مذاکره ایران با دولت جدید آمریکا با نظر داشت ، اظهارات زور مدارانه و خارج از عرف دیپلماسی هم چنین تحرکات خارج از عرف و عقلانیت دولت جدید آمریکا و آخرین فرمانی که دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران صادر کرد، از یک سو و تحرکات و مواضع مخالفان و موافقان مذاکرات در داخل کشورمان از سوی دیگر این روزها در محافل سیاسی و رسانه ای بازتاب ها و واکنش های زیادی در پی داشته است.
مخالفان با توجه به عملکرد چندگانه دولت های آمریکا " از گذشته تا حال" و زورگویی ها و تحریم های ظالمانه مکرر به ویژه شدت عمل در دولت ترامپ دردوره قبل و تهدیدهای خارج از عرف و هوشمندی در آغاز دوره جدید هم چنین تجربه رفتارهای آمریکایی ها چه در دولت و مجلسین و چهره های وابسته، هر گونه مذاکره را بی حاصل می دانند.
این گروه باور دارند، آمریکاییها به خصوص شخص ترامپ به هیچ تعهد و گفت وگو و عهدی پایبند نیست و در این دوره پیامد به هم ریختن نظم جهان و ادعای مالکیت بربخشی از اروپا و آسیا و دیگر مناطق " خلیج مکزیک، گریلند، غزه، کانالها ، آبراهها و سرزمین های دیگر و حتی کشورهای عربی شرایط عادی و مناسبی ندارد و لذا مذاکره با چنین فرد و دولتش بی معناست.
موافقان هم اغلب بر شرایط کشور، تحریم ها، تورم هم چنین وضعیت معیشت جامعه به ویژه طبقات کم در آمد و متوسط و سخت تر شدن رو به تزاید زندگی برای این اقشار در چند سال اخیر و حال حاضر هم چنین ضرورت مذاکره برای کاهش تحریم ها و گشودن برخی گره ها از سوی آمریکا و دولت های وابسته و هم پیمان، تاکید می کنند.
این گروه معتقدند: وقتی با همه جهان به جز رژیم صهیونیستی گفت و گو می کنیم ، مذاکره با دولت آمریکا حتی اگر نتیجه بخش نباشد ، حداقل زیانی برای ایران نخواهد داشت و بر روی احتمالات ضعیف حساب باز کرده اند بدون آنکه استدل های رهبر معظم انقلاب را خوب شنیده و درک کنند.!
در این میان مواضع رئیس جمهور و رئیس مجلس بسیار روشن، دقیق و قابل اتکاست .
رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا عاقلانه و هوشمندانه نیست
فرمانده معظم کل قوا روز جمعه 19 بهمن در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی اظهدر کردند: مذاکره کردن با دولت آمریکا با توجه به سوابق آنها و عهد شکنی ها عاقلانه، هوشمندانه و شرفتمندانه نیست..
فرمانده معظم کل قوا در سالروز بیعت تاریخی همافران و کارکنان نیروی هوایی با اشاره به تجربه بیحاصل حدود
دو سال با دولت آمریکا در دهه نود و اقدام آمریکا در زیر پا گذاشتن همه تعهدات خود، تأکید کردند: مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از جمله دشواریهای اقتصادی و معیشتی را حل نمیکند، همان طور که حل نکرد؛ بنابراین، راه حل مشکلات «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است که انشاءالله روز ۲۲ بهمن این اتحاد و همدلی را خواهیم دید.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مطالب و بحثهایی درباره مذاکره در روزنامهها و فضای مجازی و سخنان برخی افراد، گفتند: محور این حرفها، موضوع مذاکره با آمریکا است و از مذاکره به عنوان یک امر خوب یاد میکنند، انگار که کسی مخالف خوب بودن مذاکره است.
ایشان با اشاره به پُر کاری وزارت امور خارجه کشورمان در زمینه مذاکره و رفت و آمد و انعقاد قرارداد با همه کشورهای دنیا، تأکید کردند: تنها استثنایی که در این زمینه وجود دارد آمریکا است. البته اسم رژیم صهیونیستی را بهعنوان استثنا نمیبریم؛ چرا که این رژیم اساساً دولت نیست بلکه یک باند جنایتکار و غاصب سرزمین است.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین علت استثناء بودن آمریکا از مذاکره، گفتند: برخی وانمود میکنند اگر پشت میز مذاکره بنشینیم فلان مشکل حل میشود اما واقعیتی که باید درست بفهمیم این است که مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد.
رهبر انقلاب، تجربه منفی دهه ۹۰ و حدود دو سال مذاکره با آمریکا و چند کشور دیگر را که منجر به انعقاد معاهده هستهای شد، دلیلی بر بیفایده بودن مذاکره با آمریکا خواندند و افزودند: دولت آن روز ما، با آنها نشست، رفت و آمد و مذاکره کرد، خندیدند، دست دادند و رفاقت و همه کار کردند و معاهدهای تشکیل شد که در آن، طرف ایرانی با سخاوت بسیار زیاد، امتیازهای زیادی به طرف مقابل داد اما آمریکاییها به آن معاهده عمل نکردند.
