گروه رسانه ای ایران " گرا " استاندار گیلان در اختتامیه دهمین جشنواره ابوذر ،رسانه را ابراز زندگی صنعتی در عصر انفجار اطلاعات دانست و افزود: رسانه امروز به معنی واقعی تصمیمساز دنیای حقیقی و اثرگذاری آنها بیش از همه ارکان نظام حکمرانی است.
دکتر هادی حق شناس تصریح کرد: امروز هر فردی با در دست داشتن یک تلفن همراه میتواند منشاء تولید محتوا باشد و پیامی را منتقل کند.
وی اضافه کرد: در جنگ اسرائیل رسانههای اجتماعی فریاد ملت مظلوم فلسطین را به گوش جهانیان رساندند و این خود نمودی از اثرگذاری رسانه ها، بعنوان رکن چهارم دموکراسی در دنیای کنونی است.
استاندار گیلان ادامه داد: اگر امروز از ابزارهای رایج استفاده نکنیم خود را محروم کردهایم؛ باید دستاوردهای انقلاب اسلامی در ۴۶ سال گذشته به درستی تبیین میشد تا امروز رسانههای معاند جرات نداشته باشند رژیم ملعون پهلوی را به شکل دیگری مطرح کرده و تطهیر کنند.
وی ادامه داد: اگر به ایجاد زیرساختهای بندری، فرودگاهی، علمی و دانشگاهی، راه و حمل و نقل به درستی پرداخته نشود جریان غالب در نظام سلطه، خوراک دیگری در اختیار رسانه ها قرار خواهد داد.
وی با اشاره به حوادث ۱۶ ماه اخیر و جنگ اسرائیل با فلسطینیان، گفت: نباید اتفاقاتی که در این دوران منجر به وقایع اخیر در سوریه شد کوچکانگاری شود، فراموش نکنیم که کار دشمن دشمنی است و در این میان ما باید دستاوردهای ۴۶ سال گذشته در حوزه های مختلف از تولید علم و فرهنگ، ایجاد زیرساختها انجام و خدماتی که به شهروندان و روستاییان ارائه شده را با وجود همه نارساییها و کاستیهای موجود برای مردم تبیین کنیم.
حق شناس ادامه داد: دشمن در راستای منافع خود استفاده از هر ابزاری را حلال میداند اما ما باید در راستای منافع کشور برخی از جریانات داخلی را برای انجام امور راضی کنیم، گاه یادمان میرود دشمن بیرونی از نابودی ایران خرسند خواهند شد.
استاندار گیلان اضافه کرد: رسانهها امروز بیش از سختافزار در ایجاد سرمایههای اجتماعی موثرند. سرمایههای فیزیکی جاده، بیمارستان، سرمایههای انسانی، معنوی و غیره زمانی به کار می آید که سرمایه اجتماعی که همانا اعتماد مردم به مسئولان است را همراه خود داشته باشیم.
وی رسانهها را مهمترین ابزار برای تصمیم گیری دانست و افزود: رسانهها و شبکههای اجتماعی نقش بسیار مهمی در در انعکاس اخبار درست و یا حتی شایعات و دروغ پراکنی دارند، اگر مکانی برای تصمیم گیری وجود داشته باشد می توان از این اثرگذاری به نحو مطلوب استفاده کرد.
حق شناس با اشاره به اجرای ۶ برنامه توسعهای کشور گفت: دولت در اندیشه افزایش بهرهوری است، از هشت واحد رشد اقتصادی ۲.۵ واحد آن بهرهوری است اما تاکنون به ۰.۵ (نیم) واحد آن دست یافتیم چون در پس مسائل سیاسی و امنیتی به حوزه مباحث اقتصادی و اجتماعی به درستی پرداخته نشده است.
وی تاکید کرد: باید نرخ حاشیه نشینی، طلاق و اعتیاد برای ما به موضوع پراهمیتی تبدیل شود، آسیب های اجتماعی که نرخ تلخ آن آمار سقط جنین است حاصل کم اهمیت جلوه دادن مسائل اقتصادی است. اگر فردی شغل مناسب و حقوق کافی داشته باشد سن ازدواج و نرخ طلاق کاهشی خواهد بود و بخش عمده ای از مسائل حل می شود.
