به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، خانم دکتر شینا انصاری، این سازمان را تابع اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در موضوعات مربوط به خود دانست و افزود: اجرای قانون برنامه هفتم با تاکیدات رئیس جمهور در دستور کار دولت قرار دارد و سازمان حفاظت محیط زیست کشور هم در اجرای این قانون با برنامه مدون میان مدت و بلند مدت از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
وی حل تمامی مشکلات محیط زیست را بر عهده این سازمان ندانست و گفت: در موضوع پسماند، فاضلاب و حقآبه سازمان حفاظت محیط زیست فقط نقش نظارتی داشته و در این خصوص به بهترین نحو به پیگیری موضوعات خواهد پرداخت.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تصفیه خانه شهر صنعتی رشت هم گفت: مقرر شد برای تکمیل این تصفیه خانه از محل صندوق ملی محیط زیست که وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست است کمک بگیریم و برای حل و کاهش مشکلات سایر موضوعات مانند تالاب و موضوعات مرتبط به مدیریت پسماند نیز با همکاری بین بخشی با سایر دستگاههای ذینفع اقدامات و راهکارهای اجرایی را انجام خواهیم داد.
انصاری با بیان اینکه مشکلات زیست محیطی گیلان در کوتاهمدت قابل حل نمیباشد، تصریح کرد: موضوع پسماند گیلان در دولت در دستور کار قرار گرفته و به زودی مردم خبرهایی در این خصوص خواهد شنید.
وی با تأکید بر لزوم توجه به در اختیار داشتن مرکز اصولی مدیریت پسماند در استانهای شمالی، گفت: تمامی حلقههای زنجیرهای مدیریت پسماند باید به صورت یکپارچه در کشور و بر اساس آمایش سرزمینی مورد توجه قرار گرفته و اجرایی شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور هدف دولت در حوزه مدیریت پسماند را استفاده همزمان از بخش خصوصی و فناوریهای نوین دانست و افزود: اگر از دانش روز و مدیریت صحیح در حوزه مدیریت پسماند استفاده نکنیم هیچ موفقیتی در این حوزه حاصل نخواهد شد
استاندار گیلان هم با بیان اینکه برنامه ریزان کشور مشکلات زیست محیطی و آلودگی آب در گیلان را تاکنون ندیدهاند، گفت: با توجه به اکو سیستم گیلان و عمق پایین در رسیدن به آبهای زیر زمینی، به تبع این ویژگی، آب در گیلان سریعتر آلوده میشود و این استان به دلیل مشکل پسماند و شیرابهها درگیر بیماریهای گوارشی و پوستی است که اگر این روند ادامه داشته باشد، زیست در این استان را با مشکل اساسی مواجه کرده و روند رو با افزایش دارد.!
.
75 درصد زباله گیلان قابل قابل مدیریت است
رشت و انزلی شاید تا 3 سال آینده قابل سکونت نباشد
دکتر هادی حق شناس در رابطه با اظهارنظر خود مبنی بر غیرقابل سکونت شدن رشت و انزلی تا سه سال آینده، افزود: در این جمله عدد سه نمادین است، بحث اصلی این است که فاضلابهای انسانی، فاضلاب بخش کشاورزی و پساب شهر صنعتی از شهرها و روستاهای رشت، انزلی، صومعهسرا، ماسال، فومن، شفت و به همراه فاضلاب تعداد قابل توجهی از روستاهای دیگر از طریق رودخانههایی مثل زرجوب و گوهر رود به سمت تالاب انزلی میروند
.
وی برای تکمیل سریعتر تصفیه خانه شهر صنعتی رشت هم خواستار کمک صندوق سازمان حفاظت محیط زیست شد.
استاندار گفت: معضل تالابهای استان اگر احیا نشود، شاید دیگر شرایط زندگی در استان مهیا نباشد، گفت: تالاب انزلی زمانی عمقی بیش از ۱۰ متر داشت و امروز در بسیاری از نقاط، عمق آن به کمتر از نیم متر و ۲۰ سانتیمتر رسیده و در بسیاری از نقاط نیز کاملا خشک شده است و از ۷۰ گونه ماهیان این تالاب اکنون فقط ۳۰ گونه وجود داد.
