یک دکل حفاری نفت در منطقه رودسر نصب و فعال شد
برای افتتاح راهآهن رشت ، آستارا به ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است
سه نوع ترانزیت ریلی، جادهای و دریایی در آستارا در حال فعالیت است
نمیگذاریم اراضی کشاورزی گیلان به محلی برای ویلاسازی غیربومیان مبدل شود
در 40 نقطه گیلان در وسعت 100تا150 هکتار بلند مرتبه سازی خواهیم کرد
سالانه 200 هزار تن کیوی در غرب گیلان تولید می شود و به خط هوایی باربری نیاز داریم
به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، استاندار گیلان با ابراز امیدواری در خصوص آغاز عملیات اجرایی احداث راهآهن رشت آستارا در سال آینده اظهار کرد: شرق و غرب گیلان هر کدام دارای ویژگی های خاص خود است که اگر به آن توجه شود توسعه استان به خوبی پیش رفته و اشتغالی پایدار در استان ایجاد میشود.
وی با اشاره به ظرفیت های گردشگری شرق گیلان در حوزههای مختلف گفت: اکنون در محدوده رودسر یک دکل حفاری نفت نصب شده و در حال اکتشاف نفت است که امیدواریم در شرق استان ما به نفت برسیم زیرا بسیار به رشد اقتصادی گیلان کمک میکند.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به تکمیل پروژههای راهداری در بخشهای مختلف استان افزود: شرق استان در حوزه راه وضعیت بهتری نسبت به غرب دارد ولی همچنان برخی از کنارگذر و پلها در آن مناطق ساخته نشده است که باید تکمیل شود.
حقشناس یکی از مزیتهای غرب گیلان را در کنار بخش گردشگری، ویژگیهای تجاری دانست و بیان کرد: بخش تجاری و ترانزیتی به سمت آستارا با اندک توجهی، می تواند غرب گیلان را به قطب اقتصادی کشور مبدل کند.
وی با بیان اینکه با رایزنیهای صورت پذیرفته بین رؤسای جمهور ایران و روسیه روند اجرایی پروژه راهآهن رشت آستارا تسریع می شود، تصریح کرد: برای افتتاح این راهآهن به ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که قطعا تأمین خواهد شد، زیرا افتتاح این راهآهن آستارا، تالش، اسالم، ماسال، رضوانشهر و در نهایت رشت را به لحاظ اقتصاد، ترانزیت و اشتغال با رشد قابل ملاحظه ای مواجه میکند.
وی با بیان اینکه در شهر آستارا هر ۳ نوع ترانزیت ریلی، جادهای و دریایی در حال فعالیت است، گفت: اکنون لایروبی بندر آستارا انجام و ترانزیت کالا در کنار سایر بخشها به مانند بخش جادهای در حال انجام است که در کشور این ظرفیت ترانزیتی بینظیر است.
استاندار گیلان با تأکید بر تلاشها برای ایجاد پرواز هواپیماهای باری در فرودگاه سردار جنگل رشت، بیان کرد: در سال اخیر و به واسطه توسعه و برداشت کیوی، چهره غرب استان تغییر کرده است، به همین منظور در تلاشیم به واسطه تولید ۲۰۰ هزار تن کیوی تولید شده در غرب گیلان در کنار ایجاد سردخانه از طریق خط هوایی در کنار حمل و نقل جاده ای شرایط صادرات کیوی به کشور عراق و دیگر کشور ها منطقه را نیز فراهم آوریم.
حقشناس با تکلیف به مدیران دستگاههای اجرایی در خصوص صدور پروانه ساخت در اراضی روستایی داخل طرح هادی، تصریح کرد: بخشی از مسایل از اختیارات استان است و بخشی دیگر جزو اختیارات کشور است، لذا با تلاشهای صورت گرفته، تمامی اراضی روستایی داخل طرح هادی دارای سند و یا فاقد سند(در صورت تایید دهیار) مجور ساخت و ساز دریافت خواهند کرد.
وی یکی از معضلات گیلان را ویلاسازی غیربومیان در اراضی کشاورزی دانست و افزود: نمیگذاریم اراضی کشاورزی گیلان به محلی برای ویلاسازی غیربومیان مبدل شود، از این رو در تلاشیم ۳۰ الی ۴۰ نقطه در گیلان زمینهای ۱۰۰ الی ۱۵۰ هکتاری را شناسایی و در آن مکان بلند مرتبه سازی کنیم
***
در خبر دیگری- استاندار گیلان امروز در نشست با فعالان شهر صنعتی رشت با اشاره به ضرورت حل مشکلات حوزه صنعت در جلسات مختلف گفت: ناترازی انرژی، تأمین زمین، مشکلات کارت بازرگانی و حوزه تأمین اجتماعی از جمله مهمترین مسائل حوزه صنعت است که این مسائل قابل حل خواهد بود؛ به شرطی که ابتدا مشکلات در بین کارفرمایان جمع بندی و در هر نشست یکی از مشکلات بررسی و رفع شود.
وی یکی از اهداف دولت را حل مشکلات واحدهای صنعتی و توجه ویژه به توسعه فعالیت های بخش خصوصی بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب و راهبردهای رئیس جمهوری عنوان و بیان کرد: در همین جلسه بر اساس نکته نظرات فعالان صنعتی و تولیدی، برخی از مشکلات احصا شده و راهکارهای لازم برای حل آن ها با هم افزایی با خود بخش خصوصی اندیشده شد.
حقشناس با اشاره به مشکل ناترازی انرژی در کشور در سال جاری و حتی بعد از آن، عنوان کرد: یکی از اصلیترین مشکلات پیش روی صنعت گیلان ناترازی انرژی است که باید تصمیماتی عاجل و عملیاتی با کمک خود بخش خصوصی و اهتمام جدید دولت در این خصوص اتخاذ شود.
استاندار تصریح کرد: هم اکنون سه نیروگاه در گیلان ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات برق به ازای مصرف روزانه ۱۰ میلیون لیتر گازوئیل و یا معادلش گاز تولید می کنند که می توان با همیاری و مشارکت دولت و بخش خصوصی در رفع مشکلات این بخش اهتمام شود.
.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه میزان برق مصرفی در شهر صنعتی رشت ۳۰۰ مگاوات است، تاکید کرد: با هم اندیشی باید راه حلی اتخاذ کرد تا تولید پررونق و کارخانجات تعطیل نشوند.