در بخشی از حکم استاندار، بر لزوم تحقق اهداف عالیه انقلاب اسلامی، اجرایی شدن برنامه ها و سیاست های دولت وفاق ملی تحت رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری تاکید شده است.
مرادی از کارکنان وزارت کشور شاغل در بدنه استانداری گیلان، اهل رودسر؛ پیش از این در سمت های مختلف از جمله معاونت مدیرکل پشتیبانی و تشریفات وزارت کشور، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان گیلان ، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان ، مشاور معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و مدیر اجرایی ستاد اربعین کشور، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گیلان و مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان مشغول به فعالیت بود.
ما هم به سهم خود این انتصاب را تبریک می گوئیم ، اما اگر جای اقای دکتر مرادی بودم، این مسئولیت را نمی پذیرفتم مگرآنکه با برنامه های مدون و بهره مندی از استعدادهای بالای بلقوه و بالفعل منطقه وارد میدان شده باشم.
*****
امیر مرادی توتکله بهتر از بسیاری فرماندارها ، نمایندگان مجلس، مدیران شهرستانی و مردم منطقه آگاه است ، این شهرستان در انتهای یک ضلع استان گیلان در ناحیه ی شرق و در همسایگی شهرستان رامسر، غربی ترین منطقه استان مازندران واقع شده و به اظهار محافل مردمی ، نخبگان و آگاهان شهرستان قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اعتبارات استانی و ملی تا شهرستان زیبای رودسر و شهرستان املش که وضعیتی به مراتب بدتری از رودسر دارد اساسا نرسیده ، نمی رسد یا قطره چکانی می رسد.! – بنابراین چه باید کرد؟
اقای فرماندار خیر مقدم ، اما آگاهید مردم شهرستان رودسر در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب بیش از 12 نماینده را برای دوازده دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخاب کردند که در این میان شاخص های آنها اقایان رهبری املشی و اسدالله عباسی استاندار سابق گیلان بودند.
دکتر عباسی در دوره سه ساله استاندار بودنش در گیلان حداقل دو کار مهم و ماندگار " راه آهن کاسپین و مهار زباله های منطقه سراوان رشت " را با بهره گیری از منابع ملی و همراهی مجلس و اعتبارات دولتی اولی را کامل و دومی تا 85 درصد پیشرفت عملیاتی را ثبت کرد.
دراین دوران 44 ساله بعد از انقلاب تعداد فرماندارها یا سرپرست های فرمانداری رودسر هم به اندازه دو برابر نمایندگان مجلس بود و به راستی همه ی این افراد به خصوص غیر بومی ها برای شهرستان محروم و عقب نگه داشته شده رودسر چه کردند.!؟ - این مسئولان به دور از شعارها به کدام خدمت ماندگارشان افتخار می کنند به ویژه آنکه بعضی شان حدود یک تا یک سال و نیم فرماندار بودند و در این مدت حتی توان شناخت مسائل شهرستان را نداشتند.!.؟
ما در این رسانه ها " پایگاه خبری، رسمی گیلان 24 و چند رسانه ای سراسری واکنش" هم چنین گروه رسانه ای ایران " گرا" ، از همه نمایندگان شهرستان رودسر در خانه ملت اعم از آنها که مانند حضرات رهبری املشی و عباسی که در مقایسه با سایرین تا سطحی و طبق شواهد و مستندات قویتر یا حداقل شناخته تر بودند و اکنون ازمدیران بومی و غیر یومی می خواهیم یک روز در فرمانداری جمع شوند و به مردم و رسانه ها با مدارک معتبر گزارش دهند ، درتمام این سالها برای مردم این شهرستان عقب نگه داشته شده ، چه کردند و یا چه می توانستند بکنند که به هر علت و عللی انجام ندادند.؟
دستاورد شان برای این شهرستان که بصورت نگینی در قلب دریای خزر و کوهستان های سرسبز با رودها و آبشارها واقع شده است ، خدماتی برجسته و قابل بیان شان چه بود.؟
نویسنده که خود ازاهالی همین منطقه است با سابقه فعالیت در دستگاه قضایی، ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور، وزارت نفت، خبرگزاری دولت ، صدا و سیما، خبرگزاری دانشجویی ایران و .... در بررسی های انجام شده معتقد است ، این شهرستان در میان 17 شهرستان استان گیلان یکی از مناطق اگر نگوییم محرومترین اما محروم است، برای آنکه طبق آمار تعاد خانواده های زیر پوشش کمکهای کمیته امداد امام "ره" و بهزیستی در این منطقه بسیار بالاست.!
این فقر و محرومیت به خصوص در مناطق روستایی شهرستان های رودسر و املش و در نواحی کوهستانی برای آن است که نمایندگان پیشین و فرماندارها کار و خدمت موثری انجام ندادند که یا توان انجام را نداشتند و یا آنکه برنامه و ایده ای برای پیشران توسعه در منطقه را تدوین نکرده بودند!.
