مازیار رضوی با اشاره به طرح ملی کاشت مردمی یک میلیارد درخت در کشور گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از سال گذشته تاکنون، بیش از ۲۰ میلیون و ۹۱۰ هزار اصله نهال در ۹ نهالستان دولتی فعال تولید کرد..
وی با بیان اینکه ۳۰ گونه جنگلی بومی، فضای سبزی و زراعت چوب در این نهالستانها تولید شده است، افزود: مازو، ون، افراپلت، افراشیردار، توسکا، گیلاس، گلابی جنگلی، اوجا، عنبرسائل، خرمندی، دارتالاب، داغداغان، ژینکو، زیتون، شمشاد، انار، شب خسب و گونههای سوزنی برگ، کاج سیاه، سرو نقره، کاج زربین و صنوبر از جمله نهالهای تولیدشده در نهالستانهای گیلان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: از سال گذشته تاکنون ۷ میلیون و ۷۴۹ هزار و ۵۸۳ اصله نهال، در قالب ۱۴۸ پویش در زمینهای بخش دولتی و دستگاههای اجرایی، شهرداریها، دهیاریها و اداره کل منابع طبیعی کاشته شده است و این روند تا پایان فروردین سال جدید ادامه دارد.
مازیار رضوی با اشاره به تداوم اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت در گیلان همزمان با سراسر کشور تا سال ۱۴۰۵، افزود: با تولید و کاشت بیش از ۲۸ میلیون اصله نهال بومی از سال ۱۴۰۲ تاکنون، ۱۰۰ درصد سهم گیلان در اجرای این طرح ملی و سراسری در مدت ۲ سال تحقق یافته است.
وی همچنین از ارسال نهالهای تولید شده در گیلان به دیگر استانها در ۲ سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: اجرای مطلوب طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت در گیلان ، به همکاری و مشارکت همه دستگاههای اجرایی، نیروهای مسلح، فعالان محیط زیستی و مردم نیاز دارد.
از سوی دیگر مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به آغاز درختکاری در استان، گفت: آمادگی داریم که یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال را در اختیار شهرداران و دستگاه های دولتی دارای عرصه جهت کاشت درخت قرار دهیم.
رضوی با اشاره به تعهد ایران برای کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال، اظهار کرد: گازهای گلخانه ای مهمترین عامل تغییر اقلیم هستند.
وی با بیان اینکه درختکاری و پوشش سبز گیاهی نقش مهمی در ترسیب کربن دارد، افزود: اگرچه استان گیلان دارای جنگل های ارزشمند و میراثی هیرکانی است، اما کشور ما در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و میانگین بارش سالانه در ایران بین ۲۲۵ تا ۲۵۰ میلیمتر است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به اجرای پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران در بازه ۱۴۰۶ - ۱۴۰۲، اظهار کرد: باید سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال بکاریم که سهم گیلان هشت میلیون است؛ از آذرماه سال گذشته، نهالکاری را در گیلان آغاز کردیم و موفق به کاشت ۱۰ میلیون اصله شدیم که بالاتر از تعهد بود.
رضوی جنگل های هیرکانی را یکی از مزیت های گیلان دانست و بیان کرد: اگر از جنگل های هیرکانی به صورت حفاظت قرق، نگهداری کنیم، شرایط احیا و رویش مجدد درختان وجود دارد که در این راستا نیازمند همکاری جنگل نشینان و مردم طبیعت دوست گیلان هستیم.
وی با بیان اینکه گیلان به واسطه بارندگی فراوان و شرایط اقلیمی مناسب، یکی از ظرفیت های زراعت چوب است، یادآور شد: شهرستان های صومعه سرا، آستانه اشرفیه و تالش دارای بیشترین سطح زیر کشت زراعت چوب هستند و سالانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار مترمکعب چوب تولید می کنند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان زراعت چوب را در کنار درختکاری، موجب اشتغالزایی و تامین مواد اولیه چوبی صنایع سلولزی دانست و گفت: هفت میلیون اصله درخت کاشته شده در تعهد سال ۱۴۰۲ مربوط به زراعت چوب بود.
وی با بیان اینکه هشت نهالستان دولتی و ۳۴ نهالستان خصوصی در استان فعالیت می کنند، متذکر شد: این نهالستان ها در مجموع ۹ تا ۱۲ میلیون اصله نهال در سال تولید می کنند؛ در نهالستانهای دولتی گونه های هیرکانی و جنگلی تولید می شود، اما ۹۰ درصد نهال های تولید شده در نهالستان های خصوصی، گونه صنوبر است.