به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان، گفت: شعار امسال روز جهانی پرندگان مهاجر «فضاهای مشترک: ایجاد شهرها و جوامع دوستدار پرندگان» است و با توجه به اینکه در استان گیلان به دلیل تراکم جمعیتی، پرندگان مجبورند در زیستگاههای نزدیک شهرها زندگی کنند، این نشست را به صورت ملی و همگام با سایر کشورها برگزار کردیم تا تاکید کنیم فضاهای شهری را باید جوری طراحی و نگهداری کنیم تا فضای امنی برای پرندگان ایجاد شود.
فرهاد حسینی طایفه، از دست دادن زیستگاههای طبیعی را یکی از تهدیدات برای پرندگان در ناحیه خزری عنوان کرد.
رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان هم در این نشست گفت: دو روز در سال شامل دومین شنبهی ماه میو اکتبر را به دلیل ماهیت چرخه مهاجرت پرندگان در نیم کره شمالی و جنوبی و همچنین مهاجرت بهاره و پاییزه، روز «جهانی پرندگان مهاجر» مینامند و این روز یک تلنگر برای توجه بیشتر ما به پرندگان مهاجر است.
عباس عاشوری با اعلام اینکه در ایران ۵۷۹ گونه پرنده وجود دارد، افزود: حدود ۶۰ درصد این پرندگان مهاجر هستند.
وی، تغییر اقلیم، شکار، زباله های پلاستیکی، امواج نوری و آلودگیهای نوری را از جمله تهدیدات عمده و عوامل کاهش جمعیت پرندگان مهاجر عنوان کرد.
حسین علی نژاد، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان هم در این نشست بر مدیریت مطلوب زیستگاهها تاکید کرد و گفت: به عنوان یک استان پیشرو در فرهنگ حفاظت از محیط زیست باید تلاش کنیم تا پرندگان مهاجر بیشتری را در استان حفظ و از شکار غیرمجاز با عنوانهای تفریحی و توریستی پرهیز کنیم.
منا ایزدیان، مدیر گروه تنوع زیستی و ایمنی زیستی پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار هم در این نشست، با اشاره به عوامل تهدید پرندگان مهاجر گفت: ما باید با ساختن شهرهایی برای زیست توامان انسان و پرندگان، از این پرندگان محافظت کنیم.