شبکه خبری، تحلیلی گیلان 24: وزیر نفت از برنامهریزی برای جذب ۱۴۵ میلیارد دلار در صنعت نفت بین چهار تا هشت سال آینده خبر داد و گفت: دولت سیزدهم عزمش را برای گسترش همکاری با شرکتهای چینی جزم کرده است
پس از نخستین مذاکره خارجی وزیر نفت با شرکت سیانپیسی، به فاصله کمتر از ۲۰ روز، دومین مذاکره با چینیها اینبار با ساینوپک چین انجام شد. .
جواد اوجی در دیدار با ژونگ گویدونگ، رئیس دفتر سینوپک در تهران به سابقه آشنایی با این شرکت اشاره کرد و با بیان اینکه با توانمندی سینوپک در اجرای پروژههای بالادست و پاییندست آشنا هستم، اظهار کرد: هفته گذشته در بازدیدی که از مناطق عملیاتی استان خوزستان داشتم از میدان یادآوران که فاز نخست آن را این شرکت توسعه داده دیدن کردم و در جریان جزئیات توسعه فاز نخست این میدان قرار گرفتم.
وی بر اهمیت تکمیل توسعه میدان یادآوران بهعنوان میدان مشترک میان ایران و عراق تأکید کرد و گفت: خوشبختانه شرکت سینوپک آشنایی کاملی با ایران و میدانهای نفت و گاز آن دارد و در فاز نخست توسعه میدان یادآوران نیز حضور داشته است.
وزیر نفت با بیان اینکه دولت سیزدهم آماده همکاری همهجانبه با شرکتهای چینی برای توسعه پروژههای صنعت نفت در بخش بالادست و پاییندست است، تصریح کرد: انتظار داریم در دولت سیزدهم مشارکتها و توافقهای زیادی میان ایران و چین شکل بگیرد.
اوجی افزود: این دولت عزمش را برای گسترش همکاری همهجانبه با شرکتهای چینی جزم کرده است و امیدواریم شاهد مشارکت شرکتهای چینی در حوزههای مختلف صنعت نفت باشیم.
وی با تأکید بر نگاه دولت سیزدهم به چین بهعنوان کشور دوست و همسو تصریح کرد: برنامهریزی کردیم ظرف چهار تا هشت سال آینده ۱۴۵ میلیارد دلار در توسعه بخش بالادست و پاییندست صنعت نفت سرمایهگذاری کنیم، از اینرو از حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی در صنعت نفت استقبال میکنم.
همکاری نفتی با چین مستحکمتر از قبل
مرور تاریخچه همکاری شرکتهای چینی با صنعت نفت ایران دارای فراز و نشیب زیادی بوده است، اما به نظر میرسد عزم دو کشور برای گسترش همکاریها در دوره جدید، نویدبخش مشارکت مستحکمتری خواهد بود. شرکت ملی نفت چین یا سیانپیسی هرچند دربرخی دورهها، موفق به اتمام قراردادهای خود در پروژههای تعریف شده نشده است، ولی گفتوگوهای اخیر مسئولان این شرکت به همراه شرکت ساینوپک، نشان میدهد که اینبار بسترها فراهم است. سیانپیسی یک بار درسال ۱۳۹۳ در قرارداد میدان آزادگان جنوبی از سوی شرکت ملی نفت ایران خلع ید شد و یک بار نیز زمانی که با توتال فرانسه برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی همکار شده بود، به دلیل تشدید تحریمها کنار رفت و درنهایت شرکت ایرانی پتروپارس کار را پیش برد.
این درحالی است که شرایط برای ورود و حضور شرکتهای چینی براساس سیاست نگاه به شرق بهطور کامل تغییر کرده است و در دوره جدید شرکتهای چینی و روسی میتوانند بخش عمدهای از پروژههای نفتی ایران را با سرمایهگذاری اجرا کنند.
منبع :
گیلان 24
برچسب ها :
جذب
۱۴۵ میلیارد
دلار
صنعت نفت