«کاشف» و «لاهیج» ، ۲آذر ۱۳۹۹ ساعت ۴:۲۰

اولین رقم های چای ایرانی معرفی شد

شبکه خبری ، تحلیلی گیلان 24: رئیس پژوهشکده چای کشور، از معرفی دو رقم چای با اسامی «کاشف» و «لاهیج» برای نخستین بار خبر داد ..



علی سراجی در جمع خبرنگاران، از معرفی دو رقم چای با اسامی «کاشف» و «لاهیج» توسط محققان پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی خبر داد و اظهار کرد: پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی برای نخستین بار موفق به ثبت این دو رقم چای شده است.

وی با بیان اینکه اولین بوته های چای در سال ۱۲۷۹ هجری شمسی توسط مرحوم کاشف السلطنه وارد ایران و در مناطقی از شمال کشور کشت شد، تصریح کرد: این محصول با ژنوتیپ های آمیخته بذری با منشا از تیپ چینی چای در مناطق چایکاری استان های گیلان و مازندران توسعه پیدا کرد.

رئیس پژوهشکده چای کشور گفت: با گذشت ۱۲۰ سال از عمر محصول چای در ایران، تاکنون ارقام ایرانی از چای در کشور معرفی نشده بود و معرفی دو رقم اخیر از چای که به همت پژوهشگران پژوهشکده چای پس از ۲۰ سال کار مستمر تحقیقاتی به انجام رسید، به عنوان اولین ارقام معرفی شده چای داخلی در کشور است که کاری بسیار ارزشمند محسوب می شود.

سراجی اضافه کرد: محققان گروه های پژوهشی پژوهشکده چای کشور به ویژه گروه ژنتیک و به نژادی از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۷ به مدت حدود ۲۰ سال فعالیت تحقیقاتی در قالب پروژه های مختلف در طرح گزینش کلونی انتخاب بوته های برتر چای در تمامی مناطق چای کاری موفق به دستیابی به ۷۵ ژنوتیپ از چای داخلی شدند.

وی ادامه داد: از بین این ژنوتیپ ها، چندین ژنوتیپ به عنوان کلون های امیدبخش در دستور کار پژوهشکده برای معرفی رقم از سال ۱۳۹۷ قرار گرفت. کلون های امیدبخش ۱۰۰ و ۴۴۴ دو ژنوتیپ برتر از مجموعه ژنوتیپ های داخلی بودند که در قالب گزارش معرفی رقم در دستور کار پژوهشکده چای و ستاد موسسه تحقیقات علوم باغبانی برای معرفی رقم از طریق کمیته معرفی رقم موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال قرار گرفت که پس از بازدیدهای انجام شده، تهیه گزارش رقم و انجام داوری ها، در نهایت کلون امیدبخش ۱۰۰ به احترام پدر چای ایران مرحوم کاشف السلطنه به نام رقم «کاشف» و کلون امیدبخش ۴۴۴ به دلیل منشا اولیه ژنوتیپ های انتخابی از شهر لاهیجان به نام رقم «لاهیج» ثبت و به جامعه چای کشور معرفی می شود.

رئیس پژوهشکده چای کشور، ضمن تبریک این موفقیت به تمامی بهره برداران و دست اندرکاران محصول چای کشور، خاطرنشان کرد: امید آن می رود که پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی با همکاری معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان چای کشور، صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور و بخش خصوصی مرتبط با تکثیر و تولید انبوه محصول، در توسعه این ارقام با عملکرد مطلوب کمی(بین پنج تا هفت تن برداشت برگ سبز کاملا استاندارد و یک غنچه و دو برگ در هکتار) و کیفی اقدام لازم را به انجام رساند.

منبع : گیلان 24

برچسب ها : چای ایران لاهیج کاشف پژوهشکده چای لاهیجان

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است