مدیرکل پست استان گیلان :

تکمیل نظام استاندارد نشانی، توسعه کشور را ارتقاء می دهد

تکمیل نظام استاندارد نشانی، توسعه کشور را ارتقاء می دهد
پایگاه خبری، رسمی گیلان 24: مدیر کل پست استان گیلان اعتقاد دارد ، افزایش و ارتقاء سطح کمی و کیفی سرانه پستی در هر کشوری یکی از نشانه های برجسته توسعه یافتگی آن کشور به شمار می رود.www.gilan24,ir

با تکمیل پایگاه داده مکانی نیازی به سرشماری پر هزینه نداریم

ایجاد شهر هوشمند بدون نظام استاندارد نشانی ممکن نیست

برای 2090 روستای استان گیلان نقشه داده مکانی فراهم شده است

در جهان امروز اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیکی رو به رشد است

شهرداران استان بعنوان ذینفعان مستقیم در پروژه نظام استاندارد نشانی جدیت بیشتری کنند

 

مهندس محمد حسین هوشنگی امروز در گفت و گوی صمیمی با گروه رسانه ای ایران " گرا"  با اشاره به اهمیت تکمیل شدن پروژه پایگاه داده مکانی کشور با مسئولیت پست  و بهره مندی از ارتباطات الکترونیکی ( تجارت و خدمات ) بسیاری از مشکلات موجود جامعه قابل حل خواهد بود.

وی تصریح کرد: در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و در حمل و نقل و محیط زیست و نظایر آن اگر بنا را بر بهره گیری از نظام استاندارد نشانی گذاشته شود ، همه گره هایی که در جامعه کنونی به ویژه  در شهرهای بزرگ ایجاد شده است به میزان بسیار زیاد مرتفع خواهد شد.

وی معتقد است ، پست بعنوان یک سازمان، متولی  بزرگترین پایگاه داده مکانی کشور و در خصوص اجرا و انجام سرشماری ها مختلف مانند کشاورزی، صنعت، خدمات یا سرشماری عمومی نفوس و مسکن نقش اساسی ایفا خواهد کرد.

مدیر کل پست گیلان عنوان کرد: با تکمیل پایگاه داده مکانی و نظام  استاندارد نشانی به دلیل آنکه همه مراودات و ارتباطات می تواند از طریق دیجیتال و الکترونیکی صورت گیرد، نیاز به سرشماری به شیوه ی فعلی نیست.

مهندس هوشنگی در این باره توضیح داد:

انجام و اجرای سرشماری ا ز طریق نظام استاندارد نشانی کشور را از هزینه های هنگفت سرشماری دوره ای بی نیاز می کند و همه ظرفیت های ، منابع ، تجهیزات، منابع  و سایر امور در این چار چوب قابل دستیابی سریع خواهد بود.

 سرشماری کشاورزی در حال انجام کنونی  یک اقدام اولیه بود که باید انجام می شد ، ولی  با اتکای به همین پایگاه داده مکانی در شهر و روستا  و کمک به سرشماران و سازمان مدیریت و برنامه ریزی به تسریع اجرای پروزه کمک کنیم.

در حال حاضر حدود دو میلیون و 600 هزار مکان  به صورت کلی در این راستا داریم که یک میلیون و 500 هزار مورد شهری و یک میلیون و یکصد هزار مکان  روستایی است.

 این ظرفیتی است که اگر در بحث پروژه نظام  و نشانی استاندارد با نگرش درست و جدی تکمیل شود و نظام  داده مکانی را به درستی اجرا و تکمیل کنیم  این امکان پر اهمیت پایه و اساس همین سرشماری و سرشماری عمومی 1405 خواهد بود.

به اظهار مدیر کل پست استان گیلان ، در این مسیر به قطع و یقین ، همه ظرفیت ها قابل شناسایی است وحتی می توانیم از این مسیر مشخص سازیم  جامعه و جمعیت کشور چه مقدار تولید غذا نیاز و در عین حال به  روز رسانی این اطلاعات ممکن نیست مگر به این پایگاه داده مکانی توجه کنیم.

وی با اشاره به این مطلب که  تکمیل نظام  نشانی استاندارد ، توسعه کشور ارتقاء می دهد،

تصریح کرد:  اطلاعات ما در اختیار همه سازمان های تصمیم گیر را به نتایج ثمر بخش تر و مطلوب تر می رساند و خدمت بزرگی به جامعه و توسعه یافتگی سرزمینی را فراهم می سازد که با انجام درست و کامل این پروژه همه بخش های کشور با این اطلاعات منظم و دقیق می توانند به اهداف شان برسند.

به  اظهار وی،  در استان گیلان در این راستا کارهای بسیاری انجام  شده است  و حداقل می توانیم اعلام کنیم - این آگاهی رسانی را به همه مجریان و مسئولان در سراسر استان رسانده ایم.

در حال حاضر هیچ یک از فرمانداران ، بخشداران و شهرداران نمی توانند بگویند در جریان این پروژه " نظام و نشانی استاندارد نیستند و  تکالیف قانونی هم مشخص است.

مدیر کل پست یاد آور شد: تاکنون برای 2090 مکان  کد سازی و نقشه های حاصل شده آماده و از منابع استانی 1397 نقشه توسط همکاران  در مجموعه پست استان تامین نقشه و به روز رسانی انجام شد.

وی با تاکید بر شیوه ی همکاریها در استان یاد آور شد: اجرای پروژه ها همزمان  است و در لاهیجان و لنگرود " چاف و چمخاله" موارد خوب پیش می شود- بندر انزلی ، استارا و تالش و رودسر مناطق بزرگی هستند  که  جلساتی با شهرداران این شهرها برگزار شده است.

