ضرورت ایجاد مراکز افسران جنگ نرم !

تحلیل یک واقعیت .....

تحلیل یک واقعیت .....
جنگ برای دفاع از کیان یک سرزمین و مردمانش با همه آنچه در آن سرزمین وجود دارد یک واقعیت است، ولی تجاوز در هر سبک ، شکل و اندازه پدیده ای بسیار زشت و محکوم است و این واقعیت را منشور ملل متحد به ظاهر مردود می داند.

به موازات شروع جنگ فریبکارانه در قلب مذاکرات ایران و آمریکا و امید ها برای صلحی پایدار به یکباره تجاوز رژیم صهیونیستی و دفاع از سوی ایران آغاز شد و در این راستا  سازمان ملل متحد و دیگر مجامع بین المللی صاحب نقش و مسئولیت شدند، اما ملل متحد هرگز نتوانست و به نظر نخواهد توانست این نقش و رسالت را به درستی و با قدرت ایفا کند و اغلب هم موضع گیری و رفتارهایش به سمت قدرت های استکباری سمت و سو  پیدا کرده است.!

تجاوز رژیم کودک کش صهیونیست  با جنگنده های  مدرن اف 35 و پیامد آن حملات بمب افکن های غول پیکر " بی 2"  آمریکایی با مشارکت  حیرت آور و قابل انتظار کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، فرانسه و المان و ... هم چنین کمک های  برخی کشورهای منطقه خاورمیانه با این متجاوزان که جهات گوناگونی داشت یک واقعیت تلخی بود که موجب ویرانی ها و کشتار دانشمندان، فرماندهان نظامی و گروه زیادی از مردم بی دفاع کشورمان شد .

این مشارکت های گسترده از جنبه های تسلیحاتی، مالی، پشتیبانی ها متنوع و جاسوسی که پایه های آن از مدت ها قبل چیده شده بود، خاطرات هشت سال جنگ تحمیلی را زنده کرد که ایران با تجاوز رژیم بعث عراق باید به تنهایی با 39 کشور مقابله و دفاع می کرد و چه دفاع جانانه ای هم صورت گرفت.

این واقعیت های تلخ و دردناک تا دنیا ، دنیاست در تاریخ بشریت  ثبت خواهد شد که چگونه بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی جهان به اتفاق سرسپرده اش اسرائیل تا دندان مسلح با سلاح های فوق پیشرفته آمریکایی و اروپایی در 12 روز چه جنایت هایی را رقم زدند.

کشتار بی رحمانه و تجاوزگرانه مداوم مردم مظلوم فلسطین ، جنوب لبنان، سوریه و یمن برای رژیم صهیونیست راضی کننده نبود که سحرگاه جمعه 23 خرداد 1404 با جنگنده های اهدایی آمریکایی قلب اسمان ایران اسلامی را با گذر از آسمان چندین کشور عربی و غیرعرب همسایه بی دلیل و بدون آنکه طرف مقابل اقدام تحریک آمیزی انجام داده باشد، شکافت و متاسفانه عده ای  از دانشمندان سرشناس هسته ای، فرماندهان و مردم  ایران را به خاک و خون کشید.

 

شکست یا پیروزی .....؟

بعد از این تجاوز گسترده همه رسانه های آمریکایی ، اروپایی، اسرائیلی و شبکه های ماهواره ای به ویژه فارسی زبان ها با برنامه ریزی دقیق و خط گرفتن از واشنگتن و تل آوید پر حجم ، برنامه ریزی شده با هدف تاثیر گذاری بر روی افکار عمومی در داخل کشور  وارد میدان جنگ نرم شدند .

از آنجایی که  متاسفانه این تجاوز به دنبال یک فریب بزرگ از سوی دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ انجام شد ، برای آنکه در جریان مذاکرات ایران و آمریکا و ششمین دور آن و با آگاهی کامل آمریکا حمله گسترده صورت گرفت، واقعیت این بود که  ایران سحر گاه بیست و سوم خرداد در یک غافلگیری قرار گرفت.

