به گزارش گروه رسانه ای با مردم ، هادی حقشناس در نشست ستاد تنظیم بازار استان با حضور فرمانداران بهصورت ارتباط تصویری، مدیران اجرایی و نمایندگان بخش خصوصی اظهار کرد: از حضور همه مدیران ستاد تنظیم بازار در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونی تشکر میکنم که با تمام تلاش و توان اجازه ندادند بازار دچار چالش شود.
وی با بیان اینکه این جنگ منجر به افزایش سرمایه اجتماعی شد، افزود: در چنین شرایطی ممکن است به لحاظ اقتصادی در بازار شرایط اضطراب و کمبود کالا اتفاق بیافتد که در گیلان با وجود ورود چهار میلیون مسافر چنین اتفاقی رخ نداد و به عبارتی به بازار شوک وارد نشد.
استاندار گیلان با اشاره به هزینه بالای حمل گندم وارداتی از جنوب کشور به استان، بیان کرد: گندم از اروپا و آرژانتین وارد کشور میشود، حمل این گندم از جنوب هزینهبر است، همچنین دان مرغداریها هم از جنوب کشور به استان وارد میشود، باید به گونهای برنامهریزی کنیم که از کشورهای حاشیه خزر نظیر قزاقستان گندم و دان مرغداریها را وارد کنیم تا هزینه حمل کاهش یابد این امر با کمک اتاق بازرگانی و صمت قابل انجام است.
استاندار گیلان با اشاره به موقعیت جغرافیایی و زیرساختهای حملونقل استان، گفت: گیلان میتواند با تکیه بر ظرفیت مرزهای دریایی، ریلی و جادهای نقش مهمی در تأمین گندم کشور ایفا کند؛ از این روز واردات مستقیم گندم از کشورهای تولیدکننده مانند قزاقستان از طریق بخش خصوصی، علاوه بر کاهش هزینهها، زمینهساز اشتغالزایی، سرمایهگذاری و بهرهبرداری از ظرفیتهای صنایع تبدیلی استان میشود.
وی با اشاره به توان بالای کارخانجات آرد گیلان در فرآوری گندم، گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد ظرفیت آرد کارخانجات فعال است، در حالیکه با وارد کردن گندم از قزاقستان این ظرفیت میتواند برای تأمین نیاز سایر استانها و صادرات به کشورهای همسایه مانند عراق نیز مورد استفاده قرار گیرد. لذا باید از ظرفیت دریای خزر برای واردات گندم و آرد مورد نیاز آزادپزان استفاده کنیم.
حق شناس با اشاره به برنامهریزی گسترده برای اعزام زائران اربعین حسینی در سال جاری گفت: با ورود ۳۰ دستگاه اتوبوس جدید، ظرفیت جابهجایی روزانه در این بخش به ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه راهآهن نیز با ظرفیت روزانه حدود ۶۵۰ نفر وارد چرخه اعزام شده، افزود: حملونقل ریلی در صورت تداوم اعزام روزانه میتواند نقش مؤثری در کاهش هزینههای سفر و افزایش رفاه زائران ایفا کند.
حقشناس همچنین از آغاز پروازهای مستقیم عراق به گیلان خبر داد و گفت: پروازها از روز گذشته آغاز شده و اکنون شش پرواز در هفته انجام میشود که این تعداد تا هفته آینده به ۱۰ پرواز خواهد رسید. این ظرفیت میتواند گزینه مناسبی برای زائران با توان مالی متوسط باشد.
وی با اشاره به آغاز فصل برداشت برنج، گفت: یکی از مهمترین دغدغههای کشاورزان گیلانی در این ایام، کاهش شدید قیمت محصول به دلیل ورود برنج خارجی است. متأسفانه هر سال با تکرار این چرخه معیوب مواجه هستیم؛ سالی که به دلیل کاهش تولید یا افزایش تقاضا، قیمت بالا میرود و سال بعد، بهدلیل افزایش تولید و همزمانی با واردات بیبرنامه، قیمتها سقوط کرده و کشاورزان زیان میبینند.
