شبکه خبری، تحلیلی گیلان 24: رییس سازمان چای کشور گفت: با افزایش استقبال بازارهای داخلی از چای ایرانی دیگر چای در انبارها دپو نمی شود.
حبیب جهانساز ادعا کرد: چای یکی از پرسابقهترین محصولات کشاورزی است که پس از آب بیشترین مصرف را در جهان دارد و نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی بسیاری از کشورهای تولیدکننده مانند هند، سریلانکا، کنیا و چین ایفاء مینماید. ایران نیز با دارا بودن ۲۸ هزار هکتار باغ چای جزء ۱۰ کشور نخست دنیا به لحاظ سطح زیر کشت محسوب میشود.
وی با بیان اینکه چای ایران از سالم ترین محصولات کشاورزی دنیا محسوب می شود، در خصوص وضعیت اقتصادی چایکاران گفت: رونق خرید و تولید چای در گیلان نسبت به گذشته بهتر شده است و باغداران رغبت بیشتری برای تولید چای دارند.
جهانساز ادامه داد: سازمان چای کشور هم برای ارتقای کیفیت و سرعت بخشی به روند رو به رشد تولید چای در کشور برنامهریزیهای راهبردی و کارشناسی شده متعددی را در دست اجرا دارد.
وی در خصوص مقایسه کیفیت چای ایرانی نسبت به چای سریلانکا ادامه داد: به دلیل تفاوت های اقلیمی باغات چای ایران با سایر باغات چای سایر کشورهای چای خیز از هیچ گونه آفت کشی استفاده نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: چای تولید داخلی اغلب در داخل کشور مصرف میشود و اخیرا استقبال مردم از چای داخلی بیشتر هم شده است.
این مسئول چای کشور از زمان دولت های 11 و 12 تصریح کرد: با افزایش استقبال بازارهای داخلی از چای ایرانی دیگر چای در انبارها دپو نمی شود و همان موقع مصرف می شود، این در حالیست که چای سریلانکا این مزیت را ندارد.
رسانه:
چای ایرانی که بدون افزودنی ” رنگ و مواد معطر ” است و فقط در بخش خشک کردن و بهداشتی بودن باید دقت ها بیشتر شود از بهترین های چای جهان است و عطرو طعم خالص خاصی دارد.
در چند سال اخیر با تلاش رسانه های شمال ایران که البته سازمان چای شمال به این تلاش ها توجهی نکرده است، استقبال مردم از چای شمال بسیار افزایش یافته است. زمانی بهترین چای خشک ایرانی از فومن تا رشت و لاهیجان و لنگرود و به خصوص درناحیه رودسرو رامسر که چای جلگه ای و کوهستانی دارند کیلویی 30 تا 40 هزار تومان بود اما اکنون همین چای ممتازکیلویی 100 تا 140 هزار تومان عرضه می شود.
نظارت چندانی بر قیمت گذاری هم وجود ندارد یا در این راستا اطلاع رسانی نشده است و هر کارخانه داری آزاد است در باره کیفیت محصول تولیدی و قیمت آن تصمیم بگیرد و محصول را به مردم عرضه کند.
اکنون بسیاری از مردم ایران از اردیبهشت تا اواسط تابستان با حضور درکارخانه های عمل آوری چای ، مصرفی یک سال شان را خریداری می کنند و همین امرموجب شده است تا چای داخلی فروش خوبی داشته و کمتر درانبارها باقی بماند.
در این راستا اگر نظر، پیشنهاد و انتقادی ا ز عمل آوری چای ، مدیران سازمان چای، کارخانه داران و چایکاران دارید با ما در میان بگذارید.
آدرس. mohammadpour3650@yahoo.com
منبع :
گیلان 24
برچسب ها :
چای ایرانی
دیگر انبار