جنگل طبيعي هرگز احيا نمي شود، ۹مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱:۰۳

مسئولان شمال ايران بايد تعزير شوند!

مديريت در كلام " تيلور" كه از او به پدر علم مديريت ياد مي شود،‌معنا و مفهوم خاص خود را دارد، ‌اما مديريت در فرهنگ ايراني، اسلامي و در سرزمين چهارفصل و زيباي ايران به ويژه درشمال سراسر زيبا و پر از نعمات خداوندي، معنايي متفاوت پيدا مي كند.

  در اين ناحيه سرسبز و دل آرام كه هر سال دهها ميليون نفر از ايران و جهان را به سوي خود جلب و جذب مي كند،‌ مديريت زماني معنا و مفهوم مي يابد كه  مديران به جاي تشكيل جلسات و نشست هاي نخ نما،‌ مكرر و اغلب بي حاصل اين مفهوم را به درستي درك كنند. خداي ناكرده قصد توهين به هيچ مديري در هيچ رده اي از سطح مديريت را نداريم  كه در 34سال سابقه كاررسانه اي هرگز چنين نكرده ايم ،‌ اما شمال يعني آنكه مديرانش بايد عملياتي ،  در صحنه ، آگاه به وضعيت محيط ، مطالبه گر و در يك كلمه با عرضه باشند " .به راستي در استان هاي گيلان، مازندران و گلستان " نمي گوييم كه چنين مديراني اصلا وجود ندارد ولي شما مخاطب گرانقدر چند مدير با اين ويژگيهاي مورد نياز نظام اسلامي مي شناسيد و اگر مي شناسيد با تشريح ويژگيهايش به ما هم معرفي كنيد.

ما و شما به درستي مي دانيم كه شمال ايران در حدود چهار دهه گذشته شاهد تاراج و نابودي در بسياري از زمينه ها  بوده است و مسئولان كه هرروز از لابلاي اين نابودي ها عبور مي كنند و اغلب به جايگاه هاي بالاتر ترقي مي يابند، گويي نگاه مديريتي و احساس مقابله گري با اين بحران ها را  ندارند.!

جنگل هاي شمال ايران در 40 سال گذشته بنا به آمار سازمان جنگلها و آبخيزداري به نصف كاهش يافته و با ادامه اين روند ،‌ تا سال 1450 يعني 55 سال ديگر تقريبا در اين ناحيه انباشته از درخت و جنگل ديگر شاهد سرسبزي و تنوعي گياهي و جانوري طبيعي نخواهيم بود.؟!

به راستي  چه بحراني مي تواند دردآور تر از اين باشد كه جمعيتي بزرگ شاهد نابودي سرنوشت خود و فرزندان شان " جنگل ها و منابع طبيعي خدادادي باشند" و دم بر نياورند. چرا مردم اين خطه سكوت را به حركت و اعتراض هاي مدني و رسانه اي و امثال آن ترجيح مي دهند و  چرا سينما ايران ،‌ تلويزيون و سازندگان فيلم و سريال و مستند در اين راستا اقدام نمي كنند و چرا رسانه ها در ايران و جهان و به خصوص در شمال روزه سكوت گرفته اند و چرا .....!

نگارنده طي سه سال اخير در ديداري از برخي شهرهاي استان گيلان و شهرستان هاي غرب استان مازندران  شاهد عيني  صحنه هاي حيرت انگيز بوده است كه در اين صحنه هاي كم نظير در سراسر جهان شهرداري هاي اين شهرها  به جاي آنكه  عامل نظافت و پاكيزگي باشند،‌زباله را هر صبح زود يا شب هنگام " آن زمان كه چشم جامعه در خواب است" در درون جنگل ها مي ريزند. به راستي علت وجودي حضور سازمان هايي مانند محيط زيست و تشكيل تشكيلاتي در حد معاونت رياست جمهوري براي چيست؟.

اگر قدرت برخورد با عوامل نابود كننده محيط زيست را ندارند،‌ بود و نبودشان چه تفاوتي دارد و اصولا‌ چرا به كلي چنين سازمان هاي عريض و طويلي را جمع نمي كنند.؟  چرا شهرداران شهرهاي شمالي كه زباله را در روز روشن به جنگل ها مي ريزند برخورد قاطع و عبرت آموز نمي شود و چرا با مديران عالي اين استان ها مماشات و تعامل مي شود.؟

براساس آمارهاي رسمي فقط در شهر رشت روزانه 600 تا 800 هزار تن زباله در قلب جنگل هاي منطقه سراوان " ناحيه اي بين رشت و امامزاده هاشم"  ناحيه اي جنگلي و فوق العاده زيبا سرازير مي شود . شيرابه و پسماند اين زباله هاي انبوه كه تناژي از آن زباله هاي بيمارستاني و فوق العاده آلوده است به رودخانه ها و سفره هاي آب زير زميني راه دارند. در همين راستا مسئولان استان مي گويند: آب در استان به خصوص در مركز گيلان سالم است. آيا مي دانيد چرا مراكز بهداشتي، درماني در منطقه شمال تا اين ميزان پر ازدحام و شلوغ است – چرا مسئولان بهداشتي و درماني در اين عرصه سكوت كرده اند و آنها براي سلامت جامعه چه رسالتي دارند.؟

