شبکه خبری، تحلیلی گیلان 24: فرهاد عباسی از باغداران چابکسری است که توانسته موز بومی آن منطقه را پرورش دهد و بیش از ۵۰۰ کیلوگرم از موز باکیفیت برداشت کند
هرچند موز یک گیاه گرمسیری بوده و در نواحی جنوبی کشور کشت میشود اما میتوان با بومیسازی، این گیاه را در شرایط آب و هوایی مناطق دیگری هم پرورش داد همانطور که فرهاد عباسی کارآفرین، پژوهشگر و باغدار چابکسری توانسته با تلاش و پشتکار خود موفق به کشت و پرورش گونه بومی موز منطقه چابکسر شود.
گیلان به لحاظ داشتن شرایط عالی آب و هوایی، رطوبت بالا و خاک حاصلخیز یکی از مستعدترین استانهای کشور در عرصه کشاورزی است که میتوان با اجرای طرحهای ارزشمند فرصتهای جدیدی برای اشتغال و رشد اقتصادی منطقه برداشت وی معتقد است گره اکثر مشکلات مردم حتی مسائل فرهنگی و اجتماعی به شرایط اقتصادی برمیگردد اگر اشتغال باشد مطمئناً اقتصاد خانوادهها هم تقویتشده و از مشکلات جامعه هم خودبهخود کاسته خواهد شد اما ایجاد شغل نیازمند عزم جدی و پشتکار مداوم است.
وی که یکی از کارشناسان اداره منابع طبیعی گیلان بوده و به پرورش گل و گیاه و تحقیق بر چگونگی شرایط زندگی آنها علاقه بسیاری دارد معتقد است که هرچند موز از گیاهان منطقه گرمسیری بوده اما میتوان بامطالعه و گردآوری مقداری اطلاعات همچنین پشتکار و صبر در شرایط آب و هوایی شمال کشور هم کشت کرد نیاز آبی این گیاه برگپهن زیاد بوده و از این طریق مواد غذایی زیادی وارد گیاه شده و تقویت میشود.
دلسرد نشدن از شکست
عباسی که به مدت یک دهه از کارمندان منابع طبیعی هرمزگان بوده و از نزدیک با چگونگی پرورش گیاه موز آشنایی داشته میگوید « اولین بار در سال ۸۹ یک نهال موز از بندرعباس با خود آوردم و با تلاش زیاد سعی کردم تا درخت موز را با شرایط آب و هوایی چابکسر پرورش بدم اما براثر سرما این نهال در سال اول از بین رفت ناامید نشدم باز تلاشم را از سر گرفتم تا اینکه پس از چند بار شکست سرانجام موفق شدم از طریق گرم نگهداشتن ریشه درخت از یخزدگی و تنش آب و هوایی آن جلوگیری کنم و امسال دومین سال متوالی است که از درختان موز محصولی باکیفیت و درشت برداشت میکنم ».
برداشت ۵۰۰ کیلوگرم موز ارگانیک
این باغدار چابکسری نخستین بار پرورش گیاه موز را برای اغنای کنجکاویهای خود در فضای محدوده باغ خانهاش آغاز کرد اما سرانجام با خلاقیت، اراده قوی و غلبه بر همه مشکلات به نتیجه رسید و توانست در کمال ناباوری خیلی از مردم و کارشناسان امسال بیش از ۵۰۰ کیلوگرم موز ارگانیک از باغ خانهاش برداشت کند.
موز محصولی زودبازده و پربار است که در عرض دو تا سه سال به بار مینشیند وی معتقد است سرانجام با تلاشهای زیاد توانسته فعل خواستن توانستن است را صرف کند و گونهای جدید که بومی منطقه چابکسر باشد را در فضایی به مساحت یک هزار و ۲۰۰ مترمربع پرورش دهد و تصمیم دارد پرورش این محصول را تا جایی که امکان داشته باشد گسترش دهد تا شاید بتواند انگیزهای برای اشتغال جوانان جویای کار ایجاد کند/ فارس.
منبع :
گیلان 24
برچسب ها :
موز بومی
گیلان
چابکسر
تولید
برداشت