مدیران اجرایی توجه داشنه باشند،

اشتباهات سالهای قبل تکرار نشود

اشتباهات سالهای قبل تکرار نشود
آنچه طی چند سال گذشته یعنی از ۱۳۹۵ در حوزه مدیریتی استان گیلان ثبت و ضبط شد، پیام های مهمی را به مدیران بالا دستی و انتخاب زیر مجموعه هایشان می دهد که اگر دقت و رعایت نکنند، قدرت و قابلیت تغییر شرایط را نخواهند داشت و به تبع آن میزان اعتماد عمومی قابل تغییر نیست.!www.gilan24.ir

این ویژگی خاص استان گیلان نیست و بی شک شامل  همه ی استانهای کشور، دولت ، مجلس و دستگاه قضایی می شود که،  باید برای بهتر شدن شرایط ایران عزیز بدون معطلی با عزم راسخ، دوراندیشه، همدلی، برنامه ریزی  و عدم تکرار، طرحی دیگر در اندازند.

استان بسیار زیبا و پر استعداد گیلان چه از منظر زیبایی طبیعی و خدا دادی و چه از لحاظ استعدادهای متنوع در بخش های کشاورزی ، صنعتی ، خدمات و موقعیت راهبردی در ارتباط با کریدور شمال ، جنوب ( ارتباطات و مناسبات با کشورهای آن سوی دریای خزر) ، و چه با نگاه دقیق به نیروهای انسانی با کیفیت و تحصلکرده اش یک منطقه ویژه است.

این استان با همه استعدادهای متنوع و با کیفیت در دهه های گذشته به شدت مورد بی مهری بوده و خواسته یا ناخواسته دچار عقب ماندگی های فراوانی شده است و مدیران جدید باید با مستندات به مردم بگویند ، در دوره یک ماه، سه ماهه و در نهایت یک ساله چه دستاوردهایی داشته اند..

 به اعتقاد نویسنده این عقب ماندگی ها و  عقب نگه داشته شدن ها به یقین ریشه در بی تدبیری ها ، ترک فعل ها و به خصوص در عدم ثبات مدیریت ها به خصوص در استانداری ، شهرداری ها از جمله در شهرداری رشت مرکز استان و دیگر شهرهای بزرگ هم چنین برخی سازمان ها و ادارات کل و نهادها داشته و دارد.

 بی ثباتی در مدیریت و همکاری و همدلی ناکافی نمایندگان مردم استان در خانه ملت " 13 نماینده  به خصوص در عدم توفیق برای میزان جلب و جذب اعتبارات ملی ( تقریبا در حد صفر درصد) ، موجب شد تا گیلان عقب بماند و این تراژدی دردناک در این شرایط سخت اقتصادی و تومی، تداوم داشته  و باید در این عرصه تجدید نظرشود و هوای تازه ای به کالبد مدیریت استان دمید..

 

نقش مدیران در عقب ماندگی گیلان

 

در کنار همه بی ثباتی ها، حداقل طی دو تا سه دهه اخیر باید یک علت دیگر را اضافه کرد و آن هم اشتباهاتی است که بسیاری از مدیران از جمله استانداران " اعم از بومی و غیر بومی" در این سالها مرتکب شدند و تبعات آن گریبان استان را گرفت و هر استاندار جدیدی که وارد شد، خواه ناخواه باید  با کوله باری از مسائل ، مصائب و مشکلات دست و پنجه نرم کند

بی شک در این دوره خاص  کار استاندار جدید بسیار دشوار است ، اما ایشان با همفکری ، هم اندیشی و داشتن مشاورانی متعهد،  کارآمد و در صحنه باید " بدون نگاه و وابستگی سیاسی و قومی"  قادر خواهند بود حتی در این شراسط سخت اقتصادی و معیشتی و تورم  تغییرات اساسی به استان هدیه دهند..

