اسدالله عباسی گفت: جنبش عدم تعهد یک ظرفیت مناسب و بین المللی است که اگر کشورها بتوانند بر اساس مرام نامه آن عمل کنند، این جنبش میتواند در جامعه بینالمللی بسیار تاثیر گذار باشد.
هفدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد قرار است از 23 تا 28 شهریور در جزیره مارگاریتا در کشور ونزوئلا برگزار می شود. سهشنبه و چهارشنبه ٢٣ و ٢٤ شهریور ماه اجلاس کارشناسان ارشد در ونزوئلا برگزار میشود و وزرای خارجه ١٢٠ کشور عضو روزهای پنجشنبه و جمعه ٢٥ و ٢٦ شهریور گردهم میآیند و شنبه و یکشنبه ٢٧ و ٢٨ شهریور نیز هفدهمین اجلاس سران عدم تعهد در مارگاریتای ونزوئلا برگزار خواهد شد.
همچنین اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور طی سخنانی از سفر رئیسجمهور به ونزوئلا خبر داد و افزود: از آنجا که ریاست ایران بر جنبش غیرمتعهدها در حال اتمام است و باید ریاست این جنبش به ونزوئلا تحویل داده شود رئیس جمهور تصمیم گرفته است با حضور در اجلاس جنبش غیرمتعهدها در ونزوئلا، ریاست این جنبش را به این کشور تحویل دهد.
پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیسجمهور نیز با اعلام اینکه روحانی صبح جمعه عازم ونزوئلا می شود، گفت: پس از اجلاس ونزوئلا، دکتر روحانی به دعوت رسمی رئیسجمهور کوبا و برای دیداری دو جانبه عازم هاوانا پایتخت کوبا خواهد شد.
در حال حاضر ایران ریاست این جنبش را برعهده دارد که قرار بود سال گذشته آن را به رئیس بعدی یعنی ونزوئلا منتقل کند که به دلیل تحولات داخلی ونزوئلا ریاست ایران ادامه یافت.
جنبش کشورهای غیر متعهد یا جنبش عدم تعهد در سال 1961 میلادی در اوج جنگ سرد و فضای دو قطبی حاکم بین غرب و شرق با هدف وحدت میان کشورهایی که نه در اردوگاه کمونیسم و نه در اردوگاه سرمایهداری (امپریالیسم) قرار داشتند، تشکیل شد که با اتمام دوران جنگ سرد، هم اکنون اعضای این جنبش را اکثر کشورهای در حال توسعه تشکیل میدهند.
نخستین تلاش برای ایجاد همگرایی بین کشورهایی که بعدها به غیرمتعهدها معروف شدند، در سال 1955 در کنفرانس باندونگ در شهر باندونگ اندونزی انجام شد. جواهر لعل نهرو، جمال عبدالناصر و سوکارنو روسای وقت حکومت کشورهای هند، مصر و اندونزی در این اجلاس اندیشه تشکیل چنین سازمانی را مطرح کردند. در 1961 اولین اجلاس سران عدم تعهد با حضور مارشال تیتو رهبر یوگسلاوی، قوام نکرومه رهبر غنا، جمال عبدالناصر رئیس جمهور مصر، جواهر لعل نهرو نخست وزیر هندو سوکارنو رهبر استقلال اندونزی در کنفرانسی که در شهر بلگراد در کشور یوگسلاوی برگزار شد، این سازمان موجودیت خود را اعلام کرد. جمهوری اسلامی ایران که به دلیل عضویت در پیمان نظامی مرکزی سنتو از عضویت در جنبش عدم تعهد محروم مانده بود، در سال 1979 پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت این جنبش در آمد.
بررسی جنایتهای آل سعود توسط ایران در جنبش عدم تعهد پیگیری شود
اسدالله عباسی، در خصوص سفر ظریف به ونزوئلا برای حضور در اجلاس وزرای جنبش عدم تعهد، اظهار داشت: جنبش عدم تعهد یک ظرفیت مناسب و بین المللی است که اگر کشورها بتوانند بر اساس مرام نامه آن عمل کنند، این جنبش میتواند در جامعه بینالمللی بسیار تاثیر گذار باشد.
نماینده مردم رودسرو املش در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در سالهای گذشته ایران به خوبی توانسته بود از ظرفیت جنبش عدم تعهد در جهت روشنگری افکار عمومی دنیا استفاده کند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیات و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشورهای آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین هم کشورهایی هستند که غالبا روحیه ضد استکباری و روحیه ضد آمریکایی دارند که از این فرصت نیز میتوان به خوبی در جهت روشن کردن خوی استکباری، کارشکنیها، ظلم و جنایاتی که آمریکا در منطقه روا داشته، استفاده کرد.
عباسی متذکر شد: یکی از مواردی که بایستی در اینجا مطرح شود و بر روی آن پافشاری کرد، رویکرد برخی کشورهای مرتجع عربی مانند آل سعود است که باید جنایتهای ارتکابی هولناک این کشور در منطقه، توسط ایران و اعضای جنبش عدم تعهد بیان و پیگیری شود.
وی افزود: در زمینه اقتصادی نیز میتوان در این بستر همکاریهایی را با سایر کشورها انجام داد.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی گفت: برخی از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد متاسفانه رفتار دوگانهای نسبت به سیاستهای استکباری برخی از کشورها دارند. اگر کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، در چهارچوب تعهدات خود عمل کنند بنظر میرسد میتوان حداکثر استفاده را برد./
پایان پیام
منبع :
Gilan24.ir