به گزارش گروه رسانه ای با مردم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری رودسر ، دکتر امیر مرادی با اشاره به پتانسیل ۱۱ تا ۱۳ هزار هکتار باغات فندق منطقه، فرآوری محصول و افزایش بهرهوری از یک تن فعلی به حداقل دو تن در هکتار را کلید رونق اقتصادی و اشتغال جوانان دانست.
وی در این نشست با حضور جمعی از محققان، کارشناسان جهاد کشاورزی، نمایندگان بهرهبرداران و فعالان صنایع تبدیلی در سالن اجتماعات اداره آموزش و پرورش بخش رحیمآباد با بررسی وضعیت کنونی تولید و عرضه فندق در شهرستان، بر ضرورت تحول اساسی در این صنعت تأکید کرد.
فرماندار با اشاره به نقش حیاتی کشاورزان و دانشآموختگان در زنجیره تولید، حوزه فندق را فرصتی بیبدیل و گنجینهای بالقوه برای توسعه اقتصادی و پایدار شهرستان رودسر و به ویژه بخشهای کوهستانی نظیر رحیمآباد و اشکور برشمرد.
وی از رویه سنتی و کمبازده حاکم بر این حوزه انتقاد کرد و گفت: به دلیل ضعف زیرساختها و فقدان دانش کافی در علم نوین انبارداری فندق حجم قابل توجهی از محصول تولیدی پیش از رسیدن به دست مصرفکننده نهایی و بازارهای هدف، دچار افت کیفیت و ضایعات میشود
15 درصد محصول فندق تولید بعلت نگهداری نامناسب هدر می رود
فرماندار رودسر با ارائه آمار تاسف باری در این خصوص تصریح کرد: متاسفانه بین 10 تا 20 درصد محسول تولیدی به دلیل نگهداری نامناسب در شرایط رطوبت و دما کنترل نشده، از بین میرود.
وی تصریح کرد: این ضایعات، نه تنها درآمد کشاورزان را کاهش میدهد، بلکه سرمایه ملی منطقه را نیز هدر میدهد.
مرادی عملکرد فعلی تولید فندق در شهرستان را که به طور متوسط یک تن در هکتار گزارش شده است را به شدت ناکافی و کمتر از حد استاندارد جهانی دانست و خواستار یک «تلاش جهادی» همهجانبه برای افزایش این میزان شد.
فرماندار شهرستان رودسر عنوان کرد: واحد زرین دانه اشکور نمونه موفقی است که با سرمایهگذاری هدفمند بر روی فرآوری تخصصی توانسته است علاوه بر تولید محصولات با کیفیت، اشتغال قابل توجهی برای جوانان منطقه ایجاد کند.».
وی به شایعاتی که اخیراً در خصوص تلاشهایی برای تفکیک منطقهای و یا تقسیمبندی نامناسب در حوزه مدیریتی فندق مطرح شده بود، این مساله را شایعه ای بی اساس دانست و با تاکید بر وحدت منطقه گفت: باید بدانیم که رحیمآباد، قلب تپنده و جزئی جداییناپذیر از منطقه وسیع و تاریخی اشکور است.
به گفته وی ، توسعه فندق باید به صورت یکپارچه و با تکیه بر ظرفیت کل منطقه رودسر، بهویژه اشکورات، مدیریت شود و هدف نهایی و استراتژیک ما، تبدیل شهرستان رودسر به قطب فرآوری فندق کشور است.
وی، از تمامی صاحب نظران، اساتید دانشگاهی، کارشناسان کشاورزی و بخش خصوصی خواست تا با ارائه راهکارهای عملی و یاریرساندن به کشاورزان منطقه، در تحقق این هدف ملی و اقتصادی بزرگ، مشارکت فعال داشته باشند.