رسالت شان اين است كه مردم بر اثر آلاينده هاي بيمار شده و آنها براي درمان و عمل جراحي و امثال آن فقط پولهاي هنگفت دريافت كنند.  چرا مديريت درمان منطقه شمال به مسئولان و افكار عمومي هشدار نمي دهند كه چه چيزي در حال و آينده در انتظارشان است.  اگر اين مسئولان ،‌مديران محيط زيست و ديگران همين امسال چنين كاري نكنند،  ما وظيفه خود مي دانيم كه افشاگري هايي انجام دهيم.

مديريت يعني داشتن عرضه و توان و درك شرايط حتي اگر بودجه آنچناني هم نداشته باشيد و چنانچه شما مدير عزيز كه البته فرزند اين سرزمين و انقلاب هستيد،‌ چنين تواني نداريد به فرمايش حضرت امام "ره" برويد كنار تا فرد لايقي جاي شما بنشيند.

ميز مديريت را با رانت و ارتباط جناحي و حزبي  و فاميلي تصاحب كرده و همه خاندان را هم درسطوح مختلف به خصوص در بخش هاي اقتصادي مسئوليت بخشيده و همه مشغولند!!! و در همه سخنراني ها هم شعار مي دهيد كه به داد محيط زيست و جنگل و آلودگي برسيد.؟!

دستگاه قضايي بايد براساس نص صريح قانون از قدرت خود در اين عرصه بهره بگيرد و اجازه ندهد كه شمال زيبا به همين سادگي و سرعت نابود شود، به خصوص آنكه رياست دو قوه از سه قوه نظام اسلامي از اهالي شمال ايران هستند و بايد حساسيت بيشتري داشته باشند.

درصد بالايي از زمين هاي كشاورزي به ساختمان و  كارخانه هاي غير ضروري و صنايع ناكارآمد و اغلب تعطيل و ورشكسته تبديل شده است ( آمارهاي حاكي است كه شهرهاي صنعتي از جمله شهر صنعتي رشت با بيش از 200 واحد صنعتي تا 70 درصد در ركود و ورشكستگي به سر مي برند!)،‌ جنگل ها به اشكال مختلف " تبديل به ،‌ ويلا سازي ، احداث دامداري هاي كوچك و بزرگ، تبديل براي توليد محصولات كشاورزي و ..." نابود مي شود،‌ زباله در داخل جنگل ها دفن و تبعات فراوان آن گريبان هموطنان مسلمان مان را مي گيرد، از استان هاي بزرگ و پولدار افرادي زيادي متوجه شمال شده و قطعات بزرگ را خريداري و قطعه بندي و برج سازي مي كنند كه متاسفانه برخي مسئولان هم  مستقيم يا غير مستقيم در اين تراژدي دست دارند و.... بقيه همه ناظر بر اين روند هستند و هر سال شرايط بدتر و ناگوارتر از سال قبل مي شود. بايد تا بيش از اين ها دير نشده در عمل كاري كرد.

نمي دانم چرا مردم و مسئولان دلسوزشمال و تشكل هاي غير دولتي و انجمن هاي محيط زيست و ديگر تشكل ها سكوت كرده اند و هيچ كس واكنشي نشان نمي دهد. به عنوان يك رسانه امروز درسال 1395 براي بيستمين سال پياپي هشدار مي دهم كه مقامات مسئول امروز اقدام كنند كه فردا بسيار دير است.  در اين راستا اطلاعات و آمار شفافي به نام و آدرس داريم كه به علت نبود سند و مدرك مكتوب از انتشار آنها معذوريم. شما مخاطب گرانقدر چنانچه در اين باره اطلاعات ذيقمتي دراختيار داريد ، لطفا با ما در ميان بگذاريد تا براي  انگيزش و ايجاد حساسيت بيشتر در مسئولان، آنها را وادار به مقابله با اين نابساماني ها و نابودي ها كنيم. همه كارشناس هاي اعلام مي كنند كه آب و هواي شمال در آب و هواي كشور و به ويژه تهران آثار مثبتي دارد و اگر جنگلي نباشد،  يك استان كويري به جا مي ماند .شمال بايد براي مردم اين ناحيه زيبا و فرزندان مان و همه مردم ايران و گردشگران ديگر سرزمين ها زنده بماند و ساختن هرنوع بنا در داخل جنگل به هر قيمتي بايد ممنوع باشد. نظر شما چيست.؟

                             مدير مسئول نشريه ي منطقه اي واكنش و

                         سردبير شبكه خبري ، تحليلي " گيلان 24"

                                  مهر ماه 1395

منبع : گيلان 24

برچسب ها : ايران،‌شمال ،‌جنگل،‌نابودي،‌آلودگي،‌زباله، ويلا سازي،‌ مسئولان،‌تشكل هاي محيط زيست،

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است