این غافلگیری یا به قول  ایرانی ها " نامردی و فریبکاری" زمان زیادی طول نکشید و نیروهای نظامی وارد عرصه پاسخگویی و دفاع شدند و به اظهار بسیاری از کارشناس های نظامی داخلی و بین المللی ، موشک های  پیشرفته دور برد و سنگین بالستیک با سرعت شگفت انگیز قلب اسرائیل و تل آویو مرکز رژیم را شکافت.

هم چنین هر قدر به روز دوازدهم تجاوز دشمن و دفاع ایران نزدیک شدیم، حملات ایران در پاسخ به گستاخی های صهیونیست ها بیشتر شد به نحوی که به اظهار صریح رئیس جمهور آمریکا ، ابتدا دولت نتانیاهو از ترس  نابودی کامل و شورش مردم و شکست کامل تقاضای پایان جنگ را کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در آخرین سخنرانی ها و مصاحبه هایش با رسانه ها اعلام کرد: این جنگ پیروزی نداشت و هر دو کشور خرابی های زیادی را متحمل شدند، ولی خرابی و تلفات جانی در ایران بالاتر بود در عین حال که اسرائیل هم ضربات سختی خورد و تخریب ها در اسرائیل بیشتر و سنگین تر است.!

رهبر انقلاب  در سومین پیام خود پس از تجاوز ارتش متجاوز اسرائیل عنوان کرد، در این نبرد و تجاوز دشمن صهیونی  - مردم، انقلاب اسلامی و نیروهای نظامی پیروز میدان بودند.

ترامپ و دیگران تصورشان این است که این سخن با واقعیت های روی زمین مطابقت ندارد در حالی که هرگز چنین نیست، زیرا رژیم صهیونی  به هنگام تجاوز تنها نبود و دفاع هوایی " گنبد آهنین، فلاخن داوود ، موشک های حیتس و ... به همراه سلاح های ضد موشکی و ضد هوایی آمریکایی و چندین کشور اروپایی در این تجاوز مشارکت جدی و مستمری  داشتند.

به موازات این حضور و مشارکت پر رنگ چند کشور بزرگ غربی و در صدر آنها دولت و ارتش آمریکا – کمک های نظامی و تسلیحاتی و مالی از غرب به سوی تل آویو سرازیر شد که مبادا دولت صهیونیستی با کمبودی مواجه شود و این کمک های گسترده همچنان ادامه دارد!؟.

انتظار و تصور دولت، جمهوری خواهان آمریکا و کشورهای اروپایی و اسرائیل این بود که کمترین دستاوردشان در این تهاجم و تجاوز بی منطق و غیر قانونی و بر خلاف همه موازین بین الملل، ایجاد شکاف در جامعه ایران "  مثلا سقوط " و یا چند دستگی خواهد بود.!!

دولت غاصب نتانیاهو ، کاخ سفید و اروپایی ها همراه و هم پیمان در حیرت تمام  مشاهده کردند که ایرانی ها بعکس تصورات غربی ها در داخل و خارج از کشور متحد و منسجم شدند و پیام های شاخص و تاثیر گذاری از سو چهره های مشهور فرهنگی، ادبی، مذهبی، ورزشی و هنری  به سمت افکار عمومی ایران و جهان روانه شد.

این شرایط خاص موجب شد ، دولت ائتلافی و دست راستی نتانیاهو به خوبی درک کند، از هر سو و هر روز حملات ایران تحت عنوان " عملیات وعده صادق 3 " با بهره گیری از موشک های بالستیک دور برد، پهپادها و دیگر سلاحهای در اختیار  هم چنین اتحاد ایرانیان در داخل و خارج بیشتر و بیشتر می شود و نتانیاهو  با عجله و با درک درست از شکست در عملیات تقاضای خاتمه مخاصمه را از پدر خوانده شان در کاخ سفید خواستار شدند.

 

عصر حکمرانی رسانه هاست......

