از سو ی موسسه تحقیقات برنج کشور،

2 رقم جدید برنج شناسایی و معرفی شد

2 رقم جدید برنج شناسایی و معرفی شد
پایگاه خبری ، رسمی گیلان 24: موسسه تحقیقات برنج کشور به تازگی دو رقم جدید «هستی و توکا» را به شالیکاران برای فصل زراعی معرفی کرد.

به گزارش گروه رسانه ایران " گرا" ، هر ساله با وجود معرفی رقم های جدید برنج با کیفیت و مقاوم در برابر آفات و بیماریهای گیاهی از سوی موسسه یاد شده ، شالیکاران همچنان بر روی کشت برنج هاشمی بیشترین تمرکز را دارند و این نوع برنج در بین برنجکاران اعتمادی زیادی ایجاد کرده است.

برنج هم اکنون در 17 استان کشور کشت می شود که استان های گیلان و مازندران بیشترین تولیدات را به خود اختصاص داده اند با این تفاوت که برنج گیلان به علت جنس خاک و آب و مسائل بهزراعی از کیفیت بالاتر، عطر و پخت بهتری برخوردار است.

استان گیلان در حال حاضر دارای بیش از 230 هزار هکتار شالیزار است  که در دو دهه اخیر به علت تغییر کاربری ها به محصول دیگر و یا ساخت و ساز ویلا و آپارتمان هشت هزار هکتار از زمین های تبدیل شده اند.

برنج تازه استان گیلان " نوع هاشمی مرغوب " در بازار شهرستان های رودسر، آستانه و رشت کیلویی 90 تا 110 هزار تومان است و در مزرعه یا کارخانه های برنجکوبی کیلویی 90 هزار تومان خرید و فروش می شود. هم اکنون بهترین زمان خرید برنج گیلان در کارخانه های برنجکوبی بدون وجود واسطه و دلال است.

****

مریم حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به اینکه  ارقام جدید در سال زراعی جدید " از اسفندماه به بعد" در شالیزار‌های استان‌های گیلان ومازندران کشت می‌شوند، با اشاره به اینکه رقم توکا، با داشتن کیفیت پخت خوب، زودرس، پاکوتاه‌تر از ارقام محلی است، افزود: این محصول حاصل ترکیب ارقام محلی و با هدف جایگزینی با رقم برنج محلی فعلی برای استان‌های گیلان و مازندران توصیه شده است

.
وی تصریح کرد: رقم هستی، هم حاصل پژوهش مشترک با پژوهشکده انرژی هسته‌ای است، که این رقم با کیفیت بومی جز ارقام زودرس است و با هدف پایداری تولید در شرایط تغییرات اقلیمی به‌ویژه تنش خشکی معرفی شده است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: مهم‌ترین هدف از معرفی ارقام جدید، ایجاد تنوع در سبد ارقام برنج ایرانی است. 
مریم حسینی افزود: هر چه ارقام جدید قابل دسترس کشاورزان متنوع‌تر باشد، امکان انتخاب رقم مناسب با سلیقه کشاورز و مصرف‌کننده بیشتر خواهد بود. 
وی با بیان اینکه همه تلاش‌ها برای معرفی ارقام منجربه افزایش تولید پایدار برنج ایرانی است افزود: همه ارقام در موسسه تحقیقات برنج کشور تحت نظارت موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تولید و در اختیار تولیدکنندگان طبقات مادری و گواهی‌شده قرار می‌گیرد

 

قابل توجه:

کلام آخر اینکه-  به نظر گروه رسانه ای ایران " گرا" ، یکی از اشکالات بزرگ عدم استقبال شالیکاران شمال از ارقام جدید و با کیفیت آن است که موسسه تحقیقات برنج ، جهاد کشاورزی ، بازرگانی استان های شمالی  و .... فقط این رقم های شناسایی  و معرفی می کنند و نقشی در آگاهی بخشی مستمر بیان تولید کنندگان ندارد و باید در این خصوص بازنگری جدی صورت گیرد..