صاحبه اختصاصی " گرا" با رئیس برنامه و بودجه شورای شهر رشت

بودجه سال آینده شهرداری 7400 میلیارد تومان خواهد بود

بودجه سال آینده شهرداری 7400 میلیارد تومان خواهد بود
پایگاه خبری، رسمی گیلان 24: رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر رشت در گفت و گوی اختصاصی با گروه رسانه ای ایران " گرا" اعلام کرد: پس از سالها شورای اسلامی شهر رشت با همکاری دانشگاه گیلان دارای برنامه شده است و همه فعالیتهای مدیریت شهری تحت لوای این برنامه اجرا و انجام می شود.www.gilan24.ir

تعامل شورا و شهردار و مدیران بالادستی کم نظیر است

تالاب عینک به سرمایه گذار معتبر نیاز دارد

پلهای رو گذر شهر رشت  باید 20 سال پیش احداث می شد

شورای شهر رشت تا قبل از دوره ششم فاقد برنامه مدون بود

رشت در بخش زیر ساخت ها به شدت نیازمند بودجه ملی است

نقش نمایندگان گیلان در جذب اعتبارات ملی پر رنگ شود

تقاطع های غیر همسطح در گشودن ترافیک بسیار موثر است

مراکز استان ها به جدیت نمایندگان به خوبی  از بودجه ملی بهره مندند

رشت به 400 دستگاه اتوبوس نیاز دارد در حالی که 30 اتوبوس دارد!

 

دکتر سید شمس شفیعی  با اشاره به اینکه اساسا همه کشورهایی که روند توسعه را طی کردند از مسیر برنامه بوده و بدون برنامه هیچ گونه توسعه ای به درستی  شکل نخواهد گرفت، افزود:  اکنون در زمان بودجه ریزی در پارلمان شهری مطابق و منطبق بر برنامه عمل می شود.

وی تصریح کرد:  همان گونه که در ایران و  در سطح ملی برنامه هفتم توسعه نوشته شده است ، یک شهر بزرگی مانند رشت هم باید دارای برنامه مدون و راهبردی باشد و هر گونه فعالیتی بر مدار برنامه ریز و نظم دنبال شود.

به اظهار وی ، برنامه پنج ساله راهبردی عملیاتی شهر رشت  و شهرداری را طی قرار دادی با دانشگاه گیلان  در سال 1401 آماده در سال 1402 به  بهره برداری رسید و برای اولین بار شهر  دارای برنامه  پنجساله شد.

وی توضیح داد: هم اکنون در حال نوشتن برنامه سال 1404 هستیم و براساس آن میزان بودجه  مشخص  و براساس آن پروزه های عمرانی فرهنگی و ورزشی و ماموریت هایی که برای شهرداری تعریف می شود بر همان  اساس تنظیم می شود.

دکتر شفیعی گفت: ممکن است برنامه ای به همه اهدافش نرسد، اما این پیش بینی است و یک کیس  ازریابی و ترازو است مثلا از یک میلیون اسفالت را 400 هزار متر مکعب انجام شود و 600 متر مکعب به سال بعد موکول شود، لیکن برنامه نظام مند، می تواند چشم اندازها را ترسیم کند.

از سوی دیگر براساس مدیریت اقتصاد و نظام برنامه ریزی، توسعه شهری و کیفیت خدمات شهروندان از طریق برنامه و قوه مقننه محلی و پارلمان محلی ممکن می شود.

عضو شورای شهر رشت در بخش دیگری از این گفت و گو در باره بودجه شهرداری رشت یاد آور شد: بودجه شهرداری رشت را که در سال 1400  شورا تحویل گرفت  1250 میلیارد تومان بود.  هم چنین در سال 90 تا 99 در طی یک محدود ده سال بودجه در محدوده 300 میلیارد تومان  و تا سالهای 98 و 99 نیز با کمی افزایش در همین میزان بود که آن هم محقق نمی شد!.

به گفته وی ، سرانجام در این دوره از شورای شهر این بودجه را در کمیسیون بسیار نظام مند و طرح ریزی کردیم و منابع را شناسایی و براساس آن برنامه ریزی شد ، لذا در سال 1402 دو هزار میلیارد تومان  و امسال 5900 میلیارد تومان بودجه به تصویب رسید که این بودجه ها صد در صد جذب شد.

رئیس کمیسییون برنامه و بودجه افزود: محل درآمد های شهرداری  از ارزش افزوده، عوارض نوسازی، عوارض صدور پروانه و تا حد 16 الی  17 مورد است و برای همه شهرهای کشور همین طور است و  البته  یکی از در آمدهای قوی در بودجه درآمد ماده 100 است .

