دکتر احمد اقائی افزود: چگونه تا کنون چنین مکانی که هم از نظر زیست محیطی مشکل دارد و هم برای زمین های مجاور اشکال ایجاد کرده ، ساماندهی نشده است.؟:
به گزارش روابط عمومی بازرسی کل استان گیلان؛ دکتر آقایی بازرس کل استان گیلان که به منظور پیگیری برخی مصوبات سفر قبلی و بررسی مشکلات پسماند به شهرستان مرزی امروز دوشنبه به آستارا سفر کرده، با تاکید بر نقش مهم مربیان تربیتی در مدارس و تربیت نسل آینده کشور گفت: با تربیت صحیح و اعتقادی فرزندان در مدارس توسط مربیان پرورشی آینده کشور در زمینه نیروهای کارآمد و متخصص و از همه مهمتر متعهد تضمین خواهد بود.
وی تصریح کرد: مقرر شد که با همکاری مقام قضایی و فرماندار محترم شهرستان و محیط زیست به صورت موقت با شن ریزی بر روی زباله های دپو شده از آسیب بیشتر به محیط زیست و هوا جلوگیری شود تا با تحقیقات راهکار علمی و کاربردی برای این موضوع گرفته شود
.
از حدود سال ۱۳۷۵ سازمان حفاظت محیطزیست استان گیلان بهطور قانونی زمینی به مساحت اولیه حدود پنج هکتار در نزدیکی ساحل داداشآباد جهت دفن موقت زباله به شهرداری آستارا واگذار کرد.
پس از گذشت حدود ۳ دهه، همانند آنچه بر سر منطقه زیبای سراوان رشت آمده است، همین سایت بهطور غیررسمی توسعه یافت و اکنون بیش از ۱۷ هکتار مساحت دارد.
هم اکنون روزانه حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن زباله تولید میشود که در ایام گردشگری به بیش از ۱۵۰ تن نیز میرسد ، زبالههای تولیدشده از آستارا، لوندویل و مناطق اطراف در این سایت دفن میشود .
از معضلات این دفنگاه می توان به نفوذ شیرابه زباله به آبهای سطحی، سفرههای زیرزمینی و حتی دریا می باشد ، هوا و آب را بهشدت آلوده کرده و سلامت شهروندان و گردشگران را تهدید میکند.
نگاه مدیر مسئول:
مدیران و مسئولان اجرایی و محیط زیست سراسر استان گیلان به ویژه شهرهای رشت " دفنگاه زباله سراوان با میلیون ها تن زباله در قلب جنگل های هیرکانی " و لندفیل آستارا 30 تا 40 سال قبل چه کسانی بودند و از مدیریت چه می دانستند که چنین فجایع زیست محیطی بر سر گیلان زیبا آورده اند.
این مدیران اگر آگاه بودند و در همان دوره زمانی دستگاههای زباله سوز از اروپا وارد می کردند و یا فرهنگ تفکیک زباله از سوی مدیران شهری سراسر استان و مدیران محیط زیست و اجرایی انجا می شد ، به یقین امروز در سال 1404 شاهد چنین بحران هایی نبودیم .
دفنگاه های بسیاری از مناطق شمال ایران به خصوص استان گیلان امروزه به دردهای بی درمانی مبتلا شده اند که هر از گاهی اقدامات موقتی روی آنها انجام می شود و این درد و آلودگی و نابودگر محیط زیست مدتی بعد از جای سر بر می آورد.
بحران محیط زیست در شهرستان رودسر و بخش های زیبای چابکسر، کلاچای ، رحیم آباد و در نقاط دیگر شرایط تاسف بار و ناباورانه ای دارند که انسان از این همه نادانی و عدم دور اندیشی در حیرت می ماند.
گروه های زیست محیطی و تشکل های مردم به خصوص رسانه ها باید به این مسائل بحران آفرین توجه ویژه داشته باشند و اجازه ندهند الاینده ها بیش ا این موجب بیماری ها کشنده در بین مردم مناطق مختلف گیلان شوند.
بوی تعفن رودخانه های زرجوب و گوهر رود جاری در قلب شهر رشت که این روزها با گرمای هوای بخش زیادی از شهر و مردمانش را در گیر کرده است و دفنگاههای زباله در همه مناطق استان مشکلی ملی است و دولت ها باید هزینه های بسیار زیادی برای درمان مردم هزینه کنند تابه نسبت سالم بمانند، از این رو شایسته است هر دولتی به جای هزینه کردن در معالجه هزاران نفر از مردم در شهر و روستا به خصوص کودکان و نابودی جنگل ها و منابع ارزشمند آبی منطقه به جدیت برای حل این معضلات همت کنند.
نظر شما مخاطبان چیست ؟ - برای روشنگری و ایجاد تحول در مسئولان برای ما بنویسید.
لندفیل یا خاکچال، به محلی گفته میشود که زبالهها و پسماندها در آن دفن میشوند. این روش، یکی از قدیمیترین و رایجترین روشهای دفع زباله است، اما در مدیریت پسماند مدرن، آخرین راهکار در نظر گرفته میشود و پیش از آن باید به کاهش تولید زباله، بازیافت و سوزاندن زبالهها (در صورت توجیه اقتصادی و زیستمحیطی) توجه شود.