این شهرستان دارای سه شهر مشهور رودبار ، منجیل ، رستم اباد و لوشان است و چندین روستای گردشگری این منطقه هم شهرت جاننی دارند.
استان فاقد امکانات تفریحی ، سینما، مراکز درمانی مهم ،آب شرب ، راه های مناسب در شهر و روستا است و امکانات خدماتی با وجود گردشگری بودن در شهرستان بسیار اندک است.
در حوزه های تامین آب سدهای سفید رود و شهر بیجار در محدود این شهرستان وجود دارد و در مناطقی مانند رستم اباد و کوهستان های این ناحیه چشمه سازهای زیادی وجود دارد
سمیرا حسنی سرپرست فرمانداری و دومین بانوی گیلان که به تازگی در این مقام منصوب شده است، در برنامه پاسخ عنوان کرد: بعد از وقوع زلزله 31 خرداد 1369 در شهرستان رودبار شبکه های زیر ساختی آب شهری و چشمه سازها دچار تخریب شد و به شبکه های آب آسیب های فراوانی رسید.
قرار بود اعتباری 300 میلیارد تومانی به اصلاح و شبکه ساختاری آب شهرستان اختصاص یابد که مدیر آبفای گیلان می گوید: از این میزان 10 میلیارد تومان آن اختصاص داده شد و منتظر تخصیص بودجه های مناسب هستیم..
سرپرستی فرماندای در این باره افزود: یک اعتبار یکصد میلیارد تومانی به آب شهرستان تخصیص داده شده است که در صورت تامین امید داریم در آینده این مشکل تا حد زیادی مرتفع شود.
رودبار پیشانی استان گیلان و بسیار حائز اهمیت است. منطقه ای زیتون خیز با محصولی بسیار کیفی است که متاسفانه در چند سال اخیر به علت نبود آب و امکانات زراعی جایگاه نخست خود در کشور را از دست داده و زنجان اکنون مقام اول است
مردم می گویند، در مناطقی مانند کلیشم ، رحمت آباد و بلوکات و .... مردم مناطق روستایی به ازای هر 48 ساعت نیم ساعت اب شرب دارند که این آب هم مطلوبیت لازم را ندارد.
مدیر عامل آبفای گیلان در برنامه پاسخ باز هم قول داد که در آینده امید واریم مشکل بخش عمده ای از شهرستان تامین شود.
این شهرستان 75 درصد معادن استان گیلان را در اختیار دارد و منطقه ای ثروتمند است اما تعدادی از معادن در رکود هستند و نسبت به این مشکل هم رسیدگی لازم انجام نمی شود..
شهرستان علاوه بر بخش آب ، بهداشت و درمان ، راه و نبود ماشین الات کشاورزی و مساله پسماند با مشکلات جدی در حوزه فاضلاب هم با مشکل مواجه است که مردم خواستار حل این امور هستند.
مدیر عامل آبفا بیان کرد: طرح فاضلاب شش شهرستان موفق به دریافت کد اقتصادی نشده ایم و ما هم در باره مشکلات آب مردم منطقه و فاضلاب ناراخت هستییم.
گودرزوند چگینی نماینده مردم شهرستان رودبار هم گفت: سه سال مساله فاضلاب چهار شهر در حوزه آبریز سفید رود را پیگیری می کنم و چند شهر کدهای اجرایی را دارند، اما عملیاتی نمی شود.
وی تصریح کرد: برای این پروژه ها هیچ اعتباری اختصاص داده نشده و امور به حال خود رها شده و کم لطفی های زیادی در این شهرستان به مردم شده است
این نماینده گفت: هم اکنون لوشان آب آشامیدنی ندارد و چند شرکت در این منطقه برای مردم مشکلات ایجاد کرده اند...
قیاسی مدیر عامل آبفا اظهار کرد: مطالعات انجام شده قابل پیگیری است و طی دو ماه آینده مراحل قانونی طرح انتقال آب به شهرهای رودبار و منجیل انجام می شود
****
برادران نصیری مدیر عامل شرکت گاز در این برنامه توضیح داد: بسیاری از شهرستان های استان گیلان به صورت کامل دارای گاز شد و منطقه پاک اعلام شده اند.
وی افزود: در باره شهرستان رودبار از 12 روستا باقیمانده برای گازرسانی سه روستا به زودی صاحب گاز خانگی می شوند و عملیات 9 روستای دیگر و نصب علمک ادامه دارد که امید است تا دهه مبارک فجر این روستاها به طور کامل دارای گاز شوند.
توانا از مسئولان محیط زیست گفت: شهرستان رودبار جزو هفت پهنه پسماند استان گیلان است که دارای 4 شهر است که زباله های این شهرستان 90 تن در روز که60 تن شهری و 40 تن روستایی است.
وی در باره ورود شیرابه های فاضلاب شهری این شهرستان به سد سفید رود که مردم شهرهای پایین دست از این سد آب می نوشند اظهار کرد: برنامه هایی در این خصوص دردست اجرا است.
نماینده مردم رودبار با تاکید بر اینکه مخابرات اقدام های خوبی در شهرستان در دست انجام دارد، گفت: هم اکنون مسئولان استان ا ز جمله استاندار برنامه پاسخ را مشاهده می کنند و امیدواریم به علت محرومیت های زیاد شهرستان به این منطقه در عرصه های مختلف کمک شود.
گروه رسانه ای ایران - گرا