رئیس جهاد کشاورزی گیلان،

تقویم کشت برنج امسال ابلاغ شد

تقویم کشت برنج امسال ابلاغ شد
پایگاه خبری، تحلیلی گیلان 24: رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه تقویم زراعی برنج (تقویم کشت) ویژه سال زراعی جاری با همکاری دستگاه‌های متولی استان تدوین و ابلاغ شده از شالیکاران خواست تا زارعت برنج را بر اساس این تقویم انجام دهند.www.gilan24.ir

به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" به نقل از روابط عمومی جهاد کشاوری - صالح محمدی روز دوشنبه گفت: تقویم زراعی سال جاری با همکاری دستگاه‌های متولی از جمله جهاد کشاروزی، آب منطقه‌ای، موسسه تحقیقات برنج و دانشگاه تدوین و با دستور استاندار گیلان ابلاغ شده‌است.


وی بیان کرد: در تقویم زراعی تاریخ مربوط به کشت و کار برنج برای اراضی داخل و خارج شبکه سدسفیدرود، منطقه رستم آباد و فومنات که دسترسی آب راحت تر بوده و خارج از فومنات به تناسب شرایط لحاظ شده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با قدردانی از شالیکاران در رعایت تقویم کشت برنج در سال زراعی گذشته از آنان خواست تا امسال نیز همکاری لازم را داشته باشند تا محصول محصولی پربار با راندمان و بهره وری بیشتر از آب و نهاده ها داشته باشند.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد اقتصاد استان در حوزه کشاورزی است، اظهار کرد: زراعت برنج مهمترین فعالیت کشاورزی گیلان است؛ این استان با بیش از ۲۳۰ هزار هکتار زمین های شالیزاری، بیشترین سطح زیرکشت را در کشور دارد.

وی بیان کرد: تاکنون بیش از ۵۵ درصد از شالیزارهای گیلان شخم اولیه شدند؛ بارش‌های خوب امسال این فرصت را داده تا قبل از رهاسازی آب بسیاری از کشاورزان در داخل و خارج شبکه شخم اولیه اراضی را داشته باشند

 

صالح محمدی هم چنین اشاره به توزیع ۸۰۰ تنی بذور گواهی شده و مرغوب برنج در بین کشاورزان، گفت: طرح جهش تولید در شالیزار نیز در سطح پنج شهرستان در حال انجام است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی، استان گیلان را دارای ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دانست و اظهار کرد: تاکنون شاهد انجام شخم اولیه در ۱۲۵ هزار هکتار از این اراضی هستیم که معادل  ۵۲ درصد است.

وی از انجام خزانه گیری در پنج درصد اراضی خبر داد و افزود: هدفگذاری نشاءکاری مکانیزه معادل ۲۰۵ هزار هکتار و برداشت مکانیزه(با کمباین) ۲۱۰ هزار هکتار است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۸۷ هزار دستگاه انواع ادوات کشاورزی که از محل تسهیلات دولتی و هزینه شخصی کشاورزان تامین شده، در استان وجود دارد که شامل ۹ هزار و ۸۴۱ دستگاه تراکتور شالیزار، ۶۲ هزار و ۹۲۳ دستگاه تیلر، ۸ هزار و ۹۶۸ دستگاه نشاءکار، ۶۷۹ دستگاه وجین کن و ۴ هزار و ۸۵۴ دستگاه کمباین ویژه برنج است.

محمدی  از توزیع ۲۰ هزار و ۹۲۳ تن کود شیمیایی زراعت برنج خبر داد و اضافه کرد: ۱۱ هزار و ۲۷۸ تن کود ازته، ۳ هزار و ۱۱۷ تن کود فسفاته و ۶ هزار و ۵۲۸ تن کود پتاسه در حال توزیع است
***

 

این را هم اعلام کنیم که، کود به قدر کافی توزیع شد اما قیمت آن بسیار گران است در حالی که مواد اولیه این محصول در ایران موجود است و هیچ ارتباطی به ارز و دلار آمریکا ندارد.!

به همین جهت بسیاری از کشاورزان به خصوص شالیکاران  به دلیل گرانی کود  طی دو سه سال اخیر یا از آن استفاده نمی کنند و یا آنکه یک دوم و یا یک سوم کود مورد نیاز خریداری و پیامد آن آثارش در میزان و کیفیت تولید کشاورزی مشهود است.!؟