محمود دشت بزرگ دراین نشست با اشاره به اینکه برای احداث پست و خط در استان گیلان به دلیل شرایط جغرافیایی و اقلیمی خاص آن، با چالش های زیادی مواجه هستیم ، افزود:این وضعیت خاص منجر به عدم توسعه مطلوب شبکه برق استان شده به نحوی که بیش از 75 درصد شبکه برق استان گیلان پربار است.
وی افزود: به دلیل شدت گرما و استمرار آن، رشد مصرف برق، مهاجرپذیر بودن استان و عدم نصب ظرفیت نیروگاهی بزرگ در استان گیلان، از سال 1399 به بعد نیاز مصرف برق در استان از تولید عملی نیروگاه ها بیشتر شده و در واقع با ناترازی تولید برق و مصرف آن مواجه هستیم لذا در صورت ادامه روند فعلی رشد مصرف برق، در سال های استان گیلان به واردکننده انرژی برق از سایر استان ها تبدیل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای گیلان گفت: برای رفع و حل مشکلات صنعت برق استان، باید از فرصت و ظرفیت سفر دوم ریاست جمهوری به استان در راستای طرح معضل فوق و ارایه پیشنهاد احداث نیروگاه های مختلف سیکل ترکیبی، بادی، خورشیدی، آبی و دریا پایه استفاده نمود .
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب شبکه استان افزود حتی در صورت افزایش ظرفیت نیروگاهی در استان ، بایستی به ظرفیت شبکه انتقال توجه ویژه داشته باشیم و از آن غافل نشویم. مدیر عامل شرکت برق منطقه ای گیلان با اشاره به ظرفیت عظیم احداث نیروگاه های تجدید پذیر در استان، اعلام نمود بر اساس مطالعات کارشناسی شده، جنوب استان گیلان از موقعیت و شرایط خوبی در زمینه احداث نیروگاه های خورشیدی برخوردار بوده و هرچند نخستین نیروگاه خورشیدی تا قبل از اوج بار سال آتی به بهره برداری می رسد، اما با توجه به ظرفیت بالقوه و بسیار خوب استان، انتظار می رود با پیگیری نمایندگان مردم شریف استان، سهمیه بیشتری جهت احداث نیروگاه های خورشیدی به استان اختصاص داده شود.
دشت بزرگ ضمن بیان چالش های مختلف صنعت برق، گفت: صنعت برق کشور و استان با چالش های مختلفی، مخصوصا از نظر منابع مالی مواجه است که یکی از راه های برون رفت از این چالش، اصلاح ساختار قیمت انرژی برق می باشد.