استاندار در بخش دیگری از سخنانش در شورای اداری استانداری، گیلان را جذابترین استان برای سرمایهگذاری دانست و گفت: جذابتر از گیلان برای سرمایهگذاری به دلیل وجود هوا، آب، خاک، فرودگاه، منطقه آزاد انزلی، وجود ندارد که باید از این ظرفیت نهایت بهره را برد.
هادی حق شناس از ورود ۱۰ میلیون مسافر به گیلان در ایام نوروز خبر داد و گفت: همچنین در ایام نوروز یک میلیون و ۹۰۰ هزار خودرو وارد گیلان شدند که اگر بتوانیم امکانات رفاهی و گردشگری را در گیلان توسعه دهیم، بر میزان مسافران ورودی افزوده میشود.
وی با تأکید بر نگاه ویژه دولت و شخص رئیس جمهور در خصوص احداث راهآهن رشت آستارا گفت: بخش اعظمی از این طرح ملی بر روی پل ساخته خواهد شد تا به اراضی کشاورزی مردم کمترین آسیب وارد شود که این امر یکی از نقاط ویژه در ساخت راهآهن رشت آستارا میباشد.
استاندار با اشاره به تصویب ۳۸۰ میلیارد تومان اعتبار به خرید اراضی کشاورزی در مسیر احداث راهآهن رشت آستارا، گفت: در شب عید ۳۸۰ میلیارد تومان برای خرید اراضی کشاورزی در مسیر طرح احداث راهآهن رشت آستارا تصویب شد که از این میزان ۲۷۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده و مابقی برای آزادسازی تخصیص داده میشود.
هادی حق شناس دیگر برنامه دولت در راستای توسعه گیلان را افزایش طول باند فرودگاه سردار جنگل رشت دانست و افزود: مقرر شد طول باند فرودگاه سردار جنگل به چهار کیلومتر افزایش پیدا کند، چون این فرودگاه به دلیل ۲۸ متر پایین بودن از آبهای آزاد، هنگام پرواز و فرود سوخت کمتری را مصرف میکند و این یک ظرفیت است.
وی با اشاره به انجام پرواز روزانه شرکت هواپیمایی العراقیه به رشت گفت: با هماهنگیهای انجام شده با سازمان هواپیمایی و شرکت فرودگاهها تصمیم بر این داریم تا پروازی که از سه شهر نجف، بصره و بغداد به رشت انجام شود تا بتواند پروازهایی را نیز به کشورهای روسیه، تاجیکستان، ترکیه و ارمنستان برای انتقال مسافران خارجی انجام دهد.
حقشناس با تأکید بر لزوم توجه به استفاده حداکثری از ظرفیت اقتصادی دریای خزر افزود: در دهههای گذشته کشتیهای تجاری متعددی از کشورهای حاشیه خزر مانند آذربایجان، تاجیکستان و ترکمنستان که با ایران دارای غرابت فرهنگی هستند به ترانزیت کالا میپرداختند که اکنون این مهم کمی کاهش پیدا کرده است
سرمایه گذاری 1400 میلیارد تومان در منطقه آزاد انزلی
.
وی گفت: اخیراً سرمایهگذاری هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی در سال جاری در منطقه آزاد انزلی انجام شد که این روند باید ادامهدار باشد و به همه مدیران تکلیف میکنم ، در راستای تحقق شعارسال اعلام شده توسط مقام معظم رهبری، بروکراسی اداری برای انجام سرمایهگذاری را کاهش دهند.
استاندار گیلان، یکی از مهمترین اهداف دولت در سفر به کشور آذربایجان را توسعه بازارچه آستارا دانست و افزود: در سفر رئیس جمهور به کشور آذربایجان بنده نیز آقای پزشکیان را همراهی خواهم کرد و در این سفر حتما پیگیر توسعهی بازارچه آستارا خواهیم بود چرا که در سال گذشته تنها ۵۰۰ نفر از این گذر کوتاه و بازارچه آستارا استفاده میکردند، در حالی که ظرفیت این بازارچه حضور بیش از سه هزار نفر است.
