به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، دکتر هادی حق شناس امروز ۱۵ اسفند در آیین روز درختکاری و بزرگداشت هفته منابع طبیعی که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، روز درختکاری را یکی از مناسبتهای مهم و ارزشمند کشور دانست و اظهار کرد: باید منابع طبیعی را مورد توجه جدی قرار دهیم.
وی با اشاره به وقوع سیلاب منطقه در منطقه پیربازار رشت، افزود: سیلابی شدن دو رودخانه زرجوب و گوهررود در ۱۹ بهمن امسال موجب آبگرفتگی منازل مسکونی در پیربازار شد، اما پس از فروکش کردن آب، حجم زیادی از زباله های پلاستیکی به درختان حاشیه این دو رودخانه آویزان شده بود که جای تاسف داشت.
استاندار گیلان با بیان اینکه امروز پسماند در استان های شمالی یک چالش است و خودمان با تفکیک نکردن در مبدا باعث آن هستیم، خاطرنشان کرد: با رها کردن زباله ها در طبیعت در حق محیط زیست و منابع طبیعی جفا می کنیم.
*****
هم چنین مدیرکل منابع طبیعی گیلان، امروز 15 اسفند ماه در آیین روز درختکاری و بزرگداشت هفته منابع طبیعی که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست را نیازمند وفاق و همدلی دانست و اظهار کرد: برای اینکه به توسعه پایدار برسیم، باید از منابع طبیعی و محیط زیست صیانت کنیم.
سید مازیار رضوی خواستار توجه به دغدغه های منابع طبیعی و محیط زیست در اجرای پروژههای عمرانی شد و افزود: حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست و کمک به احیا و توسعه آنها از مخاطرات آینده پیشگیری می کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان هزینه کرد در حوزه جنگل ها و مراتع را سرمایه گذاری برای کشور دانست و تاکید کرد: پروژه های عمرانی با صرف اعتبارات فراوان بسیار چشمگیر هستند، اما قطعا درختکاری و توسعه جنگل ها مهمترین پروژه عمرانی استان محسوب می شود.
رضوی گروه های مردم نهاد را حلقه اتصال مردم و حاکمیت دانست و گفت: تشکلها و سمن ها و NGOهای زیست محیطی باید نوع دوستی را ترویج کنند، زیرا اگر نوع دوست باشیم، میراث جنگل ها را به نسل های آینده انتقال می دهیم.
وی با اشاره به نقش گروه های مردم نهاد حوزه محیط زیست و منابع طبیعی در اعتمادسازی و افزایش مشارکت ها، ادامه داد: با مشارکت مردم همه چالش های منابع طبیعی و محیط زیست قابل حل است.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان، آموزش و پرورش را سرمایه کشور دانست و افزود: اگر دانش آموزان حفظ منابع طبیعی و محیط زیست را فرا بگیرند، در آینده حافظ جنگل ها خواهند بود؛ دانشگاهیان نیز باید با انجام پروژه های علمی و کاربردی به حل مسائل منابع طبیعی و محیط زیست بپردازند و زمینه افزایش عملکرد در واحد سطح را در بخش زراعت چوب رقم بزنند.
وی گیلان را دارای رتبه اول سطح زیر کشت زراعت چوب و رتبه سوم حجم تولید چوب دانست و متذکر شد: زراعت چوب علاوه بر تامین مواد اولیه صنایع چوبی، طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت را محقق می کند و موجب ایجاد اشتغال میشود.
رضوی جنگلبانان را حافظان زیست بوم دانست که با کمترین امکانات و حقوق و مزایا در میدان حضور دارند و عنوان کرد: گیلان ۴۲ پارک جنگلی و ۱۸ تفرجگاه و دو پارک طبیعت دارد که آماده کمک به اقتصاد گردشگری استان است.
.