به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، هادی حق شناس اضافه کرد: صابری فومنی زیباترین نقدها را بدون گزندگی و تعصب بیان میکرد و زبان بین دولت و ملت بود، او ادبیات، کتاب، روزنامه و نشریه را میان مردم کوچه و بازار آورد و با بیان تندترین نقدها به لطیف تر اشکال ماندگار شد.
وی ادامه داد: امروز ایران به چنین طنزپردازانی نیاز دارد تا مسایل و دستگاهها و دولت را به زیباترین بیان ها نقد و نقادی و مسائل را مطرح
کنند.
استاندار با اشاره به ۹ اردیبهشت روز شورا نیز گفت: یکی از مقدسترین اصول در قانون اساسی کشور اصل شوراست با مشورت می شود راهکارها یافت و مسائل شهر، استان و کشور را حل کرد.
او از هنرمندان حاضر در جلسه خواست به عنوان سفیران محیط زیست در محافل ادبی اثرات ناخوشایند زباله بر طبیعت زیبای استان گیلان را بازگو کنند و افزود: امروز پسابهای صنعتی و خانگی این استان را مورد تهدید قرار داده است و ظرف گیلان در خطر است و باید این ظرف را نجات داد.
وی با بیان اینکه توجه به فرهنگ میتواند بهره وری اقتصاد و کیفیت زندگی را بهبود بخشد، اظهار کرد: پاسداشت شان و منزلت مفاخر گیلان ضمانتی برای حفظ و نگهداری فرهنگ اصیل گیلانی و ایرانی است.
استاندار گفت: این استان سرزمین مفاخر ادبی ایران دکتر معین، شیون فومنی، ابتهاج، کیومرث صابری فومنی، آیت الله بهجت فقیه جهان شیعه، میرزا کوچک جنگلی و ادبا و شاعران بسیاری است که روح این سرزمین را جلا دادند.
علیرضا خمسه از شاگردان کیومرث صابری فومنی نیز در این جشنواره با بیان خاطراتی یاد گل آقا را گرامیداشت و افزود: طنز انتقام انسان دردمند از روزگار است.
در این جشنواره پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که این جشنواره را جلوهای درخشان از پیوند هنر و آگاهی عنوان کرده بود، قرائت شد.
در بخشی از پیام وزیر اینگونه آمده است: طنز آینه ای ظریف و ژرفنگر از فرهنگ و اجتماع است؛ بیانی هوشمندانه که با لبخند، حقیقت را روایت میکند و با طراوت خود روح جامعه را نوازش میدهد.
سیدعباس صالحی عنوان کرد: طنز زبان لطیف نقد و روشنگری است؛ هنری که با نگاهی تیزبین و زبانی شیرین میتواند در تلطیف فضای اجتماعی، ارتقاء گفت و گوی فرهنگی و گسترش امید و آگاهی در جامعه نقشی مؤثر ایفا کند.
وی تصریح کرد: نهمین جشنواره ملی طنز پهلو جلوه ای درخشان از پیوند هنر و آگاهی است که فرصتی مغتنم برای بازتاب دغدغه ها، آرمانها و لطایف زندگی مردم در قالبی هنرمندانه فراهم میسازد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در دورانی که جامعه بیش از هر زمان دیگری نیازمند امید، نشاط و همدلی است، طنز میتواند نقشی سازنده در ایجاد هم فهمی و ارتقای سواد فرهنگی ایفاء کند از این رو توجه به جایگاه والای طنز در ادبیات، رسانه و هنرهای نمایشی ضرورتی است که باید در مسیر اعتلای فرهنگ ایرانی، اسلامی به آن اهتمام ورزید.
در بخش کاریکاتور محمدعلی خلجی شایسته تقدیر شناخته شد و بصیره حسنی شریعت پناهی، شقایق محمدی و معصومه طلعت ولیپور به ترتیب اول تا سوم شدند.
در بخش داستان کوتاه نیز نوشین نقوی شایسته تقدیر و رضا احسان پور اول، سلیمان اسماعیلزاده دوم و عباس احمدی سوم شدند.
در بخش شعر طنز نیز حسین محرابی شایسته تقدیر معرفی شد و جواد نوری اول، حمید رضا ملایی دوم و علیرضا داداش پور سوم شدند.