استاندار گیلان با انتقاد از نبود سیاستگذاری مؤثر و تنظیمگری بهموقع قیمت برنج تصریح کرد: کشاورزان با تحمل هزینههای سنگین تولید و امید به فروش مناسب وارد فصل برداشت میشوند، اما به دلیل نبود کنترل در واردات و عدم هماهنگی بین دستگاههای مسئول، متضرر میشوند و انگیزه برای کشت سال بعد کاهش مییابد.
حقشناس با اشاره به دغدغه نانوایان در خصوص افزایش هزینه حمل آرد، گفت: اگر نحوه اجرای طرح تأمین آرد بهگونهای باشد که هزینه نهایی نان را خارج از چارچوب قیمتگذاری قرار دهد، ادامه آن در استان منطقی نخواهد بود.
وی با تأکید بر ضرورت شکستن انحصار در زنجیره هزینه حمل آرد تصریح کرد: مجموعههایی که توان رقابت با شرکت فعلی را دارند و میتوانند آرد را با قیمت مناسبتر و کیفیت بهتری حمل کنند تا هزینه حمل برای نانوایان گران نشود، مورد حمایت قرار میگیرند. هدف ما توازن بین قیمت تمامشده، رضایت نانوایان و حفظ منافع مردم است.
***
در همین حال مهرداد لاهوتی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۹ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود خطاب به وزیر جهاد کشاورزی، گفت: بر اساس قانون واردات برنج در فصل برداشت ممنوع است و دولت حق ندارد برنج وارد کند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقایان تصور می کنند برای پایین آوردن نرخ برنج باید واردات انجام دهند اما این اقدام صحیح نیست. سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج وارد و حدود ۳ میلیون تن نیز تولید شد.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزان برنج را به سختی تولید می کنند اما سال گذشته آن را با قیمت هر کیلوگرم ۵۰ هزار تومان به فروش رساندند، عنوان کرد: باید علت افزایش برنج را جستجو کرد. علت آن عده ای رانت خوار هستند که با دریافت ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی برنج را وارد و محصول کشاورزان را نیز احتکار می کنند. نمی توان از این خلاف قانون یعنی واردات در فصل برداشت به راحتی گذشت.
علی نیکزاد ثمرین که ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به این تذکر گفت: موضوع مطرح شده توسط آقای لاهوتی صحیح است، برنج کشاورزان داخلی حداکثر به قیمت ۹۰ هزار تومان خریداری شده، فروش این محصول با قیمت ۳۰۰ هزار تومان قابل قبول نیست.
این نماینده مردم در مجلس خطاب به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: کمیسیون کشاورزی باید به موضوع برنج ورود کند.
وی خطاب به رئیس جمهور، عنوان کرد: سال گذشته مطالبات کشاورزان به موقع پرداخت شد اما با این وجود تولید این محصول برای آن ها صرفه اقتصادی نداشت.
مدیر مسئول - به راستی اگر استاندار و تنها جناب لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی به این موضوع مهم ورود نکنند ، نباید هیچ نماینده ی دیگری در استان های شمالی و در گیلان واکنشی نشان دهد.
نمایندگان مجلس به خصوص آنهایی که با سابقه تر و به موازین و روابط مجلس آشنایی بیشتری دارند برای حمایت از تولید داخلی ورود کنند و در سال حمایت از تولید و سرمایه گذاری اجازه این گونه واردات بی رویه ضد تولید داخلی را به وارد کننده " هر که هست" ندهند.
حداقل آنکه به اظهار نماینده مردم لنگرود در مجلس ، نماینده های گیلان 12 نماینده دیگر، و نمایندگان استان مازندران بزرگترین منابع تولید برنج کشور به دولت و وزارت های مربوطه اجازه تخصیص ارز 28 هزار تومانی برای واردات برنج را ندهند.
آقایان و خانم های نماینده به راستی نقش شما در حمایت از پیام رهبر انقلاب و نامگذاری سال و حمایت از کشاورزان زحمت کش و کم در آمد در این راستا چیست. به مردم استان خودتان گزارش بدهید تا کنون در این عرصه چه تلاش و همتی کرده اید.
مجید محمدپور - مدیر مسئول.