ضرورت تاسیس مرکز رسانه ای افسران جنگ نرم در استان ها

 

نقش رسانه ها " البته رسانه های حرفه ای ، معتبر، دانش پایه ، مسئولیت پذیر و آگاه در هر جامعه ای  - شفافیت ، هدایت ، روشنگری و انتشار حقایق و واقعیت های آن جامعه با هدف آگاهی درست و دقیق افکار عمومی است.

این نفش و رسالت باید با درک درست شرایط جامعه ، اطلاع رسانی صحیح ، دقیق و سریع با رعایت حفظ منافع ملی ، هماهنگ و بصورت صد درصدی و مسئولانه در راستای تقویت انسجام ملی و ارامش جامعه باشد.

رسانه های آگاه ، معتبر و مسئولیت پذیر در شرایط سخت و بحران ها مانند آنچه هم اکنون در جامعه ایران  رخ داده و تجاوز یک دولت جنایتکار کودک کش در میان حیرت جهانی  با وجود محکومیت های نیم بند  سازمان ملل، شورای امنیت ، سران کشورها و مردم هشیار ضروری است به موازات نمایش اقتدار دفاعی و نظامی - در عرصه جنگ نرم هم بسیار قدرتمند و اندیشمندانه ظهور و بروز داشته باشند..

کارهای جزیره ای و اغلب متفرق رسانه ای به یقین هرگز آن اثر گذاری و هدایتگری را نخواهند داشت که یک اجماع رسانه ای با مدیریتی شورایی یا فردی همراه با سرمایه گذاری  بتواند تاثیرگذار بوده و در مسیر حفظ منافع ملی و رعایت باید و نباید ها گام بردارد.

یکی از نقض ها در این راستا جدا شدن و جدا بودن صدا و سیما -  خبرگزاری ها - مطبوعات و پایگاههای خبری است که به عقیده نویسنده هرگز نتوانستند در کنار هم با هم اندیشی ، هم پوشانی و آینده نگری در راستای هدایت به هنگام، دقیق و درست جامعه گام بردارند و حاکمیت و دولت ها در این خصوص نقش زیادی دارند..

 نویسنده در این شرایط حساس که امکان جنگ دور از ذهن نیست ، پیشنهاد می کند -  مدیران کشور شامل مدیران فرهنگی+ اجرایی - سیاسی - نظامی و انتظامی و سایر بخش های " در یک کلمه قوای سه گانه"  در پایتخت و مدیران استان ها و در  صدر آنها  روسای قوا در هر استان یک اتاق جنگ نرم " نبرد رسانه ای "  تحت عنوان" اتاق های هماهنگی افسران جنگ نرم "  یا تیم واکنش سریع خبری تشکیل داده و شرایط را به درستی و با تیز بینی و آینده نگری هدایت و روایتگری کنند

تجربه دو سه دهه اخیر نشان داده است که شورای اطلاع رسانی ، خانه های مطبوعات و امثال آن به دلیلی وابستگی مستقیم یا غیر مستقیم به دولت ها موفق نبوده اند و اتاق های هماهنگی افسران جنگ نرم به شکل خصوصی و غیر وابسته تاسیس شوند و فقط از نظر انتقال اطلاعات لحظه ای و معتبر هم چنین برخی حمایت ها مورد توجه باشد..

این اتاق یا مراکز جنگ نرم در پایتخت و مرکز هر استان و حتی شهرستان های بزرگ باید به سرعت با نقشه راه و تدوین برنامه های کوتاه و میان مدت با بهره مندی از چهره های شاخص رسانه ای ، اهل قلم مدیریت و توسط همین چهره ها  کنترل و نظارت  را در دست داشته باشند. .

این اتاق ها یا مراکز اطلاع رسانی " تولید محتواها و انتشار متمرکز اخبار و اطلاعات "  در مرکز یک استان با حضور بیست نفر از چهره های برتر رسانه های معتبر " با اولویت مدیران رسانه ها"  قادر خواهد بود،  با بیان دلایل و استدلال های متقن و روایتگری های درست در موقعیت های بسیار حساس به فرماندهان نظامی و انتظامی ، مدیران عالی ، میانی و حتی پایه کشوری و استانی اعلام کنند  - در آن ساعت و دقایق مشخص و خاص بهتر است چه موارد ، محتواها و روایت هایی با چه نظم و ترتیبی بازگو و رسانه ای شود یا انتشار خبر با توجه به شرایط ضروری هست یا نیست..

