به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، هادی حقشناس استاندار با همراهی اعضای مجمع نمایندگان گیلان با غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در خصوص موضوعات مختلف کشاورزی استان دیدار و گفتوگو کردند.
هادی حقشناس استاندار گیلان در این دیدار با بیان اینکه کشاورزی عنصر تعیین کننده در اقتصاد استان است، افزود: اگر جلوی واردات برنج های خارجی در کشور گرفته نشود کشاورزان به ناچار به مانند دیگر استانها باید اراضی کشاورزی خود را فروخته و یا آن را تغییر کاربری دهند.
وی با تأکید بر کاهش سطح زیر کشت چای و برخی دیگر از محصولات کشاورزی در گیلان بیان کرد: هر ساله در هنگام فروش محصولات کشاورزی، متاسفانه چای و برنج خارجی وارد کشور میشود که ضررش را فقط کشاورز دیده و ماحصل آن کاهش هرساله سطح زیر کشت چای و بعضاً برنج در گیلان است.
استاندار گیلان عدم پرداخت مطالبات چایکاران را موجب بی انگیزگی چایکاران و ضربه اقتصادی به آنان دانست و اظهار داشت: خوشبختانه با دستور وزیر جهاد کشاورزی ۷۰ میلیارد تومان از مطالبات معوقه چایکاران به زودی پرداخت می شود و دیون دولت در قبال چایکاران تسویه خواهد شد.
حقشناس نقش لایروبی آببندان در ذخیره آب زراعی را بسیار مهم برشمرد و افزود: این منابع آبی که بیشتر در استانهای شمالی کشور قرار دارند با نفوذ آب باران و جمع شدن آبهای سطحی و آب رودخانهها به تدریج به استخرهای طبیعی ذخیره آب تبدیل شدهاند وتفویض اختیارات قانونی به استان در زمینه لایروبی آب بندان ها می تواند در این زمینه اثرگذار باشد. د.
وی با تاکید بر اهمیت ارتقای کیفیت آرد در افزایش کیفیت نان، گفت: با توجه به اینکه استان گیلان در ایام تعطیلات پذیرای خیل عظیم گردشگران است میزان سهمیه آرد استان نیاز به افزایش دارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه بسیاری از کشورهای منطقه مانند عراق و عمان با توجه به کیفیت مرغ استان به دنبال واردات مرغ گیلان هستند، افزود: حتی سرمایه گذاران این کشورها این آمادگی را دارند که با توجه به اقلیم مناسب پرورش مرغ در گیلان، اقدام به سرمایه گذاری در استان جهت تامین مرغ مورد نیاز کشور خود کنند.
حق شناس ادامه داد: اختصاص سهمیه ۵ درصدی به واحدهای صنعتی مرغ جهت صادرات مرغ در شرایط مختلف می تواند موجب رونق بیش از پیش صنعت مرغداری در استان شود.
****
نگاه رسانه } هر سال چشم کشاورزان چایکار را خون می کنند تا پول برگ سبز چای تولید کنندگان را بپرداززند.
در دوره دولت های نهم و دهم و یکی از شاهکارهای دولت حسن روحانی و معاون برنامه ریزی اش محمد باقر نوبخت تاسیس صندوق حمایت از چایکاران کشور بود.
در تمام این سالها این صندوق به جز داشتن چند نیرو و حضور فیزیکی در مسیر پرداخت به موقع بهای برگ سبز چای بنا به اظهار چایکاران و اتشکل های این حوزه نقش دیگری نداشته است.
این صندوق در رو به روی مجموعه سازمان چای کشور ایجاد شده است که رئیس سازمان چای و همه مسئولان و صندوق عملا در زمینه پرداخت مطالبات چایکان نقشی ایفا نکرده اند.
گفته می شود - پیش از انقلاب به وجود آنکه سطح باغهای چای کشور در گیلان و غرب مازندران 34 هزار هکتار بود و اکنون به حدود 20 هزارهکتار رسیده است ، پول چایکار در پایان هر چین پرداخت می شد، اما معلوم نیست چه مدیریت مالی بر این امور صورت می گیرد که توان پرداخت به هنگام را ندارند و تولید را بر کام کشاورزان تلخ می کنند.
مشخص نیست اتحادیه و سندیکار چایکاران که عریض و طویل هستند در این عرصه چه نقش و رسالتی دارند و موضوع با جدیت از طریق نمایندگان گیلان و مازندران در مجلس و مسئولان استانی به درستی دنبال نمی شود.
حالا در آخرین مرحله اعلام شده است که با تلاش ........... " ( 70 میلیارد دیگر به چایکاران پرداخت شد) - مسئولان در این خصوص به کشاورزان و رسانه ها پاسخ بدهند.
مدیر مسئول - 4 دی ماه 1403
در روزهای آینده در این باره گزارش تقدیم افکار عمومی به ویژه تولید کنندگان و دست اندر کاران صنعت چای کشور می شود...!!؟؟