هادی حق شناس با تأکید بر اینکه مسئله کشاورزی یکی از مزیتهای نسبی گیلان به نسبت دیگر استانهای کشور است، گفت: مزیتهای کشاورزی در گیلان را شناسایی کردهایم، ارتقاء بهره وری، ایجاد زنجیره ارزش از تولید تا بسته بندی و نیز حمایت از توسعه صنایع تبدیلی از مواردی است که دارای اهمیت است و سرمایهگذاران در این بخشها، با ارائه تسهیلات مختلف از جمله سرمایه در گردش حمایت میشوند.
قانون محیط زیست نیاز به بازنگری جدی دارد
سید کریمی معصومی رئیس مجمع نمایندگان گیلان و نماینده مردم شهرستانهای فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با اشاره به وضعیت بحرانی محیط زیست و پسماند در استان گفت: علاوه بر این مشکلات محیط زیستی، بسیاری از روستاهای گیلان در مناطق حفاظت و محیط زیست قرار دارد که موجب تقابل بین روستاییان و محیط زیست شده و نیاز به بازنگری قانون است تا مردم این محدودهها با اجرای قانون ۴ ساماندهی و ۵۴ رفع تعارضات با گرفتن سند مالکیت از حقوق خود بر اساس ماده ۳۵، بهرهمند شوند.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر مدیریت پسماند بخصوص گیلان مطرح کرد و گفت: کار گروه ملی پسماند با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور فعال شده است و موضوع پسماند شهرهای استان گیلان را در اولویت قرار خواهیم داد.
وی ادامه داد: نیازمندیم ، در طول زمان با برنامه کوتاه مدت و میان مدت جلو برویم؛ متاسفانه یکی از آفتهای ما اینست که همواره نگاه بخشی داریم که اگر با یک نگاه سیستمی و یکپارچه برای مدیریت پسماند استان گیلان تصمیمگیری کنیم قطعا میتوان به یک مرکز مدیریت پسماند اصولی دست یافت.
وی اظهار کرد: حل معضل پسماند یک فرآیند است و باید بصورت یکپارچه مد نظر قرار گیرد تا منجر به یک مدیریت اصولی و یکپارچه شود؛ البته در حل موضوع مدیریت پسماند معتقد به نگاه یکسان به همه استانهای کشور نیستیم و قطعا شرایط اقلیمی و مختصات جغرافیایی هر استان در مدیریت و برنامهریزیها مورد توجه قرارمی گیرند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر پرهیز از نگاه جزیرهای در حل مسائل زیست محیطی ادامه داد: تاکید دولت در استفاده از بخش خصوصی، استفاده از فناوریهای نوین و واگذاری بسیاری امور تصدیگری به بخش خصوصی است.
انصاری با تاکید بر اینکه محیط زیست باید محور تولیدات توسعهای باشد، گفت: توجه رئیس جمهور به مباحث محیط زیستی بارز است؛ به یقین توسعه باید مورد توجه باشد اما تولیدات توسعهای که محیط زیست در محورش باشد.
وی تصریح کرد: نباید اجازه دهیم توسعه مانند گذشته توسعهای منتهی به چالشها و ابرچالشهای زیست محیطی شود؛ لذا قطعا بعنوان سازمان حفاظت محیط زیست موضوعات توسعهای را پیگیری می کنیم
توسعه ناموزون و نگاه جزیره ای باعث تخریب منابع و تغییر کاربری شده است
وی اظهار کرد: متاسفانه به دلایل مختلف واینکه در طول ادوار گذشته به مباحث محیط زیست بی توجه بودیم و توسعهای ناموزون و ناپایدار صورت میگرفت که این موضوع منجر به تخریب، تغییر کاربری، آلودگی، ساخت شهرکهای صنعتی بدون زیرساخت تصفیه فاضلاب میشد که همه اینها گیلان را امروز با تهدیدهای جدی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: گیلان دارای قابلیتهای زیست محیطی بسیاری از جمله اقلیم، جنگلهای باستانی هیرکانی، تالابهای ارزشمند، تنوع زیستی و ظرفیتهای بسیار دیگری است که میتواند به لحاظ آموزش و فرهنگ محیط زیست، همچنین کسب و کارهای سبز بعنوان الگوی خوبی برای سایر استانها مطرح باشد.