شاید این حضرات اعلام کنند - به روستاها گاز و برق و آبرسانی انجام دادیم که الحمدالله این اقدام از سوی نظام اسلامی در سراسر کشور انجام شد و خاص شهرستان رودسر و یا املش نبود که به آن ببالید - البته همین مقدار هم جای شکر دارد .
اقای مرادی به درستی می دانید - در این شهرستان یک بیمارستان مناسب در شان مردم – یک کارخانه تولیدی مهم مثلا با چند هزار نیروی شاغل – یک دانشگاه درخور – چند هتل و امکانات مهم گردشگری ، یک شهرک توریستی و...... چه پیش از انقلاب و چه بعد ازآن ایجاد نشده است و بسا تاسف که هم اکنون نیز چنین برنامه ای در دست انجام نیست.
زیر ساخت های شهرستان رودسرمانند راهها با دارا بودن معادن خوب ، توسعه مناسب شبکه های آب و برق ، مخابرات ، اینترنت و....برای دهه 1350 است که برای نمونه باید به بحران آب اشامیدنی منطقه در عید سال 1403 یا قطع آب بسیار از مناطق روستایی و نامناسب بودن جاده های کلاچای به دهستان بی بالان منتهی به بخش رحیم آباد و جاده رحیم آباد به فزوین با وجود صدها پارچه آبادی درمنطقه اشکورات یا نداشتن برنامه ای برای توسعه گردشگری درسواحل چابکسر، کلاچای ، واجارگاه، رودسر و در مناطق کوهستانی اشاره کرد.
اینکه نماینده مجلس در تریبون مجلس از معضلات و بحران ها و نداری و مشکلات سخن بگوید ، هنر نیست – بی تعارف هنر نماینده های سابق و فعلی، مدیران اجرایی و در صدر آنها فرماندار این است که از استعدادها و توان های شهرستان و بخش های مهم و گردشگر پذیر و شبه اروپایی آن مانند چابکسر، واجارگاه، کلاچای، رحیم آباد به درستی بهره گیری کند و در راستای جذب سرمایه گذاری ها و دعوت از سرمایه داران اقدام جدی و عملی همتی مضاعف انجام دهد..
وقتی برای ساخت یک پل رو گذر در بخش کلاچای بین نماینده مجلس و مدیران اجرایی استان و مدیران شهرستان اختلاف است و پل در مقایسه با پل ساخته شده درزمانی کوتاهتر در کمر بندی لاهیجان که قابل قیاس نیست و مشکلات زیادی دارد و هیچ کس هم از پیمانکار بازخواست نمی کند و حرف و حدیث هایی بر سر زبان اهالی جاری است و متاسفانه همین پل غیر استاندارد بنا به اظهار کارشناسهای پل سازی دو تا سه بار افتتاح می شود - یا سد خاکی پلرود که بعد از حدود دوازده سال طرح مطالعاتی و اجرا همچنان ناتمام مانده و پیشرفت پروژه را همه مسئولان آمارهای نادرست می دهند– چه انتظاری است.
سرپرست فرمانداری را می شناسم که یک سال در رودسر مسئولیت پذیرفت و سنگ روی سنگ گذاشته نشد و تنها در جشنواره ها و مجالس ورزشی ، محافل و گاه دیدار با خانواده ها بسنده می کرد و فرصت ها سوخته شد. نقش و جایگاه فرماندار و استاندار خیلی بالاتر و رفیع تر از این ها است.
جناب مرادی از همین روزهای نخست انتصاب ، حواس تا ن باشد که مردم از شما با کارنامه طولانی در استانداری انتظارات زیادی دارند، اگر چه در دوره تحریم ها و کمبود بودجه و مسائل مبتلابه گرفتار شده اید – اما باید به درستی و با قدرت در همین شرایط خدمت و مدیریت کنید.
شهرستان رودسر- اولین تولید کننده فندق با کیفیت در کشور است که برای این محصول با وجود همه شعارها در همه دولت و استانداران و فرمانداران و مدیران کشاورزی تقریبا کاری انجام نشد .
بسته بندی، برندسازی، معرفی داخلی و خارج از کشور، صادرات و ارز آوری تنها بخشی از کارهایی است که باید در این سال ها برای این محصول راهبردی انجام می گرفت.!
شهرستان رودسر – دارای تعداد زیادی کارخانه های چایسازی به تبع وجود باغ های چای مرغوب است و برای چای این ناحیه چه به لحاظ بسته بندی و برند سازی و چه از نظر فروش کاری صورت نگرفته است و همیشه زمان بین اتحادیه چای و سندیکا و سازمان چای دعوا و درگیری است و همه دلسوز چایکار هستند اما چایکار در حال رهاسازی باغ و تولید محصول!!.
