شبکه خبری گیلان 234: یک جوان دیلمانی توانسته است با طی پلههای علمی از روستاهای ییلاقی سخت گذر دیلمان با فرمولی که طراحی کرده در زمره دو دانشمند جهانی در رشته فنی، مهندسی قرار بگیرد.
دکتر بسیجی و پرتلاش راهب غلامی وسمهجانی، یکی از جوانان دانشمند گیلانی است که توانسته در زمینهٔ فنی و مهندسی بهعنوان پرچمدار گیلانیان در جهان باشد و در مسیر توسعه برای ایرانی دانش پژو قرار بگیرد.
راهب، از تجربیات موفق خود و اینکه چطور پلههای ترقی را از روستاهای ییلاقی و صعبالعبور دیلمان طی کرده را روایت میکند.
وی به دوران زیبای تحصیلی از مجتمع آموزشی هلالاحمر دیلمان اشاره میکند و میگوید: متولد شهریور ۱۳۶۵ در سیاهکل گیلان هستم و دوره ابتدایی را در مدرسه باقرالعلوم دهستان پیرکوه - بخش دیلمان، دوره راهنمایی را در مدرسه شهید اندرزگو دیلمان با اسکان شبانهروزی در "مجتمع دانشآموزی جمعیت هلالاحمر دیلمان" و دوره دبیرستان را در مدرسه نمونه دولتی علامه طباطبایی رودسر گذراندم و در همانجا نیز دیپلم خود را اخذ کردم.
آنطور که این دانشمند جوان عنوان کرده، آغاز موفقیتهای راهب غلامی پس از قبولی در دانشگاه گیلان بوده است. وی میگوید در سال ۱۳۸۳ در رشته مهندسی مکانیک با گرایش حرارت و سیالات در دانشگاه گیلان پذیرفته و پسازآن در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مکانیک - گرایش حرارت و سیالات از این دانشگاه فارغالتحصیل شدم.
اما همچون سایر دانشمندان، اتمام آموزش عالی برای نخبه علمی گیلان پایان راه نبود و راهب در هیئتعلمی گروه مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان عضو شد.
به گفته غلامی، پس از اخذ مدرک دکتری از دانشگاه گیلان در سال ۹۰، وی به عضویت در هیئتعلمی گروه مهندسی مکانیک - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان درآمد و در آنجا بهعنوان استادیار مشغول به خدمت شد.
اما فعالیت برای این دانشمند بنام گیلانی در هیئتعلمی شدن خلاصه نشد و این محقق و پژوهشگر بینالمللی سیر علمی خود را توسعه داد و آن را آغازی برای موفقیت و پیشرفت خود دانست.
قرار گرفتن در بین دو درصد دانشمندان برتر جهان به استناد گزارش دانشگاه استنفورد در سال ۲۰۲۰، پژوهشگر برتر استان گیلان درزمینه فنی و مهندسی در سال ۱۳۹۷، پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی گیلان درزمینه فنی و مهندسی در سالهای ۹۴، ۹۸، پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان درزمینهٔ فنی و مهندسی در سالهای ۹۶، ۹۲، منتخب برتر داوران جهان درزمینهٔ های مهندسی، بینرشتهای و چند رشته بهصورت متوالی در سال ۲۰۱۹، ۲۰۱۸، ۲۰۱۷ از سوی موسسه Publons از افتخارات دکتر راهب غلامی محسوب میشود.
حالا این جوان نخبه دیلمانی که روزی در مدارس روستایی سیاهکل مشغول به تحصیل بود امروزه با تلاشهای خستگیناپذیر و مجدانه خود توانسته تا به امروز ۱۱۶ مقاله از خود درزمینهٔ های مختلف ارائه کند که ۱۱۲ فقره از آن در ISI-WOS و چهار مقاله دیگر نیز علمی - پژوهشی وزارتین بوده است.
وجه تمایز دانشمند و نخبه علمی گیلان با سایر فعالان حوزه علوم و فنون در امیدواری همراه با تلاش و کوشش مضاعف است. به اعتقاد راهب غلامی، هرگز نباید ناامید شد حتی در شرایط ناهموار زندگی، بلکه باید بیشتر و بیشتر امیدوار بود و بدون ترس باشهامت تلاش کرد، درواقع از منابع موجود باید بیشترین بهره را برد.
راهب روایت ما برای رسیدن به فرمول موفقیت معتقد است باید فرمول توکل به خدا، مردمداری، ریسکپذیری، استفاده صحیح از منابع و ظرفیتهای موجود و همچنین رضایت و دعای پدر و مادر را در همه امور بهعنوان رکن و فرض واجب دانست و هیچگاه آن را رها نکرد
منبع: فارس.
برچسب ها :
علمی
دیلمان
دکتر راهب غلامی وسمه جانی
فنی
مهندسی