بر این اساس در سال 1402 مبلغ 777 میلیارد تومان در آمد پیش بینی شد که این مبلغ  یک هزار میلیارد تومان و مثبت شد.

 

بودجه امسال شهرداری 7400 میلیارد تومان است

به اظهار این عضو شورای شهر رشت ، در بودجه ریزی هم اکنون  در مرحله ای هستیم که برای سال آینده 7400 میلیارد تومان  لایحه تقدیم شده است و کمسییون تلفیق هم تشکیل می شود تا  پیش بینی کنیم و البته تا مرز 7700 و بیشتر تصویب می شود.

به عبارتی طبق برنامه به هفت هزار میلیارد تومان بعلاوه  25 درصد کاهش یا افزایش آن محاسبه  و بودجه سال آینده بین  7 تا 8 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته می شود.

 

 

به گفته دکتر شفیعی ، بودجه را از نظر زمانی به سه قطع در نظر می گیریم – بودجه یکساله شهر و آن یک ساله برمبنای برنامه 5 سال و آن را نیز براساس آن چشم انداز بیست ساله در نظر گرفته می شود.

هم چنین  بودجه یکساله را جاری و عمرانی در نظر گرفته می شود که 43 درصد جاری و 57 درصد عمرانی است. در بخش جاری همین حقوق و دستمزد و هر ماه باید به چهار هزار نیور شاغل در شهرداری حقوق و مزایا پرداخت  شود و در سه سال و نیم گذشته حتی یک روز عقب ماندگی حقوق و دستمزد نداشته ایم..

 

نظارت اولویت نخست و رسالت ذاتی شورای شهر است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه  شورای ششم  شهر رشت گفت، شان نظارتی ما تفریق بودجه شهر است و از سال 1394 تفریق بودجه در شهرداری رشت انجام نشده بود . بر همین مبنا قرار داد منعقد و حسابرس مستقل و انطباق ها در راستای شفاف سازی مالی انجام  و تا اکنون برای سال 1402 کار تفریق و حسابرسی آغاز شده است.

طرح میثاق راهگشا خواهد بود

وی در این گفت و گوی صمیمی ، طرح میثاق را راهگشا توصیف کرد و افزود:  شهردار جدید مان آمد و براساس بودجه 1400 اعلام کرد که قصد دارد طرح میثاق را اجرا کند  و قبل از هر کاری شهردار مشورتی با شورا مطرح و از نظر کارشناسی جلسات متعددی برگزار شد.

شهردار هشت پروژه را مطرح کرد و اعتقاد داشتیم  که این پروژه ها باید بیست سال قبل انجام و اجرا می شود .!

اگر پل ها و تقاطع های همسطح را از قبل داشتیم امروز به سراغ حل مشکل دو رودخانه می رفتیم و چون در ادوارگذشته  شورا چنین نشد امروز به ناچار تمرکز بر روی گشایش در شهر و  اجرای تقاطع ها اولویت قرار گرفته است.

به اظهار وی ، وقتی کار بیست سال قبل را الان انجام می دهیم  به یقین این تقاطع بر روی گره های ترافیکی اثرگذار است  زیرا از سوی دانشگاههای معتبر مطالعه صورت گرفته است .

این مطالعات در شورای قبل هم صورت گرفت اما منابعی نداشت  در حالی که  ما 4 ماه از زمان بهره برداری جلوتر هستیم  و برای دهه فجر پل های سه تقاطع شهر رشت  افتتاح و بقیه هم در سال آینده بهره برداری می شود.

وی عنوان کرد: راه حل تامین منابع ملی و انجام  کارهای مهم در شهر، قرار دادهای بای بک – فایننس – بی یو تی"  مطرح است و مثلا برای تالاب عینک قرار دادی با سرمایه گذار متعفد وسرمایه گذار 5 سال می سازد ، 5 سال بهره برداری می کند و پس از ده سال به مدیریت شهرداری و شهروندان تحویل می دهد.

 

هم چنین از طریق فایننس از طریق بانک ها و شرکت های ژاپنی و کره ای قرار داد بسته و بعد از بهره برداری باز پرداخت می شود.

در عین حال باید اذعان کرد که ، شیوه مهم تر و اثر گذار تر بهره مندی از منابع ملی است که همه شهرهای بزرگ و مراکز استان ها به قدر قابل توجهی از آن بهره مند هستند و متاسفانه رشت از این بودجه بهره ای ندارد و تنها برای پسماند سراوان تا سال قبل یکصد میلیارد تومان بودجه به طور موردی اختصاص داده شد .

