به گزارش گروه رسانه ای با مردم قیمت برنج به ویژه برنج ایرانی در هفته های اخیر قیمتهای نامتعارفی را ثبت کرده است به طوری که هر کیلوگرم برنج کیفی ایران از 300 هزار تومان نیز عبور کرده اما برای تنظیم بازار این محصول در روزهای اخیر، شاهد توزیع برنج های تنظیم بازار وارداتی در بازار هستیم که میتواند در کنترل موثر باشد.
از طرفی به زودی شاهد ورود برنج ایرانی به بازار هستیم که عملیات برداشت این محصول از هفته اول مرداد ماه آغاز میشود که این موضوع نیز روی کاهش قیمت برنج به ویژه برنج ایرانی تاثیرگذار است.
وزیر جهاد کشاورزی دلیل گرانی برنج را قرارگیری در پایان فصل موجودی برنج داخلی در انبارها می داند؛ نوری قزلجه در این ارتباط گفت: به دلیل اینکه در پایان فصل موجودی برنج داخلی هستیم و فصل برداشت آن در حال آغاز است، قیمت این محصول قدری غیرمتعارف افزایش یافته اما پیشبینی این است که با برداشت محصول داخلی و ورود به بازار، قیمت آن متعادل شود.
وی افزود: برنج وارداتی با قیمت 56 تا 70 هزار تومان در فروشگاههای زنجیرهای در سراسر کشور وجود دارد. این برنج به وفور در اختیار استانها قرار گرفته بود و بسیاری از آنها هم هنوز مصرف نشده است.
واردات برنج در فصل برداشت به طور معمول انجام نمی شود تا کشاورزان بتوانند با قیمت مناسبی محصول خود را در بازار عرضه کنند اما در سال جاری با توجه به افزایش نامتعارف برنج در فصل برداشت واردات این محصول آزاد شد.
البته باید توجه داشت که دلیل افزایش بی سابقه قیمت برنج در سال جاری ایجاد ممنوعیت واردات برنج بود که کمبود عرضه، قیمت ها را بالا ببرد.
نگاه رسانه:
نمایندگان مردم استان های شمالی به ویژه استان گیلان حواس شان باشد که از اوایل مرداد ماه برداشت برنج داخلی آغاز می شود و توزیع بیش از حد می تواند بار دیگر و مانند سالهای قبل قیمت محصول تولیدی داخلی را به شدت کاهش دهد.
از آنجایی که قیمت رو گرانی نهاده ها و هزینه های سنگین کاشت، داشت و برداشت برنج هر سال به صورت سرسام آوری افزایش می یابد ، هم اکنون در استانه فصل برداشت کاهش زیاد قیمت این محصول موجب رویگردانی شالیکاران از ادامه کشت و تولید خواهد شد.
نمایندگان مردم گیلان در مجلس " 13 نماینده" باید این موضوع را با دقت پیگیری کنند که مبادا کشاورزان منطقه هنگام برداشت و فروش محصول که حاصل رنج یک سال آنهاست متحمل ضرر و زیان شود و مانند سنوات قبل کشاورز به جای جدیت در تولید فقط به فکر فروش زمین و ورود بی اندازه مهاجران از سایر استان ها به گیلان و مازندران باشند.
شایسته است استانداران استان های شمالی ، مدیران حوزه کشاورزی و امنیت غذایی و بخش های خصوصی مانند اتحادیه ها در این باره نشست های هماهنگی و قیمت گذاری انجام دهند و اطمینان داشته باشند که مرکز کشور نمی تواند به درستی این موضوع را کنترل و مدیریت کند.
باید هزینه های تولید بعلاوه درصدی عادلانه برای قیمت نهایی تعیین و اعلام کنند تا اراضی شالیزاری سراسر شمال و استان گیلان سال آینده هم زیر کشت برنج برود.
یا علی مدد - مدیر مسئول - محمدپور / 26 تیر 1404