مدیران می توانند با اتکای واقعی به این مراکز افسران جنگ نرم در زمان  و مکان  درست هر نوع آگاهی مهم، ضروری و مورد نیاز افکار عمومی انتقال داده و آحاد جامعه را به خوبی هدایت کنند..

همه می دانند، دشمن صهیون در لبنان ، صور و صیدا ، در فلسطین و غزه ،  کرانه باختری و در صحرای سینا ، در سوریه  و یمن و اکنون در ایران رحم و مروت ندارد  و برای تحقق خواسته های نامشروعش به هر عمل غیر قانونی  و بی منطق دست می زند و برای همه این اقدامات ضد بشری و خشونت بار متاسفانه پشتیبان های بزرگی هم دارد!.

به موازات همه این اقدامات ضد قوانین بین المللی ، دولت صهیونی از حمایت های فوق العاده رسانه ای جهان غرب و شبکه های اجتماعی بهره مند است و تلاش می کند با سرمایه گذاری ها بزرگ از این فضاهای مهم  بیشترین بهره برداری را بکند.

در شرایطی رسانه های جامعه ایران در 32 استان باید در هر استان متمرکز و منسجم با هم اندیشی و همراهی و تقویت هم نقش خود را عالی ایفا کنند، به گونه ای که این نقش آفرینی در تاریخ سرزمین مان جاودانه بماند.

تکرار این مطلب ضروری است که، رسانه های ایران شامل صدا و سیما، خبرگزاری ها، مطبوعات، پایگاههای خبری و تحلیلی و دیگر فضاهای اطلاع رسانی در موقعیت بسیار حساس و مهم باید در کنار و همراه مردم و مسئولان در راستای تقویت ارتقای هوشیاری عمومی و روشنگری  و دعوت به آرامش و همدلی ها و همکاری ها همت و جهاد کنند ..

رسانه ها در همه ابعاد شکلی و وجودی و نگاه سیاسی و فردی شایسته است ، این پیام را مکرر به آگاهی  ملت شجاع  ایران برسانند که حول محور منافع ملی ، میهن پرستی ، وحدت و انسجام مثال زدنی از هر نوع چند دستگی و ایجاد چالش های احتمالی پرهیز کرده و به جهانیان نشان دهند که ایران و ایرانی در برابر ظلم و زور گویی و تجاوز سکوت نخواهد کرد و با همه توان پاسخ  هر متجاوز را خواهد داد

هم چنین  دورنمای عملیات مرکز افسران جنگ نرم شامل:                                                                                                                                                                                                                                                                                    نظام دهی به فضای اطلاع رسانی استان
هماهنگی کامل در پیام‌رسانی با هم اندیشی و نظارت لازم
دقت ، سرعت و صحت در انتشار مطالب اعم از خبر، گزارش ، تحلیل و عکس و فیلم و موشن و ......
روایت‌ سازی، بومی سازی توام با  باور پذیری
حفظ آرامش و ارتقای اعتماد عمومی همگام با اطلاع رسانی حرفه ای و موثر 
مقابله با هر گونه سیاه نمایی وفضاسازی های رسانه های معاند ، بد خواه و مشکل ساز.

کلام آخر – در این شرایط دشوار هر یک از آحاد جامعه ایران و جامعه رسانه ای بایستی " ید واحده " بوده و  برای حفظ و حراست از کیان سرزمین و قداست آن و سربلندی ایران عزیز نقش افرینی کنند و همه دست در دست هم، هر کسی در هر سطح و لباسی  در موقعیت خاص خود حماسه های بی نظیری را به ثبت برساند و آگاه باشیم که " تاریخ نظاره گر ما و شما است".

مجید محمدپور - نویسنده، کارشناس ارشد رسانه و مدرس علوم ارتباطات  

پایان / 8 تیر 1404