به گزارش گروه رسانه ای با مردم دکتر صالح محمدی با بیان اینکه ۲۲۳ هزار هکتار از سطح زیر کشت استان به ارقام بومی شامل هاشمی، علی کاظمی، جمشیدجو و دمسیاه اختصاص یافت، افزود: ۱۵ هزار هکتار نیز به ارقام اصلاح شده مانند خزر، شیرودی، فجر و آنام تعلق دارد تا علاوه بر افزایش عملکرد، مقاومت محصول در برابر آفات و بیماریها تقویت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت مکانیزاسیون، گفت: در حال حاضر ۸۶ درصد از سطح کشت برنج به صورت مکانیزه انجام میشود و ۹۲ درصد برداشت با استفاده از چهار هزار و ۹۲۵ دستگاه کمباین ویژه برنج صورت گرفته است؛ این موفقیت با حمایت بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای خرید ماشینآلات کشاورزی میسر شده است.
به گفته محمدی، اجرای پروژههای حمایتی زراعت برنج از جمله پروژه جهش تولید در یک هزار و ۵۵ هکتار شالیزار با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، پروژه انتخاب مشارکتی ارقام برنج و پروژه انتخاب مشارکتی تغذیه گیاهی در ۱۵ شهرستان، موجب افزایش بهرهوری، ارتقای کیفیت محصول و تضمین امنیت غذایی استان شده است.
وی همچنین با اشاره به تلاشهای حمایتی در جهت توسعه بهره وری کشاورزی، گفت: توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن بذر شامل ارقام محلی و اصلاح شده، تأمین ۴۶۸۰۸ تن کود شیمیایی شامل اوره، فسفاته و پتاسه و اجرای عملیات بیولوژیک علیه آفت کرم ساقهخوار در بیش از ۵۰۵۴ هکتار از دیگر اقدامات تخصصی سازمان برای حمایت از کشاورزان گیلانی بوده است.
محمدی با اذعان به اینکه سال زراعی جاری را میتوان سال طلایی برنجکاری در گیلان نامید، گفت: این موفقیت نتیجه تعهد و همت کشاورزان و برنامهریزی دقیق سازمان جهاد کشاورزی استان است که مسیر توسعه پایدار و ارتقای کیفیت محصول را هموار کرده است.