به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" استان گیلان 3800 نانوایی در شهر و روستاها دارد و نانوایان اعتقاد دارند با افزایش قیمت حامل های انرژی، دستمزد و بیمه کارگران ، اجاره بهای محل برای آنها که مستاجر هستند، قیمت نان با این نرخ ها مقرون به صرفه نیست.
به گفته نانوایان در شهر رشت ، این در حالی است که هر سال نرخ تضمینی خرید گندم در کشور افزایش می یابد و متناسب با آن باید قیمت نان هم گرانتر شود.
همه این موارد درست ، اما آنچه مردم را در شهر و روستا ناراحت می کند ، پخت نان های بی کیفیت یا کم کیفیت و کوچکتر شدن هفتگی و ماهانه اندازه نان ها است، به گونه ای که در بسیاری از نانوایی های استان از جمله در مرکز استان اندازه نان بربری به اندازه یک بیسکویت گرجی و نان لواش هم به اندازه حداکثر دو لقمه شده است
در شهر رشت بسیاری از نانوایی ها سنگک به صورت ماشینی و اتومات شده و به جای آرد سبوس دار به کیفیت از آرد سفید استفاده می کنند و هرگز کیفیت نان سنگک تهران را ندارد..
مردم می گویند: از یک سو گرانتر کردن قیمت نان و از سوی دیگر بی کیفیتی نان ها " سنگک، تافتون، لواش و بربری " موجب آزار و اذیت خانواده های شهری و روستایی می شود و باید از سوی مسئولان یا نانوایان یک کسی در این میا ن پاسخگو باشد.
در شهرها که شوراهای آرد و نان فعالیت دارد و زیر نظر فرمانداری ها عمل می کنند باید این واحد فعال تر شده و با نظارت دقیق اجازه اجحاف به مردم را ندهند
استاندار گیلان 19 آبان ماه در جلسه ای در استانداری با تاکید بر عرضه نان سالم و کامل در استان گفت: نبود آموزش و بی توجهی به فرایند تهیه و پخت نان از جمله دلایل پایین بودن کیفیت نان در گیلان است که باید به این مهم جدی توجه شود.
هادی حق شناس با اشاره به حمایت از تولید نان کامل اعم از تحویل زمین تا پرداخت تسهیلات افزود: باید ضمن توجه به مقرون به صرفه کردن تولید نان، از اسراف در تولید پرهیز شود..
مسئولان و مردم اگر نظر و انتقادی دارند- برای ما ارسال کنند در همین فضا منتشر خواهیم کرد.