رئیس جمهور: بیانات دیروز رهبر انقلاب حکیمانه است
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه باید کشوری مستقل، آزاد و بینیاز بسازیم، گفت: نباید چشم به دیگران بدوزیم و باید به خود و تواناییهای خودمان بازگردیم، در این صورت است که قادر خواهیم بود برترین کشور منطقه از نظر علم و تکنولوژی و توان باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، بیانات روز گذشته رهبر انقلاب را حکیمانه خواند و افزود: ما قادریم آیندهای را بسازیم که بهتر از امروز باشد، کافی است باور کنیم و درست ببینیم، کسی که نمیتواند ببینید نمیتواند حرکت رو به جلو داشته باشد. کسی که آرزویی ندارد نمیتواند حرکت کند، انسان به اندازه امیدها و آرزوها و دغدغههایش انسان است، اگر به وضع موجود راضی شود خواهد ماند و اگر وضعیت موجود را نپذیرد برای ساختن آینده تلاش خواهد کرد.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: این پتانسیل در کشور وجود دارد که تغییرات شگرفی ایجاد کنیم؛ دست ما، مغز ما و وجود ما قادر به ایجاد تغییر است بستگی دارد که با چه مهارتی و چه تکنیکی از توانمندیهای خود استفاده کنیم.
وی از مدیران و سیاستگذاران خواست که نگاه بلند و بالایی داشته باشند و افزود: اگر نگاه عمیق و بلند داشته باشیم میتوانیم کار کنیم که دلمان میخواهد.
پزشکیان ادامه داد: در جریان انتخابات تاکید کردم که اگر به چشم انداز مورد نظر رهبر انقلاب عمل میکردیم باید در ۱۴۰۴ جایگاه اول منطقه را به دست میآوردیم؛ آیا راهی که پیمودیم برای اول شدن در منطقه بوده است؟ اگر آن چشم انداز را بخواهیم باید طور دیگری خود را آماده کنیم.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه خواستن است که انسان را به حرکت وادار میکند، گفت: محصل معمولی بودم، دیپلم گرفتم و به خدمت سربازی رفتم اما وقتی نگاهم عوض شد امروز به عنوان رئیسجمهور ایستادهام، من به دنبال اینها نبودم بلکه به دنبال این بودم که در کشورم و جایگاهی که قرار گرفتم خوب عمل کنم.
وی افزود: نباید از نظر علم و توان و اخلاق و رفتار از دیگران کمتر باشیم، کافی است دغدغه آنها در وجود ما به وجود بیاید آن هنگام است که برای رسیدن به قلهها تلاش میکنیم، ممکن است بهترین نباشیم اما برای بهترین شدن تلاش میکنیم. اگر نگاه ما به اوج باشد نگاه و فکرمان را عوض خواهیم کرد.
پزشکیان ادامه داد: میتوانیم کشوری مستقل، آزاد و بینیاز بسازیم، اگر اراده کنیم راه پیدا خواهیم کرد، مشکل اراده و باور است، اگر چشم به دیگران بدوزیم میگوییم اگر آنها اجازه ندهند نمیشود اما اگر به خودمان برگردیم، ما قادریم با قدرت به قلههای بلند برسیم و اولین و برترین در منطقه از نظر علم و تکنولوژی و توان باشیم.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه دستیابی به بهترینها بدون زحمت حاصل نمیشود، تاکید کرد: هیچ گاه به بی نهایت نخواهیم رسید و میتوان برای رشد و ترقی همواره در حرکت باشیم.
رئیس مجلس: اجرای فرمان رهبر انقلاب واجب و الزامی است
رئیس مجلس شورای اسلامی روز شنبه بیستم بهمن ماه در سخنانی با اشاره به جنایات آمریکایی ها از جمله ترور سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و قتل عام مردم بی گناه در کشورهای مختلف به خصوص در سرزمین های اشغالی فلسطین ، زور گویی و زیاده خواهی و نیز تجربه تلخ عدم وفای به عهد در مذاکرات اعلام کرد: بیانات رهبرمعظم انقلاب فصل الخطاب است و رئیس جمهوری کشورمان باید آن را به طور کامل اجرا کند.
محمد باقر قالیباف تصریح کرد: آمریکایی ها اعلام کردند که ایران نباید در عرصه هسته ای فعالیت داشته باشند و از تولید و نگهداری موشک های پیشرفته " سلاح های غیر متعارف " به شدت بپرهیزد.
***
کلام آخر - به یاد این جمله رئیس دولت چهاردهم می افتم که گفت: باید روی پای خودمان بایستیم و با وفاق و همدلی برای کشور و مردم صادقانه خدمت کنیم و اطمینان دارم که بدون اتکا به قدرت های دیگر می توانیم کشور را به مراتب بسیار بالایی هدایت کنیم.
از سوی دیگر سفیر روسیه در آمریکا امروز 21 بهمن ماه جمله ای در باره روابط مسکو - واشنگتن عنوان کرده است که جای تامل بسیاری دارد.
نویسنده اعتقاد دارد، به موازات ارتباط با کشورهای دوست و همراه و مستقل باید روی پای خودمان بایستیم و همه مردم کشور بر میزان تلاش و خدمات خود بیفزایند تا از این شرایط سخت خارج شویم.
در همین حال باید با نظارت های بسیار قوی و لحظه به لحظه عرصه مدیریتی کشور در بخش های اقتصادی، ورزشی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از هر گونه کج روی ، تخلف و فساد پاک شده و مدیرانی کارآمد و متعهد را به مسئولیت گماشت تا چهره جامعه از این شرایط اقتصادی و اجتماعی خارج و دستخوش تحول و گشایش شود.
آگاه باشیم که ، با اختلافات و عمق بخشیدن به آنها، دو قطبی سازی و دامن زدن آنها راه به جایی نخواهیم برد و اگر حرف و سخنی هم باشد ، باید با ارامش ، منطق و متعهدانه مطرح و افکار عمومی را به قضاوت بطلبیم.
گروه رسانه ای ایران " گرا" ( گفتمان سازی، روشنگری، امید آفرینی)