شبکه خبری ، تحلیلی گیلان 24: معاون علوم پزشکی گیلان، ناباروری را جزو پنج محور اصلی اجرای قانون مذکور در گیلان دانست و عنوان کرد: ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجین در استان با ناباروری اولیه و ثانویه مواجه هستند.
دکتر آبتین حیدرزاده در جمع خبرنگاران، جمعیت را یکی از ارکان توسعه پایدار در هر کجای دنیا دانست و اظهار کرد: جمعیت دارای خصوصیات بسیار مهم برای توسعه است.
وی با اشاره به ساختار سنی و جنسیتی و دهک های اقتصادی و اجتماعی و رفتاری و روان شناختی جمعیت، افزود: ایران با جمعیت حدود ۸۵ میلیون نفر یکی از مهمترین پایگاه های جمعیتی کنونی جهان است، زیرا ما در منطقه ای قرار داریم که محل بروز و ظهور تمدن های بزرگ بوده و سابقه چندین هزار ساله از سکونت انسان امروزی در استان های مختلف وجود دارد و شاهد وجود اقوام گوناگون هستیم که در گذر زمان با اختلاط ژنتیکی مواجه شده اند و در نهایت توسعه جمعیتی را به دنبال داشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه موضوع کاهش رشد جمعیت هر کشوری را در دنیا تحت تاثیر قرار می دهد، عنوان کرد: کاهش مرگ و میر جمعیت سالمند را افزایش داده، اما ارتقای رفاه اجتماعی و اقتصادی ابعاد خانواده را کم کرده است لذا کشورها همواره سعی دارند نسبت جمعیت جوان به جمعیت سالمند را حفظ کنند و لذا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ناظر بر همین مهم است.
حیدرزاده، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را صرفا به معنی افزایش جمعیت ندانست و یادآور شد: با اقدامات فرهنگی در راستای قانون مذکور زوجین می توانند تعداد فرزند دلخواه داشته باشند.
وی با بیان اینکه به دنبال توسعه یافتگی تعداد فرزندان کمتر از تعداد دلخواه شده است، عنوان کرد: عواملی که مانع از فرزندآوری می شود هم فردی و هم اجتماعی است، یعنی طرز فکر، سبک زندگی و خواسته ها در حوزه فردی و استانداردهای بالای زندگی و شرایط اجتماعی و اقتصادی در حوزه اجتماعی موجب شده تعداد فرزندان مورد انتظار کمتر شود لذا همه دست اندرکاران باید دست به دست هم دهند تا موانع مذکور را بردارند و شرایط را تسهیل کنند تا به جوانی جمعیت دست پیدا کنیم و جمعیت شادابی داشته باشیم که توانایی پیشبرد اهداف کلان کشور را در مسیر توسعه پایدار داشته باشند.
منبع :
گیلان 24
برچسب ها :
روج های
نابارور
روستایی
گیلان
درمان
بهداشت و درمان