به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، سرهنگ محمد علیپور در این باره توضیح داد: ۱۱ نفر از این افراد طی ۲ روز اخیر دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.
وی اظهار کرد: برخی از حفاران غیرمجاز یادشده در پوشش چادر مسافرتی اقدام به حفر غیرمجاز کرده بودند که با هماهنگی مقام قضایی و ضابطان یگان حفاظت میراثفرهنگی و انتظامی رحیمآباد دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه تبلیغ و خرید و فروش فلزیاب در فضای مجازی بدون اخذ مجوز ممنوع است، گفت: طی مدت یادشده در اجرای عملیات گشتی مشارکت با نیروی انتظامی بیش از ۴۰ دستگاه فلزیاب در استان ضبط و توقیف شد.
علیپور با اشاره به اینکه براساس موادی از فصل نهم کتاب پنجم قانون تعزیرات، هرگونه حفاری غیرمجاز، خرید و فروش اشیاء و اموال فرهنگی تاریخی جرم محسوب شده و ضمن ضبط اشیاء و اموال مرتبط، مجازات حبس و جریمه نقدی در پی دارد، تصریح کرد: چنانچه حفاری در اماکن و محوطههای تاریخی یا در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی ثبت شده صورت گیرد، علاوه بر ضبط اشیای مکشوفه و آلات و ادوات حفاری، مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم میشود.
وی گفت: تقویت تعاملات با ارگانهای همیار و مشارکت اجتماعی از طریق برگزاری جلسات متعدد در سطح استان در دستور کار این فرماندهی و پایگاههای حفاری قرار دارد از اینرو هموطنان و دوستداران آثار ارزشمند تاریخی میتوانند گزارشهای خود را با حفظ امانتداری به سامانه خبری به شماره تلفن ۰۹۶۶۲ اعلام کنند تا میراثبانان در کمترین زمان پس از بررسی و تأیید صحت گزارش با هماهنگی نیروی انتظامی و دستور قضایی به محل مراجعه کنند.
پنج هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی در گیلان شناسایی شده که بیش از یک هزار و ۲۷۰ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.