بسیاری از مسئولان و دست اندر کاران دولت قبل با متن این یادداشت موافق و عده ای هم به قطع و یقین به شدت مخالفند، چرا که هدف ما شفاف سازی در جامعه، برگرداندن اعتماد ازدست رفته بخشی از جامعه و سالم سازی فضای مدیریتی در سطوح عالی، میانی و پایه کشور است.
به قلم: مجید محمدپور – نویسنده، کارشناس ارشد رسانه و استاد علوم ارتباطات
تک تک مردم ایران می دانند که فساد اداری و مدیران به خصوص فساد مالی و اقتصادی و به تبع آن دیگر فسادهای رایج در جامعه از اوایل دهه هفتاد شروع شد. اینجا کاری به شخص رئیس دولت آن دوره یا مدیران اختلاسگر و بی شخصیتی شماری از مدیران کشوری و استانی ندارم که خون هزاران شهید و جانباز و ایثارگر را نادیده گرفتند و برای چند روز زندگی تجملی دنیوی همه آخرت خویش را به باد داده و بخش زیادی از جامعه را نسبت به نظام اسلامی و نظام هستی بی اعتماد کردند.
هدف اصلی بروز و ظهور فساد سیستمی است که به ارامی مانند موریانه در بدنه سازمان های دولتی و برخی نهادها و بخش های خصولتی" خصوصی، دولتی" وحتی در سطوحی دانشگاهی ریشه دوانده و هر روز این اژدهای وحشتناک فربه تر و ترسناک تر شد.
رشوه خواری اشکار، رانت گسترده حزبی و جریانی و انتخاباتی، اختلاس های میلیاردی، زد و بندهای سیاسی در داخل و خارج، فامیل بازی و نظایر آن در بخش های اجرایی و قانون گذاری و دستگاه قضایی نفوذ کرد. کار به جایی رسیده که آن مدیر و مسئول و بعضا کارمندی که خود تخلف کرده ، فریاد می زند " دزد را بگیرید ، فرار نکند" !.
هرگز این سخن معروف مرحوم آیت الله سید محمود شاهرودی زمانی که در دستگاه قضایی خدمت می کردم از خاطرم نمی رود که ، اظهار کردند " ویرانه ای را تحویل گرفته اند و در همان ماههای نخست یک هزار قاضی فاسد را بر کنار کردند!.
این روند متاسفانه در میان مجلسیان بیش از دستگاه قضایی بوده به شکلی که اگرامروز به اموال و دارایی های گروهی از نمایندگان ادوار مجلس دقت شود، به اظهار مایوسانه مردم ، این ها شاهانه زندگی می کنند.
این فساد به دولتی ها و بخش اجرایی که رسید ، از آنجایی که پول و اعتبار ، تصمیم گیری و برنامه ریزی و اجرا در دست شان بود بسیار گسترده تر و فراخ تر شد و تا آنجا پیش رفت که به قول یکی از دوستان شریف بازرس سازمان بازرسی درتهران درصد قابل توجهی ازمدیران و اغلب در شهرهای بزرگ و درتهران به نوعی به عناوین گوناگون و حداقل بخش دریافت هدیه و حبه و امثال آن در گیر فساد شدند.
هیچ یک از این مدیران هرگز به توصیه های بنیان گذار نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب توجه نکردند که بروید با اندیشه و تعهد به مردم خدمت کرده و ساده زیست باشید.
حتی در بهار 1382 آن زمان که رهبر انقلاب فرمان هشت ماده ای مبارزه با فساد و بستن گلوگاههای فساد را ارایه و خواستار اجرای دقیق آن شدند ، همین مدیران متخلف گوش شنوا نداشتند و یک اشکال عمده هم در قوانین و البته اجرای آن بود.!
اکنون، وقتشه..............
چهارماه از زمامداری دولت سیزدهم سپری شده است و تلاش این است که جامعه مدیریتی کشور که بسیار هم عریض و طویل و بدنه دولت بسیار فربه و تنبل هست، سالم تر و چابک تر شود و مردم بیش از پیش به مدیران اعتماد کنند که این مهم به نظام و حاکمیت بر می گردد. تردیدی نیست که این چابک سازی و سالم سازی تبعات و فضاسازی ها خود را دارد اما با اطلاع رسانی لحظه ای به مردم با این فضا سازی ها مقابله خواهد شد.
اکنون که مدیران دولت قبلی و حتی قبل تر به ارامی جایگزین می شوند و وزرا و استانداران اعتقاد دارند، در انتخاب مدیران جدید تعجیل نخواهند کرد و اگر هم انتخابی به جا و درست نباشد ، جایگزین می شوند – زمان رسیدگی به وضعیت مالی و اعتباری ، ملک و املاک و به خصوص نفوذ نیروهای فامیلی مسئولان در دستگاههای اجرایی و نهادهای انقلاب هست.
به عقیده نویسنده- اگر این بازرسی های با دقت، وسواس و قدرت انجام و اجرا شود و همه اموال به غارت رفته بازگشت داده شده و نیروهای رانتی در هر سطحی و در هر جا " مناطق ازاد، شهرداری ها، موسسات اقتصادی و مالی، وزارت نفت و سازمان های در آمدزا" که اشتغال دارند از کار برکنار شوند و با شدت این تغییرات اطلاع رسانی شود، جامعه نفس تازه ای خواهید کشید و اعتماد ها بر خواهد گشت.
مماشات و نادیده گیری این مسائل ، مانند اینکه مدیران و کارکنان بانکها، مناطق آزاد اقتصادی ، شرکت های فولاد و ذوب آهن، صندوق های بازنشستگی و شرکت شستا وابسته به تامین اجتماعی و وزیران، استانداران، فرمانداران و بخشدارها و شهردارها به ویژه درشهرهای بزرگ هر چه بردند و خوردند و به نام بستگان شان ثبت کردند تا در فرصت مناسب به نامشان بر گردانند- بسیار مهم هستند و برخورد با این فسادها ابروی نظام است. اگر امروز کوتاهی شود و همه این تخلف های مالی و اخلاقی و اجتماعی نادیده انگاشته شود حتما نباید بی جهت به فردا امید داشت.
امروز کمر بندها را سفت بندید و حتی از نزدیک ترین فامیل و اشنای خود حتی در سطح مدیران عالی نگذرید و نتیجه آن را برای سلامت جامعه و عادی شدن زندگی مردم ایران در کشوری ثروتمند مشاهده کنید.
یا علی مدد - دی ماه 1400
نظر شما در این خصوص مهم است
mohammadpour3650@yahoo.com.
برچسب ها :
یادداشت روز
فساد
دولت
اقتدار
شفافیت
مدیران
مجلس
دستگاه قضایی