در دوره قبل مدیریت استان ، گرچه شخص استاندار فردی فعال ، دارای ارتباطات خوب در پایتخت و اهل تعامل و گمانه زنی ها و معاشرت با مقامات در مجلس و دولت بود، چرا که در حوزه وزارت  تعاون و  عضویت هیات رئیسه مجلس دارای تجربیات و ارتباطات مناسبی با تهران بود..

پیش از استاندار قبلی که  بومی و دارای شناخت  از منطقه بود ، دو استاندار غیر بومی  وارد استان شدند که هر دو از استان بوشهر، مهمان گیلانی ها شدند و هر دوی آنها انسان های فهمیده و شایسته بودند ولی اطلاعات چندانی در باره گیلان از جنبه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی ، امنیتی ، ورزشی نداشتند و در مجموع کمتر از چهار سال در استان مدیریت کردند.

این عزیزان در حوزه مدیریت علمی و دقیق بر استان در این دوره محدود  حتی فرصت نکردند مسائل و مشکلات و خواسته ها و نیازهای استان را درست بشناسند و استاندار دوم حتی با مرکز کشور ارتباطات چندانی نداشت که این خود یک نقیصه بزرگ محسوب می شود - این دو، یکی اکنون مسئولیت کشوری و دیگری استاندار استان زادگاهش است..!

در دوره  بعد، یعنی در دولت سیزدهم آنچه مسلم و شفاف بود و رسانه های استان مکرر به آن پرداختند و دستگاههای مسئول تذاکرات لازم را بارها ارایه دادند ، انتصاب برخی معاونان استاندار و مدیران کل زیر مجموعه بود که از نظر دانش، تجربه ، قدرت مدیریت و دور اندیشی هیچ امتیاز خاصی به غیر از رابطه نداشتند.

بدون آنکه به اسامی اشاره ای شود، یکی از این معاونان که زمانی بخشدار یک بخش در شرق گیلان بود به سرعت نور به مسئولیت حوزه استاندار و سپس معاونت یکی از حوزه های بسیار مهم استان منصوب شد و به واقع استان در این دوره کارآمدی خاصی را تجربه نکرد " عقب ماند" و متاسفانه هیچ یک از این مدیران کارنامه ای ارایه ندادند.

تذکر: از اقای دکتر حق شناس استاندار جدید گیلان که بومی و با تجربه هست در خواست داریم با اهمیت دادن به جایگاه رسانه ها و اطلاع رسانی مستمر و سرمایه گذاری در این حوزه ، از مدیران کل ، روسای سازمان ها، نهادها، فرماندارها، بخشدارها  و زیر مجموعه اش در استانداری از چهار معاون گرفته تا چندین مدیر کل هر ماه کارنامه مستند بخواهند و این عملکردها در راستای بیان دستاورد رسانه ای شوند. .

نویسنده امید وار است ، در این دوره که انتصاب ها  تداوم دارد و در استانه سال جدید " 1404" چند  مدیر کل یا سرپرست و فرماندار و سرپرست فرمانداری  و مدیر منطقه آزاد انزلی و .... منصوب شدند آقای  استاندار دچار اشتباه  نشود و مدیرانی را به مسئولیت بگمارند که در حوزه مدیریتی شان با وجود تحریم ها و مشکلات اعتباری توان خدمات و تغییرات  در راستای توسعه گیلان و رفاه مردم داشته باشند.

اقایان و خانم های مدیر و مسئول دقت کنید - این عبارت ها  به دلیل تعهد ، دلسوزی و هم اندیشی عنوان می شود و هیچ وابستگی سیاسی و جریانی در کار نیست که  امیدوارم با توجه به سابقه 43 ساله سابقه کار دولتی ، دانشگاهی و رسانه ای این توصیه های را به گوش جان بشنوید و به آن ها عمل کنید.

به عنوان یک گیلان ، دل در گرو استان و مردم فهیم گیلان سرزمین مان دارم  و خواست توسعه و پیشرفت استان و جبران عقب ماندگی ها است و بس..

یا علی مدد - مجید محمدپور

نویسنده، روزنامه نگار و مدرس دانشگاه

فروردین 1404- رشت ، گیلان