از حوزه شهری لاهیجان با وجود توجیهات و اهمیت شهری در گردشگری و کشاورزی و اینکه ویترین استان گیلان هست و باید این قابلیت ها به روز رسانی شود اما پیشرفت چندان رضایت بخش نبوده و در رضوانشهر و فومن اقدام خوبی آغاز شده است.

در این راستا 2500  روستا در سراسر گیلان  داریم و کار در حال انجام است و نیاز به همکاری و همدلی همه مسئولان شهری و روستایی برای اجرا پروژه احساس می شود.

ناگفته نماند ، زمان محدود و ظرفیت انسانی نیز به همین صورت است و امیدواریم تا 1405 بتوانیم این کار به را انجام برسد که به همکاری دستگاههای اجرایی نیاز است.

 

در شهری که نشانی استاندارد نباشد – خدمت رسانی ممکن نخواهد بود

باور این مساله که اجرای پروژه پایگاه داده مکانی در هر شهری  بر ممیزی املاک اولویت دارد،  اعتقاد داریم زیر ساخت همه خدمات مکان محور همین پایگاه است.

در این راستا اگر بخواهید به یک شهروند خدمتی ارایه شود و نشانی دقیقی ندارید ، امکان خدمت رسانی میسر نخواهد بود و حتی برای دریافت عوارض شهرداری ها اجرای این پروژه مهم است و شهرداری ها کاملا از آن منتفع خواهند بود.

به واقع شهرداری ها می تواند با یک نگاه به نقشه داده مکانی رکورد به رکورد تشخیص دهند در کدام منطقه و ناحیه چه اقداماتی را انجام دهند و یا به شهروند خدمت رسانی کند.

می توانند از طریق این اطلاعات دقیق و قابل اتکا، توزیع امکانات و خدمات در شهر را مشاهده کنند – مثل زمین هایی که باید پارک شود یا  پراکندگی جمعیت کجاست و آیا امکانات عادلانه توزیع شده است.

تحقق شهر هوشمند و ارتباط آن با پایگاه داده مکانی

برای تحقق یک شهر هوشمند بدون داشتن این زیر ساخت ها امکان ندارد و باید ابتدا یک نظام الکترونیکی  ایجاد کنیم و دولت الکترونیک در همین راستا معنا پیدا می کند.

پست ویترین قابلیت های استان و کشور است

مهندس هوشنگی در این خصوص عنوان کرد: باور دارم که پست ویترین قابلیت های استان و کشور است و استعدادهای بلقوه ما مشخص است که ظرفیت ها و فضای فیزیکی خوبی داریم. علاقه مند بودم در شهرهای مانند لاهیجان برای چای یا در آستانه اشرفه  برای بادام ودر هر شهری یک بازار الکترونیک داشته باشیم.

وقتی گردشگری و مسافری وارد شهری می شود، مدیریت شهری که مسئولیت هایی در حوزه اقتصادی و خدمت رسانی دارند تابلویی نصب و گردشگر با  توجه به و آدرس آن بازار را مشاهده می کند و کیفیت و قیمت ، بسته بندی ، مرغوبیت کالا را تضمین کنیم تا بدون صرف وقت و گرفتاری در ترافیک و تردد غیر ضروری به اسانی به نیاز خود دسترسی داشته باشد.

در این ارتباط آمادگی داریم تا پلتفرم و سکوهای اینترنتی در اختیار مجموعه ها قرار دهیم تا در فروش شان تاثیر مثبت بگذارد.

درقاسم آباد سفلی دفتر مناسبی داشتم که تعطیل بود و دفتر پستی رودبنه لاهیجان و پیر بازار رشت هم به همین ترتیب که برای همین مقاصد آماده سازی می شوند و امید واریم دفتر  قاسم آباد را تجهیز و زمینه فروش پر رونق فراهم شود.

به گفتهی وی ، برای تاسیس دفاتر و بازار الکترونیک در خواست داشته باشیم خوب است چون می دانیم یک ایده ، علاقه مندی و ظرفیتی است و امکان برای سراسر استان وجود دارد و در این راستا دفاتر موجود استانی را فعال می کنیم.

 

سرانه پستی یعنی شاخص توسعه یافتگی

مدیر کل پست استان گیلان بیان کرد: سرانه پست یعنی شاخص توسعه و یعنی چه میزان  برون سپاری و شفافیت داریم و در اغلب کشورهای توسعه یافته سرانه پستی بسیار بالاست و  خدمات به صورت الکترونیک انجام می شود.

البته قرار نیست همه این سرانه را پست انجام دهد  زیرا  بازیگران و اپراتورهای دیگری هم هستند و این تنوع برای نظام مدیریتی هم خوب است.

وی تصریح کرد: عدد سرانه پستی ما قابل دفاع نیست ولی در کشوری مانند کره جنوبی خدمات حتی خرید خانه و خودرو به صورت الکترونیکی است و می گویند سرانه پستی این کشور 60 است یعنی یک شهروند در سال حداقل 60 بار از شبکه پستی خدمات را دریافت می کند.

در ژاپن حتی دریافت دارو و آب معدنی هم از طریق پست انجام می شود و افراد جامعه دریافته اند با حضور صنعت پست چه میزان می توانند هزینه ها و انجام کارها را کاهش دهند وبه رفع ترافیک و کاستن از آلودگی محیط زیست و دیگر عوامل مهم زیستی و رفاه کمک کنند.

به زبان ساده می توان با این دستاورد و فن آوری برای خانواده ها آورده ایجاد کنیم و باید در این زمینه تلاش بیشتری صورت گیرد.