شهرستان رودسر- از مناطق عمده و تاثیر گذار در تولید گیاهان زینتی و دارویی و عسل مرغوب و مرکبات و کیوی خوش طعم است و برای همه این ها به عقیده نویسنده و 99 درصد مردم هیچ کاری انجام " تاکید می شود که هیچ کاری" صورت نگرفته و اساسا ایده ای هم وجود ندارد و اگر هم کار اندکی شده باشد- هیچ گونه اطلاع رسانی نمی شود که این هم یک بحران به شمار می رود.
اطلاع رسانی ها در این ناحیه فقط از فقر و اعتباد، فساد و سرقت و گاه نزاع و تبعات آن است در حالی که باید از سوی مدیران منطقه این مقوله ها با سرانگشت تدبیر نماینده مردم ، فرماندار و امام جمعه مرکز شهرستان مدیریت شود و امور رها نشود.
بخش چابکسر در شهرستان رودسر پایتخت تولید گل و گیاهان زینتی است و تولید کنندگان خودشان با کشورهای حاشیه خزر و کشورهای عرب پیرامون خلیج فارس ارتباط داشته و بخشی محدودی از تولیدات را صادر می کنند، در حالی که باید صادرات این گیاهان با کیفیت با برنامه ریزی ها از تولید شان پیشی بگیرد.
باید در مقوله برنج فوق العاده با اصالت و با کیفیت و چای عالی شهرستان های رودسر و املش بدون هر گونه افزودنی این منطقه جلسات موثر با برنامه ریزی با مشارکت فرماندار و مسئولان املشی ، اطلاع رسانی علمی و جهانی یا حداقل منطقه ای انجام شود .
شهرستان رودسر – دارای نیروهای جوان تحصیلکرده و بسیار با هوش و توانمند است، اما کسی ازاین همه استعداد بهره گیری درستی ندارد و اساسا در این باره اطلاعات دقیقی در دست نیست یا این جوان ها را برای آینده فراخوان نمی کنند که از زبان آنها بدانند – برای این شهرستان و تقویت زیر ساخت های علمی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی ، ورزشی منطقه چه باید کرد.
آقای مرادی عزیز- امروز پنج شنبه هشتم آذر ماه 24 ساعت بعد از انتصاب شما این نکات مختصر را رسانه ای کردیم که بدانید – مسئولیت شما تا چه میزان سنگین است و به همین دلایل گفتم اگر جای شما بودم این مسئولیت را نمی پذیرفتم یا آنکه طی دو هفته برنامه ارایه داده و از همه امکانات و توان و نیروی انسانی فوق العاده شهرستان استفاده می کنم.
حالا اگر به عنوان مثال میدان نفتی سردار جنگل درمنطقه احمد آباد رودسر با ذخایر عظیم در طی 20 سال گذشته کاری صورت نگرفته و نمی گیرد – می گوییم این طرح یک طرح ملی است و باید در پایتخت تصمیم گیری شود، اما در سایر زمینه ها مدیران منطقه با هدایت فرماندار و دیگر دستگاههای مسئول باید کارهای بزرگی را با تحقیق و پژوهش و دقت به ثبت برسانند.
دیروز معاون اول دستگاه قضایی سفری یک روزه به گیلان داشت و اعلام کرد ، مردم گیلان بسیار فهیم و آگاه هستند و در حق این مردم اجحاف شده است و نویسنده اعتقاد دارد ، دراستان گیلان در حق مردم شهرستان های رودسر و املش بسیار اجحاف شده و می شود.
با ارایه راهبردها و راهکارهای مشخص و شفاف – مدیران را به حرکت و تحول وا دارید و کارنامه ای پس از پایان این مسئولیت ثبت کنید که مردم و رسانه های منطقه شما را برای مسئولیت های بالاتر معرف باشند.
از شعارها و دادن آمارهای نادرست مانند تعدادی از مدیران سابق و کنونی استانی به شدت پرهیز کنید و به عنوان کسی که پیش ازاین درمدیریت بحران استان در استانداری خدمت کرده اید – همه شهرستان را در تمام 365 روز در بحران ببینید که باید برای حل این بحران ها کارهای بزرگی انجام شود.
موضوع پسماند در شهرستان و آلاینده منابع آبی و دستبرد مداوم به منابع ملی و ثروت های مردمی یک فاجعه است و اطلاعات دقیقی در این باره در اختیار دارم یا مساله اشتغال دائم و مناسب جوانان امری بسیار مهم است و یا برند سازی و صادرات محصولات منطقه یک دغدغه و مطالبه جدی است و انشاء الله آستین همت را بالا بزنید و یک یا علی از عمق جانتان بگویید.
گروه رسانه ای ایران " گرا"
یا علی مدد - مجید محمدپور- نویسنده، کارشناس ارشد رسانه و مدرس دانشگاه
مدیر رسانه های گیلان 24 و چند رسانه ای سراسری واکنش
مردم و مسئولان شهرستان های رودسر و املش چنانچه در این باره نظر، نقد و راهکاری دارند – در خدمتیم . در همین فضا با ما درمیان بگذارید " با مشخصات یا بدون مشخصات" مسئولیت با ما است.