نرخ برداشت مکانیزه شالی در گیلان تعیین شد

نرخ برداشت مکانیزه شالی در گیلان تعیین شد
پایگاه خبری ، رسمی گیلان 24: رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اعلام تعرفه جدید برداشت مکانیزه برنج در سال زراعی جاری از کمباین‌داران خواست تا نرخ‌ها را رعایت کنند.

به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" به نقل از  روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی اظهار کرد: برداشت مکانیزه برنج با درو یا دروگر خودکششی یا هد دروگر به ازای هر هکتار ۲۶ میلیون ریال و برداشت با کمباین مخصوص برنج به ازای هر ۲۰ گونی شلتوک استحصالی یگ گونی به عنوان دستمزد در نظر گرفته شده‌است.

وی بیان کرد: برداشت محصول نیمه ورس با کمباین مخصوص برنج به ازای هر ۱۸ گونی شلتوک استحصالی یگ گونی به عنوان دستمزد و برداشت محصول کاملا خوابیده با کمباین برنج به ازای هر ۱۶ گونی شلتوک استحصالی یگ گونی به عنوان دستمزد تعیین شده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: تعرفه برای خرمنکوبی با خرمنکوب‌های پشت تراکتوری به ازای هر ۲۵ گونی شلتوک استحصالی یک گونی به عنوان دستمزد و برای بسته‌بندی کاه و کلش با بیلر ۱۲۰ هزار ریال برای هر بسته به ابعاد متعارف به طول ۸۰ به وزن ۲۰ کیلوگرم در نظر گرفته شده‌است.

وی اظهار کرد: نرخ‌های تعیین شده برای انجام کار با شرایط متعارف بوده و در شرایط غیرمتعارف هرگونه توافقی که بین کشاورز و صاحب دستگاه کمباین انجام شود به شرط انجام به موقع کار بدون مانع بوده و در صورت بروز اختلاف تعرفه اعلام شده ملاک است.

محمدی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ تراکتور، ۹ هزار ماشین نشاء و چهار هزار و ۸۰۰ دستگاه کمباین در گیلان فعال است اضافه کرد: سال زارعی گذشته نشاء برنج در ۱۹۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان به روش مکانیزه کشت و ۲۰۱ هزار هکتار به شیوه ماشینی برداشت شده‌است.

وی بیان کرد: سال زراعی جاری با توجه به برنامه‌های تقویت و توسعه مکانیزاسیون، ۲۰۱ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان به روش مکانیزه کشت شد و برداشت مکانیزه برنج نیز در بیش از ۲۱۰ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری استان هدف‌گذاری شده‌است

صالح محمدی هم چنین در باره شالیکوبی ها گفت: این استان هزار و ۴۲۵ کارخانه شالیکوبی دارد که از این تعداد ۷۵۰ کارخانه تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختار شده اند.

وی افزود: نوسازی و تجهیز شالیکوبی‌های گیلان موجب افزایش کیفیت برنج سفید تولیدی و کاهش ضایعات این محصول استراتژیک و کاهش هزینه تولید می‌شود.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، اصلاح ساختار این کارخانه‌ها شامل اصلاح فرآیند خشک کردن، سفید کردن، پوست کندن و فرآیند سورت و بسته بندی است.
محمدی تصریح کرد: با توجه به تولید حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک در استان، واحد‌های شالیکوبی اصلاح شده می‌توانند ۱۰ هزار تن ضایعات خود را کاهش دهند