اگر ارز ترجیحی از واردات چای برنج حذف شود......

استاندار: هیچ یارانه ای از دولت نمی خواهیم

استاندار: هیچ یارانه ای از دولت نمی خواهیم
پایگاه خبری، رسمی گیلان 24: استاندار گیلان با اشاره به فاصله هفت همتی " 7 هزار میلیاردی" نرخ ارز ترجیحی و ارز آزاد در واردات چای، گفت: واردات برنج و چای با نرخ ارز آزاد انجام شود و هیچ یارانه ای از دولت نمی خواهیم.

به گزارش گروه رسانه ای ایران - گرا، ادکتر هادی حق شناس امروز  در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به مشکلات دو محصول مهم استان گیلان یعنی چای و برنج، اظهار کرد: اگر چای و برنج کشور با نرخ ارز آزاد وارد شود، هیچ یارانه ای از دولت نمی خواهیم؛ حتی نرخ تضمینی لازم نیست و مسئولیت این حرف را می پذیریم.

وی با بیان اینکه از هر سه کیلوگرم چای، دو کیلوگرم وارداتی و یک کیلوگرم تولید داخل است، افزود: ۳۰ هزار تن تولید و ۷۰ هزار تن وارد می کنیم. این در حالی است که ۲۳۰ میلیون دلار چای وارد می کنیم.

استاندار گیلان با اشاره به فعالیت ۵۲ هزار چایکار در استان، تصریح کرد: چایکاران امسال دو هزار میلیارد تومان دریافت می کنند که ۲۵ درصد آن را دولت می پردازد و مابقی توسط ۱۶۰ کارخانه پرداخت می شود، یعنی هزار میلیارد تومان هزینه و هزار میلیارد تومان سود است که باید بین ۵۲ هزار خانوار تقسیم شود.

حق شناس با اشاره به نگرانی دولت از نرخ ارز آزاد برای چای و گران خریدن توسط مردم، خاطرنشان کرد: واقعین این است که واردکننده از ارز ترجیحی استفاده می کند و با ارز آزاد به بازار می رساند.

وی خواستار ارائه برگه واردات به کارخانجات به شرط میزان تولید و فروش چای خشک شد و گفت: واردات توسط کارخانجات به شرط پرداخت مطالبات چایکاران باشد. متاسفانه واردکننده واردات را انجام داده، اما هنوز چای تولید داخل به فروش نرسیده است.

استاندار گیلان با بیان اینکه واردکنندگان چای اجازه تنظیم بازار را نمی دهند، ادامه داد: با ورود کارخانجات برای وادات چای به ازای فروش چای داخلی، بازار تنظیم می شود، زیرا تولید ما ۳۰ هزار تن است که ۱۰ هزار تن آن به فروش می رسد و ۱۰ هزار تن دیگر صادر می شود و فقط برای ۱۰ هزار تن مشکل داریم.

وی در ادامه به معضل ضایعات برنج اشاره کرد و یادآور شد: ضایعات در کارخانجات برنجکوبی قدیمی استان ۲۹ درصد است، یعنی برای عرضه مناسب نیست و مشتری پسندی و کیفیت ندارد.

حق شناس با بیان اینکه با نوسازی برنجکوبی ها میزان ضایعات به ۱۰ درصد می رسد، تاکید کرد: سالانه ۷۰۰ هزا تن برنج سفید تولید می کنیم که با نوسازی، از ضایعات ۱۴۰ هزار تنی جلوگیری می شود و دیگر نیازی به واردات نداریم.

وی هزار کارخانه را نیازمند نوسازی دانست و تاکید کرد: هر کارخانه به پنج میلیارد تومان نیاز دارد که به نفع اقتصاد ملی خواهد بود.

استاندار گیلان همچنین از کیسیون اقتصادی مجلس خواست پیگیر وضعیت پایانه مرزی آستارا باشد و عنوان کرد: پایانه مرزی آستارا برای گیلان نیست و ویترین جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود و کشور را به آسیای میانه متصل می کند

وی شب گذشته در برنامه پاسخ شبکه باران هم این مساله مهم را با جدیت و قاطعیت اعلام کرد و افزود: دولت زمینه هایی فراهم کند که هر گونه واردات چای و برنج به هر میزان با ارز نرخ آزاد ممکن شود و امکان رقابت محصول داخلی با واردات باشد.

.