نماینده مردم شهرستان استانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی در این برنامه گفت: هم اکنون 40 هزار میلیارد تومان از سپرده های مردم گیلان در سایر استان های استفاده می شود.
ابراهیم نجفی اسپیلی تصریح کرد: هفته گذشته مجمع نمایندگان گیلان با سرپرستان بانکهای استان جلسه ای برگزار کرد که در این نشست از بانک ها در خواست شد نسبت به مصرف سپرده ها و سود آن در استان همت بیشتری داشته باشند.
وی تصریح کرد: طبق مصوبات و قوانین بانکی باید سرپرستان بانکها در هر استان به اندازه میزان سپرده گذاری به همان اندازه به بخش رشد تولید و در نهایت اشتغالزایی تسهیلات بپردازند، اما براساس آمار بانک مرکزی ، سال گذشته در مقابل 158 هزار میلیارد تومان سپرده و سرمایه گذاری در گیلان بانکها 101 هزار میلیارد تومان وام پرداخت کردند.
به عبارتی 57 هزار میلیارد تومان از این مبلغ به استان اختصاص داده نشد و تنها بانکها در این خصوص مقصر نیستند بلکه دیگر حوزه های اقتصادی استان نیز باید پاسخگو باشند.
نجفی یادآور شد : در حالی که چندین استان در شرایط کنونی به اندازه یک و نیم برابر سپرده و سرمایه گذاری در بانکها تسهیلات به بخش تولید و رفع موانع پرداخت می کنند بانک های یک رقم 60 درصدی را در دستور کار قرار داده اند و باید در این خصوص تجدید نظر فوری صورت گیرد.
وی تصریح کرد: سال قبل درتبصره 18 و امسال در تبصره2 باید در راستای احیا و تکمیل واحدها به 31 هزار میلیارد تومان از جدول شماره 9 بودجه سرمایه گذاری می شد در حالی که سازمان برنامه و بودجه کشور این 31 هزار میلیارد را تاکنون اختصاص نداده که سهم هر استان یک هزار میلیارد تومان است.
دکتر محفوظی مهمان برنامه در بخشی از اظهارات خود در برنامه پاسخ عنوان کرد: مدیر کل صمت گیلان می گوید ، دو هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی منابع بانکی در قالب تبصره 18 به واحدهای تولیدی اختصاص یافته است که به 650 واحد صنعتی اختصاص یافته است که مشخص است این واحدها نمی توانند با سهمی که دریافت می کنند کار چندانی انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه مدیر کل صمت و بخش اقتصادی استاندار در این راستا سیاست گذار هستند، افزود: 1148 تومان تسهیلات را به گونه ای توزیع کرده اند که هر واحد تولید 1/8 میلیارد تومان داده شد و این مبلغ به هیچ وجه مناسب رشد تولید و تحول در بخش اشتغال نیست.
احمد رضا رجبی دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان گیلان در این برنامه توضیح داد:آمادگی داریم در مجموعه ی بانک ملی همه تجار و تولید کنندگان بتوانند از شبکه بانکی در راستای رشد و تقویت اقتصاد استان استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه وقتی می خواهیم مهار تورم و رشد تولید داشته باشیم مکلف هستیم نقدینگی در جامعه پخش نکنیم و بهترین روش بهره گیری از منابع بانکی ابزار اسنادی و اوراق سکوک است که شرکت ها استفاده که در این راستا از 4 هزار میلیارد تومان بهره مندی می شود.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان گیلان گفت : در تبصره 18 ، بانکها مجری هستند و سیاست گذار نیستند و اعتباری که داده می شود با حضور نماینده استاندار " حوزه اقتصادی استانداری" ، بین شرکت ها تقسیم می کنیم.
به گفته وی ، طرح های تبصره ای به این ترتیب است که ابتدا کارشناسی و تمام جزییات دیده می شود و مواردی داریم که شرکت تولیدی تسهیلات ثابت از یک بانک گرفته و یک قسمت در بانک دیگری تسهیلات در گردش دریافت کرده و این نوع عملکرد خلاف قانون است و حالا آن واحد تولیدی دچار مشکل است.
وی در پایان گفت: اگر بدانیم یک واحد تولیدی توجیه اقتصادی دارد، تسهیلات اختصاص می یابد و تاکید می کنم که اسناد سکوک خیلی می تواند در رشد تولید کمک کند.
گروه رسانه ای ایران " گرا" - ( گفتمان سازی، روشنگری، امید آفرینی )