شهرداررشت،

پروژه پسماند سراوان رشت چند ماه آینده تکمیل می شود

پروژه پسماند سراوان رشت  چند ماه آینده تکمیل می شود
پایگاه خبری گیلان 24: شهردار کلانشهر رشت اعلام کرد: پروژه لندفیل " دفنگاه" زباله منطقه سراوان رشت ظرف سه تا چهار ماه آینده به سرانجام خواهد رسید.

دکتر رحیم شوقی شهردار رشت که  به اتفاق توانا رئیس سازمان پسماند گیلان امشب چهارشنبه  24آبان در برنامه گفت و گوی ویژه خبری در شبکه باران حضور پیدا کرده بود، توضیح داد: هم اکنون این پروژه بیش از 80 درصد پیشرفت عملیاتی دارد و با تامین اعتبارات لازم که ریاست محترم جمهوری دستورات لازم را صادر کردند، با دقت و کیفیت لازم 20 درصد باقیمانده به پایان می رسد. این دستوردر دیدارهای استاندار گیلان و شهردار رشت با رئیس جمهوری کشورمان صادرشد و معاون رئیس جمهوری و وزیر کشور هم پیگیری مساله مهم زباله سراوان هستند.

معضل بزرگ زیست محیطی انباشت میلیون ها تن زباله 10 شهر گیلان در منطقه سر سبز و زیبای سراوان طی حدود چهل سال گذشته مشکلات بسیاری زیادی را برای زندگی مردم منطقه ، نابودی جنگل های هیرکانی در سطح 110 هکتار، آلودگی شدید منابع آبی سطحی و زیر سطحی و بسیاری تبعات فوق العاده بدی  را به همراه داشت.  دوره ای که در آن 19 استاندار و حداقل 22 شهردار مرکز استان آمدند و رفتند و از کنار این حجم زباله گذر کردند.!

در تمام این سالها کمتر مدیر و مسئولی به این مهم توجه کرد و در دوره دولت سیزدهم الحمدالله همتی شد تا مسئولان استین همت را بالا بزنند و در مسیر حل این فاجعه بزرگ  زیست محیطی قرار گیرند.

شهردار رشت  در باره کارخانه زباله سوز رشت هم یاد آور شد: این کارخانه در سال 1392شروع به فعالیت کرد و با پیشرفت 19 درصدی طی چند سال گذشته به علت مشکل اعتبارات متوقف ماند.

شهردار رشت و رئیس سازمان پسماند در این برنامه توضیح دادند: هم اکنون تولید زباله استان گیلان در روز 2200 تن است که نیمی از این زباله از 10 شهر به رشت منتقل و بخشی از آن فرآوری می شود.

دربخش فرآوری زباله ، روزانه  550 تن زباله " تر" در دو خط کارخانه تبدیل زباله به کود آلی کارسازی و کود تولیدی برای  مصارف کشاورزی کاربرد دارد.

هم چنین دو خط دیگر کارخانه تبدیل زباله به کود آلی رشت هم اکنون در دست اجرا است و در آینده نزدیک این دو خط به بهره بردای خواهد رسید که از طریق چهار خط ، ظرفیت تبدیل یک هزار تن " هر خط 250 تن" را در روز خواهد داشت.

در خصوص کارخانه زباله سوز در این گفت وگو توضیح داده شد: همزمان با این کارخانه، سه کارخانه دیگر در تهران، نوشهر و ساری شروع به احداث کردند که کارخانه های تهران و نوشهر سال گذشته بهره برداری و کارخانه ساری با 90 درپیشرفت به زودی افتتاح می شود.

در این میان کارخانه زباله سوز رشت با مشکل جدی اعتبارات برای خرید تجهیزات حدود ده سال معطل ماند که با پیگیری های استاندار، مدیریت شهری، شورای شهر رشت امید است با دستورات موکد رئیس جمهور و همکاری صندوق توسعه ملی و حضور فعال سرمایه گذار جدید  هم چنین جدیت معاون اجرایی رئیس جمهور این کارخانه وارد فاز عملیاتی جدی شده و تا حداکثر 24 ماه آینده به بهره برداری برسد.

گفته می شود برای خرید تجهیزات این کارخانه به 40 میلیون یورو یا دلار ارز نیازاست.

 

آنچه از این عبارت مهمان های برنامه گفت وگوی ویژه خبری بر می آید، این است که استانداران قبلی و شهرداران و مدیران سازمان پسماند و دیگر ارگان های مرتبط  گیلان  در این راستا اقدام خاصی انجام ندادند و زباله های ترو خشک به راحتی در سراوان و دیگر شهرها در محیط های جنگلی و سرسبز انباشته می شد و متاسفانه فاجعه زیست محیطی را رقم زد و بارها اعتراض مردم منطقه را به دنبال داشت.!

کارخانه زباله سوز رشت که تاکنون سوله آن احداث و بخشی از تجهیزات به تازگی وارد مرکز استان شده است دارای 600 تن تبدیل زباله خشک در روز است  که با تفکیک زباله و کاهش تولید زباله این واحد به راحتی قابلیت تبدیل پسماند تولیدی را دارد.

شهردار رشت هم چنین در باره طرح تفکیک زباله در جامعه یاد آور شد: این امر باید با آموزش و فرهنگ سازی آغاز شود در حالی که طی چند سال قبل  طرح تفکیک زباله در رشت به درستی انجام نمی شد و بیشتر متوقف مانده بود.

به اظهار وی ، در گفت وگو و تفاهم هایی که با آموزش و پرورش استان گیلان و برخی واحدهای دانشگاهی انجام شده است تلاش داریم تا از طریق کودکان و نوجوانان و جوانان " دانش آموزان و دانشجویان" اجرای طرح را در منازل نهادینه سازیم. البته همکاری های رسانه ها به خصوص صدا و سیمای استان در این امر بسیار حائز اهمیت است.

 از سوی دیگر برای هر پنج منطقه شهرداری رشت با یک پیمانکار قرار داد هایی منعقد شده است تا طرح تفکیک از مبداء به درستی اجرا شود و برای سازمان ها و ادارات هم یک پیمانکار به صورت جداگانه عمل خواهد کرد.

اجرای طرح شورا مدرسه نیز  در این راستا از دیگر برنامه های مدیریت شهری رشت است که دانش آموزان به صورت مستقیم و با تشویق والدین عوامل مهمی در تفکیک زباله ها از مبداء خواهند بود.

در این گفت وگو اعلام شد، هم اکنون احداث کارخانه های  تصفیه شیرابه ها در رشت و انزلی و لاهیجان و لنگرود دنبال می شود و امید است با تامین اعتبارات لازم این مشکل هم به سرعت حل شود.