***
سردار حمید دامغانی فرمانده سپاه قدس گیلان در این جشنواره رسانه ای با بیان اینکه این جشنواره دارای برکات زیادی برای جبههها رسانه جریان انقلاب دارد، اظهار کرد: در ایامی که دشمن از همه توان در حال نبرد همهجانبه علیه ملت ایران است، اصحاب رسانه نقش مهمی در پیشبرد اهداف انقلاب و شکست دشمنان دارند.
وی با اشاره به نقش رسانه در ایجاد آرامش در جامعه در حوزههای مختلف گفت: رسانه نقش مهمی در آرامش جامعه و تنویر افکار عمومی دارد زیرا اگر مردم با نظامهای سیاسی همراهی نکنند آن نظام بر شکست مواجه میشود.
فرمانده سپاه قدس گیلان یکی از مولفههای مهم قدرت در جمهوری اسلامی مردمسالاری دینی دانست و بیان کرد: دشمن از طریق جنگ رسانهای و شناختی در تلاش برای منحرفکردن ذهن افکار عمومی دارد، زیرا بهخوبی میداند که جنگ شناختی عامل موفقیت و پیروزی هر نظام و کشوری است.
دامغانی با بیان اینکه مهمترین جهاد در کشور در عصر کنونی جهاد تبیین و شکست تبلیغات واهی دشمن علیه ملت ایران است، افزود: رژیم صهیونیستی انواع جنایات را علیه ملت مظلوم فلسطین انجام داد ولی قدرت رسانه غرب مانع از نشاندادن این جنایات میشد.
وی با اشاره به شهادت چندین تن از خبرنگاران محور مقاومت در کشور فلسطین و جنوب لبنان تصریح کرد: خبرنگاران آزادیخواه برای بازگوکردن جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به این کشور رفته و در تلاش برای تحقق این مهم بودند ولی اسرائیل جنایتکار چندین خبرنگار را به شهادت رسانده و حتی مرکز شبکه تلویزیونی العالم را منفجر کرد.
فرمانده سپاه قدس گیلان با تأکید بر لزوم توجه به هوش مصنوعی در شبکههای اجتماعی گفت: اکنون شبکههای اجتماعی با بهرهگیری از هوش مصنوعی به یک سلاح مهم در جنگها تبدیل شده است، لذا اگر برخی از شبکههای اجتماعی مثل تیکتاک بر خلاف میل آمریکا عمل کند، آن را محکوم خواهند کرد.
دامغانی با بیان اینکه انتظار دارم از محصولات فاخر رسانهای برتر شده در جشنواره ابوذر در راستای حل مشکلات استان استفاده شود، تصریح کرد: آثار برگزیده شده در جشنواره رسانهای ابوذر قطعاً به مشکلات استان پرداختند، لذا باید از ظرفیت این آثار و اصحاب رسانه در حل معضلات کیلان نهایت بهره را ببریم.
وی با تأکید بر لزوم توجه به هویتسازی در جشنواره رسانهای ابوذر افزود: در روستاهای مختلف گیلان فرهنگهای متعددی وجود دارد که باید آنان را در جشنواره رسانهای ابوذر روایت شوند زیرا تمامی این موارد هویتساز هستند فرمانده سپاه قدس گیلان نقش هوش مصنوعی را فقط معطوف به جنگهای رسانهای ندانست و بیان کرد: امروز هوشمندسازی سیستمها، بی خدمهسازی سلاحها و تجهیزات و خودکارسازی سامانهها و هوشمندی و استفاده از هوش مصنوعی برای اتخاذ راهکارهای درست موضوعاتی است که روابط را تحتتأثیر خودش قرار میدهد و مجبور هستیم که دقیقاً در امتداد این فناوریها رشد بکنیم.
****
2076 اثر به جشنواره دهم ارسال شد
رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان گفت: دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان با شعار «خبرنگاران راویان پیشرفت» خبرنگاران را مورد محک رسانهای قرار داد، در این دوره ۲۰۷۶ اثر به جشنواره ارسال شده بود که نسبت به جشنواره نهم ارسال آثار رشد ۳۰ درصدی داشت.