دکتر شفیعی  تصریح کرد: دهها پروژه کوچک و بزرگ در شهر در دست اجرا داریم – اینها جزو طرح میثاق نیست اما انجام می شود و هر یک از رئیسان کمبیسیون های برنامه و بودجه مراکز استان ها می گویند،  از یک هزار تا هشت هزار میلیارد تومان بودجه ملی فوق العاده برای یک سال دریافت کرده اند و شهر رشت کاملا از این منبع بزرگ بی بهره است.!!

وی گفت: در کل کشور ریف بودجه ای دیده شد که شهرداری ها اتوبوس خریداری کنند و 50 درصد را دولت و بیقیه را شورا و شهرداری بپردازد

در همین مسیر ، پارسال  برای خرید 30 دستگاه  مجوز صادر شد که 14 دستگاه تامین و 16 دستگاه داده نشد در شرایطی که تبریز با داشتن 400 دستگاه اتوبوس دارای مترو ، تراموا در همین مدت  110 دستگاه اتوبوس گرفت و دیگر شهرهای بزرگ  به همین نسبت و همه این ها با کمک ، پیگیری  و همراهی نمایندگان استان در مجلس دنبال می شود.

رشت که روزانه یک میلیون جمعیت در آن حضور دارند، در حال حاضر  500 دستگاه اتوبوس می خواهد ولی 30 دستگاه اتوبوس داریم و اینجاست که باید  نمایندگان مجلس ورود کنند.

یا برای همین پسماند استان های شمالی چند هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است یا برای همین خواهر امام رشت  ریالی داده نشده در حالی که در قم و شیراز  و مشهد برای توسعه بافت فرسوده پیرامون  حرم ها بودجه های سطح بالایی دریافت کرده اند .

وی بیان کرد: تامین منابع ملی دست نمایندگان است و اخیرا در جلسه ای نماینده ها حساس شده اند  و وقتی می گوییم برای توسعه رشت نمایندگان ورود کنند یعنی همه نمایندگان که هر روز در رشت رفت و آمد دارند باید مشارکت جدی داشته باشند.

یا برای نمونه ، بودجه ای که از محل جرایم که نیروی انتظامی به حساب دولت وازیز می کند ما در حال حاضر 400 میلیارد تومان طلب داریم که پرداخت نشده است. نیروی انتظامی به خزانه وارد کرده و دست وزیر کشور است و نماینده مجلس باید پیگیری کند.

همه  مسئولان و شهروندان می دانند که شهر رشت زیر ساخت های  مناسبی  ندارد و برای تامین ردیف های بودجه نمایندگان مردم در مجلس از استان گیلان و شهر رشت نقش اساسی دارند.

 

رئیس برنامه و بودجه شورای شهر رشت افزود: برای دو رودخانه مرکز شهر رشت – رینگ دور شهر –  از امامزاده هاشم به سمت انزلی  - از فلکه گیل تا احمد گوراب و از ایران پوپلین رینگ دور شهر 126 متری به احمد گوراب به گلسار و  ادامه آن  ردیف ملی نیاز دارد و  از آنجایی که رشت منطقه ای توریستی است ، بعنوان استاد اقتصاد اعتقاد دارم شهر رشت با ایجاد زیر ساخت ها می تواند از محل در آمد های گردشگری اداره شود .

 

تعامل میان شورا و شهردار و مدیران زمینه ساز تحرکات در شهر است

 دکتر شفیعی یاد آور شد: تعامل بسیار موثر و مناسب میان شورا و شهردار و مجموعه شهرداری و مدیران بالا دستی موجب نظام مند شدن بودجه و اجرای کارهای عمرانی و توسعه ای براساس برنامه مدون شده است و این روند تداوم دارد.

وی گفت : یکی از مشکلات دوره های قبل در شورای شهر و شهرداری عدم ثبات مدیریت بود که در دوره مرحوم قهرمانی یک شهردار چهار سال مسئولیت داشت و در این دوره هم با حضور دکتر شوقی و همراهی و مشاوره های مستمر امید داریم پیامد ثبات مدیریت اقدام های مثمر و ماندگاری در شهر انجام شود که  انشاء الله شهروندان از مدیران شهری راضی باشند.

 گروه رسانه ای ایران " گرا" – ( گفتمان سازی، روشنگری ، امید آفرینی )