتی و شرکت ها و مراکز درمانی وآن صاحب کارخانه دار و مدیر بیمارستان و  امثال آن هستند و  همه اینها خود مردم اند.

دکتر رضویان گفت: رسانه ها هم باید در راستا ی انجام رسالت شان به این امر مهم  و حیاتی در شهر  فارغ از هرگونه  ملاحظاتی بپردازند و مطالبه گری کنند ، گر چه خود آنها هم گاهی ملاحظاتی دارند.

 

طرح انحراف فاصلاب رودخانه آماده ارایه به مسئولان است

رئیس کمیسیون توسعه پایدار شهر رشت یاد آور شد: طرح انحراف فاضلاب  ازمعبر دو رودخانه مدتها قبل  ارایه شد که فاضلاب از ابتدای ورود به شهر  منحرف شده و در پایان مسیر تحویل بگیریم ، حالا اگر آبفا در پایان مسیر تصفیه خانه لوکال یا غیر آن مستقر کند و فاضلاب در این هفده کیلومترمسیر شهر ریخته نشود که در این صورت رودخانه خودش به پاک کردنش اقدام می کند و از برخی گیاهان خودپالا بهره گیری کنیم و در برخی نقاط قلوه سنگ ریخته شود تا باعث زلالی آب شود.

از سویی ، دربرخی فصول ممکن است که میزان ورودی آب کم شود که می توان با احداث یک سد در بالا دست یا از ظرفیت سدهای لاستیکی بهره گیری شود و این  تجربه را در آب منطقه ای  گیلان داشته ایم  که در زمان کوتاه آب جمع و رودخانه ها نجات می یابند و اگر از چند سد کوچک هوشمند در این راستا استفاده شود که مشکل برای همیشه حل خواهد شد..

به اظهار عضو شورای شهر رشت ، دو سال قبل با شهردار و دادستان در این باره مذاکره شد و با چند شرکت حوزه آب  مذاکره  شد و در نهایت شرکت سپید رود طرح این کار را تهیه کرده است که  انشاء الله این طرح به زودی تقدیم مسئولان مربوطه  خواهد شد اما باید خواست توسعه برای شهری توسعه محور و عزم جدی در این عرصه  وجود داشته باشد.

ادامه دارد..........

گروه رسانه ای ایران  - گرا

پایگاه خبری، رسمی گیلان 24 +  چند رسانه ای واکنش خبر

www.gilan24.ir   +    www.vakoneshkhabar.ir

 

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
روزهای بسیار سرد در پیش است و همه مردم با صرفه جویی و مصرفه بهینه با هم همدلی کنند. شبکه خبری، رسمی گیلان 24 www.gilan24.ir