مازنی ها آنسانهایی بسیار با هوشند

تلخ و شیرینی های سریال " پایتخت"!

تلخ و شیرینی های  سریال
سریال پایتخت از جمله سریال های سنتی و خانوادگی تلویزیون ایران است که با گذر از هفتمین مرحله با استقبال فوق العاده افکار عمومی مواجه شد، ولی آنچه در فروردین سال 1404 از شبکه یک سیما به نمایش در آمد ، دارای پیام ها، بازی ها، قصه ها و پیامدهای تلخ و شیرینی بود که در عین حال بدآموزی هایی هم داشت.!www.gilan24.ir

شیرینی های قسمت 7 پایتخت

فضاهای شیرین و مناسب سریال پایتخت درمرحله جدید ، بازی های درخشان بازیگران به خصوص سه تا چهار بازیگر مطرح ، داشتن پیام های روشن برای اقشار مختلف جامعه  در قشرها و سنین گوناگون مربوط می شود.
در این میان بازی های چهره هایی هم چون نقی، ارسطو ، فهیمه  ، بهتاش و رحمت مورد اقبال بیشتر مخاطبان قرار گرفتند و عدم حضور یکی از آنها شاید به  کل سریال لطمه می زد.
از نکات برجسته دیگر این بود که  سریال و نویسندگانش در تمام هفت مرحله تلاش داشتند به افکار عمومی منتقل کنند، زندگی با خود تلخی ها و شیرینی های بسیاری دارد، ولی آنچه مهم است ، اینست که خانواده ایرانی باید در هر شرایطی پشت هم بوده و با منطق و عقلانیت از یکدیگر حمایت کنند.
پیام منطقی دیگر در مجموعه های قبلی و جدید پایتخت ، تاکید بر ازدواج به هنگام برای مردان و زنانی است که همسرانش را به هر شکلی از دست داده اند و برای رهایی از تنهایی و تداوم زندگی  و امید به آینده در صورت تمایل و وجود یک همدم مناسب بدون رودروایسی اقدام به ازدواج کنند.
 در این میان در فضای مجازی مطرح شد که قسمت یا مرحله هفتم سریال 20 قسمت بود که به دلایلی چند قسمت آن امکان پخش نداشت، ولی دست اندکاران مجموعه این موارد را تایید نمی کنند و الحق و الانصاف قسمت هفتم پایتخت خیلی خوب و در فضایی مناسب و موثر " بارگاه امام هشتم" تمام شد.

 

تلخی ها و بد آموزی های سریال

در خصوص تلخی های این سریال و بد آموزی ها که نمایش آنها بی شک ضرورتی هم نداشت و لطمه ای به اصل داستان نمی زد، باید به چند نکته اساسی تاکید شود.
نخست آنکه  در همه بخش ها و هر شب ساعت 10-  نویسنده یا نویسندگان و بازیگران به صورت بداهه گویی ها قصد پایین کشیدن فرهنگ مردم مازندران را داشتند، مردمانی که بسیار با هوش، با شخصیت ، فهیم و برومندند.؟


در شب های پخش سریال نویسنده ، کارگران و دستیاران و حتی بعضی بازیگران با سابقه سعی در نشان دادن سطح پایین بودن ضریب هوشی " آی کیو"  - عدم توانایی در تصمیم گیریهای مناسب در مواقع خاص و بحرانی -  پهلوان پنبه بودن چهره های موثر مازندی در مجموعه قبلی و آخرین مرحله- متاسفانه گاه شیرین عقل نشان دادن نمایندگان مردم منطقه  با نمایش شخصیت نقی و فهیمه و ارسطو و رحمت و نظایر آن جای تاسف بسیار داشته و دارد..
در این میان هما که یک چهره فارسی زبان و احتمالا از مرکز کشور است ،  زنی  بسیارعاقل ، مدیر و تحصیلکرده  است که می تواند مازنی ها را " همه خانواده " جمع و جور کند.!؟
در واقع نویسندگان و بازیگران بعکس آنچه در شمال ایران و در مازندران جاری و ساری است را به شیوه ای بی انصافانه بازگو کردند، فقط برای آنکه مخاطب را مثلا بخندانند" خنده به هر قیمتی....

 

از این جهت تولید کننده ، کارگران و دیگر عوامل سریال باید از طریق شبکه های مختلف صدا و سیما از مردم مازندران عذر خواهی کرده  و در قسمت های آینده مراقب این موارد نادرست و انتقال پیام های غیر واقع باشند.
متاسفانه در هفت قسمت اصلی پایتخت ، مردم مازندران تحصیلکرده نشان داده نشد و حتی در این آخرین قسمت جوانی که نخبه است و پراید پرنده را ساخته و به پرواز در می آورد ، مازندرانی صحبت نمی کند. – چرا؟
تلخی مهم دیگر سریال ، علامت هایی که ارسطو در طول چند قسمت به مخاطب منتقل و  القا می کرد و حتی رسم و رسوم و سنت های جالب ایرانی و مازندرانی در خواستگاری به عمد فراموش می شود و برای ازدواج مانند فرهنگ غربی زانو زدن را ترویج می کند و به رحمت سفارش های بد آموزانه ای توصیه می کردند که  با پیاده سازی این فرهنگ غربی مشکلاتی برای هما به وجود می آید.!؟

.نویسنده و یا گرداننده صحنه بازی " مقدم و محسن تنابنده و خانم تولید کننده" بهتر از هر کسی می دانند و  باید آگاه باشند به هر قیمتی  نباید مردم را بخندانیم بلکه حفظ فرهنگ و ادب ایران و فرهنگ مردم  شمال و مازندران بسیار مهم تر از این رفتارهای غیر اصولی و غیر ضروری است.
 

مردم ایران و شمال ایران و مازندرانی لطفا نظراتشان را بدون توهین به فرد یا افراد با متانت و تنها با هدف شفاف سازی و بهتر شدن سریال در بخش های آینده  به اشتراک بگذارند


با ما در همین فضای " پایگاه خبری، رسمی گیلان 24" ارتباط بگیرید.
www.gilan24.ir


مدیر مسئول - 3 اردیبهشت 1404