سرهنگ مهدی پارسا امروز، ۳۰ دی ماه در اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان گیلان که با حضور استاندار و فرمانده سپاه قدس گیلان در سالن حزین لاهیجی دانشگاه آزاد لاهیجان برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره رسانهای ابوذر امسال به ایستگاه ۱۰ رسید، سازمان بسیج رسانه استان با تلاش اصحاب فرهیخته رسانه ۱۰ سال تولید محتوای فاخر در تراز انقلاب را برعهده داشته است.
وی افزود: ۱۰ سال برگزاری جشنواره رسانهای ابوذر، بیانگر ۱۰ سال تقویت جبهه رسانهای انقلاب استان و ۱۰ سال تلاش برای ارتقای کمی و کیفی آثار اصحاب رسانه استان، ۱۰ سال روایت پیشرفتها و دستاوردهای انقلاب است.
رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان گفت: سازمان بسیج رسانه استان شبکهای از کنشگران فعال رسانهای در سراسر استان تشکیل داده که با روایت اول میتوانند نقش آفرین باشند.
***
صدا و سیمای گیلان خوش درخشید
در این جشنواره سیده فهیمه هاشمی از معاونت خبر صداوسیمای گیلان رتبه نخست بخش روایت پیشرفت دهمین جشنواره رسانهای ابوذر گیلان را با عنوان «غذا یک دارو است» کسب کرد.
همچنین سکینه عاشوری از معاونت خبر صدا و سیمای گیلان رتبه سوم بخش گزارش تحلیلی و توصیفی با ارسال گزارش مکتوب «هفته رشت چگونه گذشت؟/هر کسی از ظن خود شد یار من» را کسب کرد.
سارا شاکری از معاونت صدای صداوسیمای گیلان هم در این جشنواره رتبه سوم بخش پادکست را کسب کرد
****
دو جایزه جشنواره برای خبرنگار عکاس ایسنا
نتایج برگزیدگان دهمین دوره جشنواره رسانهای ابوذر گیلان اعلام شد و در این جشنواره مهدی حسیننژادی، عکاس و محدثه مهدوی، خبرنگار از ایسنای گیلان در بخش عکس و مصاحبه حائز دو رتبه شدند.
آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر در گیلان امروز، ۳۰ دیماه با حضور سردار دامغانی، فرمانده سپاه قدس گیلان و هادی حقشناس، استاندار گیلان و مسئولین استانی و شهرستانی، خانواده معظم شهدا، اصحاب قلم و رسانه با معرفی ۳۸ اثر برتر در سالن اجتماعات حزین لاهیجی دانشگاه آزاد لاهیجان برگزار شد.
دهمین جشنواره رسانهای ابوذر با شعار «خبرنگاران راویان پیشرفت» در ۹ قالب و ۱۴ محور عمومی، بومی و ویژه برگزار شد، امسال ۲۰۷۶ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که نسبت به دوره گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است.
مهدی حسیننژادی، عکاس ایسنا در بخش عکس با عنوان «مرالهای ایرانی در پناهگاه حیات وحش آستارا» مقام نخست و همچنین محدثه مهدوی، خبرنگار ایسنا در بخش مصاحبه با عنوان «دومینوی ترور با عملیات وعده صادق ۲ قطع شد» حائز مقام چهارم در دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان گیلان شدند
***
3 جایزه برای خبرگزاری فارس
در این جشنواره فاطمه احمدی موفق شد در بخش گزارش میدانی، توصیفی، تحلیلی با اثر "رهبر انقلاب دعا کرد و یوسف شهید شد" حائز رتبه نخست شود.
حمیدرضا دنیادیده نیز در بخش تیتر دهمین جشنواره ابوذر توانست با اثر "غصه جمعیت، گیلان را پیر کرد!" مقام دوم را کسب کند.
ام سلمه فرد دیگر خبرنگار فارس در گیلان نیز توانست در بخش مصاحبه با اثر "شاید اَجرِ مادریهایش اَندکی بیشتر باشد" حائز رتبه سوم شود
***
خبرگزاری های مهر و تسنیم هم در این جشنواره صاحب عنوان های برتر شدند و به تولید کنندگان لوح تقدیر و جوایزی اهداء شد.
..