اکتشاف منابع معدنی دریاها در دستور کار است

اکتشاف منابع معدنی دریاها در دستور کار است
پایگاه خبری، رسمی گیلان 24: رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی بیان کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و تاکید ویژه رئیس‌جمهور بر اقتصاد دریامحور، این سازمان ۲ محور کمک به زیرساخت‌های دریایی و اکتشافات مواد و منابع معدنی دریاها را در دستور کار قرار داده است.www.gilan24.ir

به گزارش گروه رسانه ای با مردم ، داریوش اسماعیلی روز چهارشنبه در نشست شورای هم‌خانواده صنعت، معدن و تجارت استان گیلان اظهار کرد: نخستین گام در خشکی برای ساخت ابنیه و یا انجام پروژه‌های زیرساختی مطالعات زمین شناسی، مهندسی خاک و غیره است که در دریا بسیار اندک انجام شده است؛ یکی از بخش‌های مهم زمین‌شناسی دریایی انجام مطالعات مربوطه از ساحل تا عمقی از دریاست.

وی اضافه کرد: چنانکه اگر به دلیل مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی، محدودیت‌هایی در بهره‌برداری از معادن گیلان وجود دارد می‌توان از منابع معدنی دریا بهره گرفت؛ در این راستا طرح جامعی درخصوص بهره گیری از مواد معدنی دریا در مناطق شمال و جنوب کشور درحال انجام است.

اسماعیلی از دانشگاه‌ها و بخش خصوصی خواست در انجام این پروژه مساعدت و همراهی لازم را با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور داشته باشند.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی، همچنین از تعریف و تهیه ۱۲۰ نقشه جدید زمین‌شناسی کاربردی معادل۳۶۰ پروژه در سال جدید خبر داد و گفت: تعداد پروژه‌های این سازمان نسبت به سال گذشته رشدی هفت برابری دارد.

وی تصریح کرد: ۲۰ پروژه از این تعداد با محوریت اداره‌کل زمین‌شناسی تبریز در حال انجام است و تهیه ۱۰۰ نقشه معادل ۳۰۰ پروژه نیز با برگزاری آگهی‌های مناقصه درحال برون‌سپاری به بخش خصوصی است.

وی گفت: سازمان زمین‌شناسی در برنامه هفتم توسعه موظف به اجرا و انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی به میزان ۲ میلیون کیلومتر خطی با بهره‌گیری از توان و ظرفیت بخش خصوصی هستیم که برای تهیه این نقشه ها خطی به ۲۰ همت اعتبار نیاز است تا بتواند نسبت به شناسایی ذخایر عمقی اقدام کند.

«کیلومتر خطی» مسافتی است که یک هواپیما یا پهپاد در طول مسیرهای پروازی خود طی می‌کند تا اطلاعات ژئوفیزیکی را جمع‌آوری کند.

اسماعیلی در ادامه استفاده از ابزار هوش مصنوعی در تهیه نقشه‌های زمین شناسی و اکتشافی را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان اعلام کرد و افزود: از سال آینده تهیه نقشه‌های برداشت محور یا سنتی حذف خواهند شد و از هوش مصنوعی برای تهیه نقشه استفاده می‌شود.

وی گیلان را یکی از استان‌های مهم در این حوزه اعلام کرد و افزود: این مطالعات در گیلان از قبل آغاز شده و حدود ۹ نقشه با این مشخصات در مراحل پایانی قرار دارند.