با کوچک کردن انداره،

نان در گیلان گران شد

گیلان 24: انواع نان در استان گیلان به خصوص در شهر رشت مرکز این استان از اواسط اردیبهشت ماه کوچک تر و کیفیت بدتر شده است.

مردم می گویند: در تعداد زیادی از نانوایی ها ی شهر و روستایی اندازه های انواع نان  از جمله نان های  سنگک ، بربری و تافتون و لواش که این آخری ماشینی و سایز بندی مشخصی دارد،  تقریبا نصف شده است . در همین راستا برای یک خانواده چهار نفری اگر پیش از این دو نان بربری  کفایت می کرد، اکنون باید حداقل سه قرص نان خریداری شود.
شورای آرد و نان و فرمانداری ها ، بخشداری ها و الیته استانداری گیلان باید به سرعت این کم فروشی و گرانفروشی را دنبال و تعزیرات حکومتی استان نیز با بررسی های میدانی به مردم گزارش بدهند.
نگارنده در این چند روزاخیر که برای خرید نان بربری و سنگک و حتی ساندویچی  " باگت" کاملا متوجه کوچک شدن محسوس نان ها شده از یک نانوا یی در مرکز شهر رشت علت را جویا شد.
این  نانوا در پاسخ به یک شهروند " نه یک  روزنامه نگار" گفت: وقتی هزینه های پخت حداقل دو تا سه برابر گرانتر می شود، نمی توانیم نان را به همان قیمت و کیفیت به دست مردم بدهیم.
وی تصریح کرد: هزینه های اجاره ، اب ، برق ، گاز ، نیروی کار در نانوایی و حق بیمه و امثال آن  از ابتدای سال جاری گران شده است و چاره ای جز  کوچک کردن نان نداریم چرا که اجاره فروش گرانتر نان نیست.
این نانوا عنوان کرد: کوچک سازی انداره های انواع نان مختص  گیلان نیست و یک تصمیم نانوشته سراسری است و درهمه استان ها شرایط به همین منوال است.
این نانوای بربری یادآوری کرد:  وقتی هزینه های تولید بالا می رود ، نه تنها انداره  که بیش از آن بر کیفیت نان اثر نامطلوبی می گذارد چرا که روحیه ای برای پخت نان با کیفیت وجود ندارد.
به موازات کوچک سازی و گران فروشی انواع نان با آرد قیمت آزاد، نانواهای پخت دولتی هم نان های را کوچک کرده اند به شکلی که نان بربری 500 تومان  در شهر رشت تقریبا به انداره یک بیسکویت گرجی سایز بزرگ است و یک نان می تواند یک نفر را سیر کند.!!.

منبع : گیلان 24

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است